Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Κατάλληλη δίαιτα για μείωση της χοληστερίνης και διατήρησή της σε φυσιολογικά επίπεδα


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή Βιολόγος, medlabnews.gr

Η χοληστερόλη ή κοινώς χοληστερίνη είναι μια λιπαρή ουσία απαραίτητη στον οργανισμό, που συμμετέχει στη λειτουργία των κυττάρων και των ορμονών.
Όμως η υπερβολική αύξηση της στο αίμα και η εναπόθεσή της στα τοιχώματα των αρτηριών είναι επικίνδυνη, γιατί δημιουργεί αθηρωματοσκλήρυνση.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Απέσυρε δωρεά λόγω αδιαφορίας του υπουργείου Υγείας!



Το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος είχε αποφασίσει να δωρίσει στο ελληνικό κράτος ένα σημαντικό ποσό, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, που ευθύνονται για τον θάνατο τουλάχιστον 1.600 ανθρώπων και δεκάδων χιλιάδων νοσηλειών ετησίως - Χάνονται τα χρήματα λόγω της πρωτοφανούς αδιαφορίας ή ανικανότητας της κυβέρνησης

Προεκλογικά παιχνίδια χωρίς τέλος: Αλλάζουν ξανά τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις προς την εφορία


Το βαρύ πυροβολικό των παροχών, δοκιμασμένη εδώ και χρόνια τακτική, κατεβάζει η κυβέρνηση μήπως και καταφέρει να ανατρέψει την επερχόμενη συντριβή στις εκλογές.
Τρεις εβδομάδες μάλιστα πριν τις πρώτες κρίσιμες εκλογές, το υπουργείο Οικονομικών βάζει ένα νέο σχέδιο στο τραπέζι για τη ρύθμιση των 120 δόσεων προς τις εφορίες.
Το σενάριο προβλέπει σύνδεση του ύψους του δηλωμένου εισοδήματος του οφειλέτη με το

5 «τεκμήρια» κυβερνητικής αδικίας σε βάρος των αδύναμων κοινωνικά ομάδων

Τεράστια κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα προκαλεί το ισχύον σύστημα των τεκμηρίων διαβίωσης που χρησιμοποιεί η Φορολογική Διοίκηση για να προσδιορίσει το φορολογητέο εισόδημα των φυσικών προσώπων.
Εκατομμύρια νοικοκυριά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στερούνται κάθε χρόνο κοινωνικών παροχών, κοινωνικών επιδομάτων και φορολογικών

Γιάννης Σηφάκης: Ενισχύεται από το ΥΠΕΣ ο Δήμος Πέλλας με 220.000,00 € για την αντιμετώπιση καταστροφών από θεομηνίες


Από το γραφείο του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη ενημρώνουμε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης χρηματοδότησε τον Δήμο Πέλλας με 220.000,00 ε για την αντιμετώπιση καταστροφών από  θεομηνίες.

Απάνθρωπο: Η Ουγγαρία δεν παρέχει τροφή σε πρόσφυγες όταν απορρίπτεται η αίτηση για άσυλο!


Η Ουγγαρία στερεί εκ προθέσεως την τροφή από τους αιτούντες άσυλο η αίτηση των οποίων έχει απορριφθεί, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, δήλωσε ο ΟΗΕ, στηλιτεύοντας την αντιμεταναστευτική πολιτική του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε ότι διαθέτει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες «τουλάχιστον 21 μετανάστες που αναμένουν την απέλασή τους στερήθηκαν τροφής από τις ουγγρικές αρχές – σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι

Γ.Καρασμάνης: Τέλειωσαν τα κυβερνητικά ¨άλλοθι¨ για το Φράγμα Αλμωπαίου!


Τις συστηματικές μεθοδεύσεις και της σημερινής Κυβέρνησης με τις προσχηματικές εξοργιστικές προφάσεις για συνεχείς αναβολές στην κατασκευή του Φράγματος Αλμωπαίου – Καλής, καταγγέλλει με νέα Ερώτηση στη Βουλή (την έκτη μέσα σε δύο χρόνια για το ίδιο θέμα) ο Γιώργος Καρασμάνης.

Άγρια δολοφονία 53χρονης δασκάλας από τον αδερφό της

Συγκλονισμένη είναι η γειτονιά στο Παλαιό Φάληρο από το άγριο έγκλημα που είχε ως θύμα μία 53χρονη γυναίκα και θύτη τον αδερφό της.
Η άτυχη γυναίκα, που έφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, εντοπίστηκε στην οδό Τρίτωνος, ενώ η αστυνομία ειδοποιήθηκε από κατοίκους της περιοχής. Διακομίστηκε αμέσως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο, όπου

Ελεύθερος ο πιστολέρο της Θήβας.Χαροπαλεύει η άτυχη 8χρονη.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Θήβας ο 54χρονος που έριξε την αδέσποτη σφαίρα και τραυμάτισε σοβαρά ένα 8χρονο κορίτσι.

Στην πολύωρη απολογία του σε όλους τους τόνους είπε ότι δεν περίμενε πως ένας τέτοιος πυροβολισμός θα μπορούσε να τραυματίσει ένα 8χρονο κορίτσι. Ζήτησε συγγνώμη δηλώνοντας στην ανακρίτρια ότι για τις επόμενες κινήσεις του είχε σαν οδηγό του τον πανικό που προκλήθηκε όταν έμαθε για τον τραυματισμό του παιδιού.

Την ίδια στιγμή ο πατέρας της 8χρονης Αλεξίας είπε ότι δεν μπορεί να δώσει άφεση αμαρτιών στον 54χρονο. «Δεν μπορώ να συγχωρέσω τον δράστη. Ας τον συγχωρέσει ο Θεός. Θα τον συγχωρούσα μόνο αν εμφανιζόταν μόνος του και δεν προσπαθούσε να στείλει το όπλο στην Αθήνα», είπε ο πατέρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open. «Η συμπεριφορά του δείχνει πως δεν είναι σωστός άνθρωπος. Φέρθηκε πολύ άσχημα», ανέφερε ο πατέρας.

Νέα γιαγιά με τερλίκια: Πρόστιμο 13.358 ευρώ σε 82χρονη

Μία νέα υπόθεση με ηλικιωμένη που έλαβε πρόστιμο, επειδή πουλούσε τερλίκια, έχει έρθει στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, όπως ακριβώς έγινε και με την 90χρονη Σουζάνα Ηλιάδου, μια 82χρονη ομογενής – επίσης από τη Θεσσαλονίκη – καλείται να καταβάλλει 13.358 ευρώ επειδή εντοπίστηκε να πουλά 34 ζευγάρια τερλίκια.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 4/5




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 4 Μαΐου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Τα ζώα συμβάλλουν στην υγεία, στην αντιμετώπιση του άγχους, της μοναξιάς, της υπέρτασης, της κατάθλιψης



της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr
Πολλοί άνθρωποι έχουν ευχάριστες αναμνήσεις από κατοικίδια ή ζώα φάρμας.  Το να μεγαλώνουν με έναν χνουδωτό, τρυφερό φίλο είναι ένα ικανοποιητικό μέρος της παιδικής ηλικίας των περισσότερων ανθρώπων.
Πολλές από τις ικανότητές μας για τη διαμόρφωση υγιών, ενήλικων σχέσεων μπορεί να προέρχονται από τις πρώτες ευχάριστες εμπειρίες με κατοικίδια. 

Παρουσίαση Συνδυασμού Δημοτικής Πρωτοβουλίας «Έδεσσα – Βεγορίτιδα»



Η Δημοτική Πρωτοβουλία «Έδεσσα – Βεγορίτιδα» θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση παρουσίασης των στελεχών του συνδυασμού την Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019 και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας.
Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλες τις φίλες και όλους τους φίλους της δημοτικής παράταξης να μας τιμήσουν με την παρουσία τους, έτσι ώστε να δώσουμε και πάλι όλοι μαζί το δυναμικό παρόν στα δημοτικά δρώμενα του τόπου μας.

Θέσεις «Νέας Πρότασης Πολιτών Έδεσσας-Βεγορίτιδας» για την ίδρυση τμήματος Μουσειολογίας



Η Νέα Πρόταση Πολιτών Έδεσσας Βεγορίτιδας σας  εύχεται Χρόνια Πολλά και καλά. Το μήνυμα της Ανάστασης να φτάσει σε όλους για την ανατροπή θέσεων, απόψεων, νοοτροπιών στον Δήμο Έδεσσας.  Σχολιάζοντας το δελτίο τύπου της 16/04/2019 του συνδυασμού «Κοινωνία σε Κίνηση» του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Τσεπκεντζή καταθέτουμε τα εξής: Αντί η «Κοινωνία σε κίνηση» να αντιδράσει προς την κ. Τζάκρη για την ίδρυση τμήματος Μουσειολογίας, που δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αυτή πανηγυρίζει.

Νέο πλάνο αφαίμαξης: Φορτώνουν λιτότητα μέχρι το 2022

Νέα υπερπλεονάσματα, συνολικού ύψους 5,2 δισ. ευρώ (2,7% του ΑΕΠ), μέχρι και το 2022 προβλέπει το Πρόγραμμα Σταθερότητας 2019, το οποίο έστειλε το υπουργείο Οικονομικών στις Βρυξέλλες, χωρίς όμως να αποκαλύπτει τις ελαφρύνσεις που προαναγγέλλονται στο κείμενο.
Αν οι στόχοι αυτοί επιτευχθούν μετά από μια πολυετή οικονομική κρίση, η

Πολιτιστικές εκδηλώσεις Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών



Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών θα πραγματοποιήσει από 12 Μαΐου έως 8 Ιουνίου 2019 πολιτιστικές εκδηλώσεις από τις δράσεις που επιτελούνται στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας "Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης".



Ηράκλειο: Πήγαν να… σουβλίσουν τους αστυνομικούς σαν τ' αρνιά!


Με... σούβλισμα κινδύνεψαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που κλήθηκαν να μεταβούν σε περιοχή του Ηρακλείου μεταμεσονύκτιες ώρες, ξημερώματα Πρωτομαγιάς, για να διερευνήσουν μια υπόθεση διαταράραξης. της κοινής ησυχίας. Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι αστυνομικοί πήγαν να κάνουν μία απλή σύσταση για διατάραξη και βρέθηκαν μέσα στο στόμα του…λύκου. Τα όσα περιγράφονται στην δικογραφία της

Ο Γιάννης Σηφάκης σε μαζική σύσκεψη με τους αγρότες στο Ριζό για τις αποζημιώσεις από τα χαλάζια



Στο Ριζό ο βουλευτής μίλησε με τους αγρότες για διεκδίκηση προκαταβολών έναντι των αποζημιώσεων αλλά και για επιδίωξη του για επιδοτούμενο πρόγραμμα χυμοποίησης με την ένταξη του χυμού ροδάκινου ( και των άλλων προϊόντων της Πέλλας) στα σχολικά γεύματα, σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κλπ με καλές τιμές του χυμού στον παραγωγό ( αντίστοιχες του επισιτιστικού προγράμματος των προηγούμενων ετών).

Ντοκουμέντα-σοκ «καίνε» την κυβέρνηση και τον Τσίπρα για το Μάτι! Ήξεραν για τους νεκρούς αλλά σιωπούσαν.

Διαλόγους-σοκ που αποκαλύπτουν την κόλαση που επικρατούσε στο Μάτι κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς αποκαλύπτει το ΣΚΑΪ.
Δέκα μήνες μετά την πυρκαγιά στο Μάτι όπου θρηνήσαμε 100 ανθρώπους, ακόμη παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα για το τι ακριβώς συνέβη τόσο σε επίπεδο συντονισμού όσο και σε επίπεδο επικοινωνιών

Έκτακτη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας.



Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως, σήμερα Πέμπτη 2 Μαΐου 2019 κι ώρα 14:30΄,στο Δημαρχείο, με τα παρακάτω δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1.Έγκριση απόφασης Οικονομικής Επιτροπής για αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων 2019.

Την Παρασκευή τα εγκαίνια της 9ης Ανθοέκθεσης στα Γιαννιτσά- Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων



Ο δήμος Πέλλας, σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., διοργανώνει για ένατη συνεχή χρονιά την Ανθοέκθεση. 
Από την Παρασκευή 3 έως την Κυριακή 12 Μαΐου θα κυριαρχεί στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών -και ειδικότερα στο πάρκο του Πολύκεντρου- το ομορφότερο ανοιξιάτικο σκηνικό με λουλούδια, φυτά και μυρωδικά, με συνθέσεις και είδη ανθοκομίας, με γλάστρες και διακοσμητικά, που θα αναδύει το άρωμα της Άνοιξης.

Ερευνα: Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα -Στις 14,3 μονάδες η διαφορά με τη ΝΔ

Σημάδια κατάρρευσης δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα, αφού ακόμα και σε δημοσκόπηση του φιλοσυριζαϊκού σάιτ tvxs, του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου, η διαφορά του κυβερνώντος κόμματος από τη Νέα Δημοκρατία εκτοξεύεται στις 14,3 μονάδες λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αυτό δείχνει ότι το κόστος που πληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω του ονοματολογικού των Σκοπίων πολύ

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 3/5



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 3 Μαΐου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Συμβουλές για αποτοξίνωση μετά την πασχαλινή κραιπάλη


Οι μέρες ξεκούρασης και φαγοποτιού τελείωσαν μαζί με τις γιορτές του Πάσχα.
Αφού φάγαμε και ήπιαμε, ήρθε η ώρα να επανέλθουμε στους ρυθμούς και τα κιλά μας.
Η πασχαλινή κραιπάλη μπορεί να μας έφερε μερικές θερμίδες παραπάνω αλλά υπάρχει τρόπος να κάνουμε αποτοξίνωση.

Επίδομα ενοικίου: Βροχή οι αιτήσεις -Οικογένειες που ζουν με επιδόματα, χωρίς παιδιά η πλειοψηφία


Αν και δείχνουν να έχουν «κολλήσει»οι αιτήσεις, άρα και να εξαντλούνται οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου μετά από περίπου ενάμιση μήνα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, είναι δεδομένο ότι το αρχικό κονδύλι των 300 εκατ. ευρώ δεν επαρκεί για να καλύψει όσους πήραν το «οκ» από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ.

Δίνει μάχη η 8χρονη Αλεξία – Πώς έφτασε η αστυνομία στον 54χρονο


Ώρες αγωνίας για την οικογένεια της 8χρονης που δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, ενώ έπαιζε μαζί με άλλα παιδιά στην αυλή του σπιτιού της.
Ο 54χρονος ιδιοκτήτης βενζινάδικου από το όπλο του οποίου προήλθε η σφαίρα που τραυμάτισε σοβαρά στο δεξί κρόταφο την 8χρονη Αλεξία, στις Θεσπιές Θηβών θα απολογηθεί την Παρασκευή.

"Νταής" ιδιοκτήτης καφετέριας γρονθοκόπησε εφοριακό- Δεν έκοβε αποδείξεις


Ιδιοκτήτης καφετέριας στην Αλεξανδρούπολη χειροδίκησε κατά ελεγκτή της ΑΑΔΕ, ενώ κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε να μην κόβει αποδείξεις.
Σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ, ελεγκτές της, κατά τη διάρκεια προληπτικού ελέγχου για την έκδοση αποδείξεων, μπήκαν σε καφετερία της Αλεξανδρούπολης, όπου διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι όχι μόνο δεν εκδίδονταν αποδείξεις, αλλά δεν κόβονταν ούτε τα δελτία

Άλλες τρεις μέρες έμειναν στον Τσίπρα!

Το Σάββατο 4 Μαΐου είναι το τελευταίο όριο του κ. Τσίπρα πριν περάσει οριστικά και αμετάκλητα στο τελευταίο στάδιο της πολιτικής του απαξίωσης. Να είμαστε ειλικρινείς! Ο «άρχοντας του τακτικισμού» πίστεψε ότι η ΝΔ είχε λόγο να τον «παρασύρει» σε πρόωρες εκλογές. Το ακριβώς αντίθετο συνέβη! Θέλουν την συντριβή του, όχι απλά και μόνο την ήττα του. 

Οι Τούρκοι "παίζουν με τη φωτιά" στο Αιγαίο.

Όπως έχει επισημανθεί πολλές φορές η ανακάλυψη εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο υπήρξε μια εξέλιξη που άλλαξε τα δεδομένα στην περιοχή.
Ένας από τους λόγους ήταν ότι φάνηκε ότι διαμορφώνονταν νέες δυνατότητες και για την

Τι δείχνουν τα πρώτα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων

Από τις 28 Μαρτίου του 2019 έως σήμερα έχουν υποβληθεί σχεδόν 670.000 φορολογικέςδηλώσεις (Ε1) στο Taxisnet, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Από αυτές έχουν εκκαθαριστεί έως σήμερα 646.912 φορολογικές δηλώσεις.
Αναλυτικά:

Οι φορολογικές εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιήσετε μέχρι 6 Μαίου

Δέκα  κατηγορίες δηλώσεων για την απόδοση φόρων και τελών θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τη Δευτέρα 6 Μαίου μετά την παράταση των προθεσμιών υποβολής τους που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Μέχρι τη συγκεκριμένη προθεσμία θα πρέπει να καταβληθούν οι φόροι που προκύπτουν καθώς επίσης και οι βεβαιωμένες στις Εφορίες και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλές και οι

Στάση πληρωμών για (νέες) συντάξεις

Το πάγωμα έκδοσης νέων συντάξεων δημιούργησε ένα «εικονικό» πλεόνασμα στο ασφαλιστικό σύστημα το οποίο βοήθησε στο να πετύχει το οικονομικό επιτελείο πρωτογενές πλεόνασμα «μαμούθ» 4,4% του ΑΕΠ στον προϋπολογισμό του 2018.Οι οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης πέτυχαν πέρυσι

Bανδάλισαν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα

Άγνωστοι προχώρησαν σε βανδαλισμό στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που στήθηκε πρόσφατα στο κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των λεωφόρων Βασιλίσσης Αμαλίας και Βασιλίσσης Όλγας. Συγκεκριμένα, έγραψαν συνθήματα στο βάθρο του γλυπτού, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Μητσοτάκης: Η ΝΔ φέρνει τροπολογία για να μη μειωθεί το αφορολόγητο

Τροπολογία με την οποία δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο θα φέρει στη Βουλή τη Δευτέρα η Νέα Δημοκρατία, όπως ανακοίνωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Την είδηση αυτή, που ρίχνει το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα για τη διαβεβαίωσή του ότι «όσο είναι η κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταργηθεί το αφορολόγητο», έβγαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 2/5




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Πέμπτη 2 Μαΐου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Πανήγυρις Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας στην Πλάτανη



Το παρεκκλήσιο των αγίων Τιμοθέου και Μαύρας εντός του προαυλίου του ενοριακού ναού της Πλατάνης πανηγυρίζει σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΠΕΜΠΤΗ 2/5
17.00 Πανηγυρικός Εσπερινός

Ολοκληρώθηκε το ψηφοδέλτιο της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» - Δέκα νέοι υποψήφιοι



Με την ανακοίνωση δέκα νέων υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων ολοκληρώθηκε το ψηφοδέλτιο της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη». Τους υποψήφιους, που συμπληρώνουν το συνδυασμό, με τον ανώτατο επιτρεπόμενο αριθμό (109) ανακοίνωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
 

34α Ζωοδόχεια στα Γιαννιτσά



Στην Πλατεία Νέας Τραπεζούντος του ομώνυμου συνοικισμού των Γιαννιτσών θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 4 Μαΐου 2019 τα 34α ΖΩΟΔΟΧΕΙΑ σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΠΕΜΠΤΗ 2/5
6.00 μ.μ. Μέγας Εσπερινός στο Παρεκκλήσιο της Ζωοδόχου Πηγής 
και Περιφορά της Ιεράς Εικόνος.

Ένας δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και εκλεκτός τραγουδιστής στη PELLA TV



Ξεκίνησε από το Αρχοντικό Πέλλας και βρέθηκε στα μεγάλα μουσικά σαλόνια της Ευρώπης.
   Την Τετάρτη 1-5-2019 ώρα 15.00' και σε επανάληψη την Πέμπτη 2-5-2019 ώρα 19.00, θα προβληθεί στη Pella tv η εκπομπή "Μια φωτογραφία μια ιστορία" στην οποία καλεσμένος είναι ο μουσικός καλλιτέχνης Γιώργος Γεώργας.                                  

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων της ΔΗΚΕΠΑΠ για τον Μήνα Μάϊο



Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για την Εργατική Πρωτομαγιά



Η Εργατική Πρωτομαγιά 2019 έρχεται να προστεθεί στους διαχρονικούς, οικουμενικούς, ανθρωπιστικούς αγώνες για την προαγωγή και την εμβάθυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων, όπως για παράδειγμα είναι η προστασία της εργασίας, η συνδικαλιστική ελευθερία, η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου κ.α., όπως αυτά αποτυπώνονται και κατοχυρώνονται από το Σύνταγμά μας.  

Eurostat: Παραμένει πρωταθλήτρια στη ανεργία η Ελλάδα και τον Μάρτιο

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Συνολικά στην Ευρωζώνη -σύμφωνα με στοιχεία του Μαρτίου 2019- η ανεργία

Σφάζονται στη Χρυσή Αυγή -Παραιτήθηκαν και οι τρεις ευρωβουλευτές.Καταγγελίες για "μαύρα" ταμεία Μιχαλολιάκου

Κρίση έχει ξεσπάσει στη Χρυσή Αυγή με αφορμή τις ευρωεκλογές, καθώς η προσπάθεια του αρχηγού Μιχαλολιάκου να τοποθετήσει απόλυτα ελεγχόμενους υποψηφίους οδηγεί σε παραιτήσεις εν ενεργεία ευρωβουλευτών.

Τελευταίο κρούσμα είναι η παραίτηση του ευρωβουλευτή Λάμπρου Φουντούλη, που επιτέθηκε

Εμφύλιος στη Βενεζουέλα: Χάος στους δρόμους – Διχασμένος ο στρατός

Με ραγδαίο τρόπο εξελίσσονται τα γεγονότα στη Βενεζουέλα, μετά το κάλεσμα του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, για «στρατιωτική εξέγερση», όπως την αποκαλεί.
Οι δυνάμεις του στρατού που στηρίζουν τον Γκουαϊδό έχουν βγει με τα όπλα στους δρόμους,

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Τετάρτη 1/5




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Τετάρτη 1 Μαϊου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας