Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Στολίζουμε Χριστούγεννα... στην Πέλλα και Έδεσσα



Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, θα γιορτάσει τον ερχομό των Χριστουγέννων με τις παρακάτω εκδηλώσεις την  Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019:

Τράπεζα Θεμάτων και στις 3 τάξεις του Λυκείου

Τράπεζα Θεμάτων θα εφαρμοστεί από την επόμενη σχολική χρονιά στην Α', τη Β' και την Γ' Λυκείου στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών και αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για το νέο εξεταστικό σύστημα του υπουργείου Παιδείας, που δεν θα εφαρμοστεί όμως στην τελική μορφή του πριν από την πάροδο διετίας.

Μακρόν: Πλήρης στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε την πλήρη στήριξη στην Ελλάδα και την Κύπρο, απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, μιλώντας μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
«Χθες, όπως και στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, εκφράσαμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στην Κύπρο και την Ελλάδα, δεδομένης της πρόκλησης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν. «Θεωρώ ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των μελών κρατών είναι απολύτως καθοριστική. Μπορώ να πω ότι θα λάβουμε οποιοδήποτε χρήσιμο μέτρο για τον σκοπό αυτό και

«Στρατηγική προσέγγιση προσφυγικού» από τον Νίκο Λυγερό στην Σκύδρα


Ψηφιακά οι έλεγχοι στην κακοδιαχείριση των δαπανών Κεντρικής και Γενικής Κυβέρνησης

Ένα σημαντικό εργαλείο στον αγώνα εναντίον της διαφθοράς και της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος αποτελεί το νέο Πληροφοριακό Σύστημα Δημοσιονομικών Ελέγχων που υλοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) και ξεκίνησε τη λειτουργία του με απόφαση του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη .

Νίνα Κασιμάτη, αυτό το ΠΑΣΟΚ της γλίτσας

Της Σοφίας Γιαννακά.
Μια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει διακριθεί ως σήμερα, για τίποτα, στο Κοινοβούλιο, έγινε το πρόσωπο της ημέρας γιατί έβρισε χυδαία την Ελληνική Αστυνομία.
Πρόκειται για τη Νίνα Κασιμάτη, από τους πρώτους που, όταν το καράβι του ΠΑΣΟΚ άρχισε να βουλιάζει με το μνημόνιο, πήδηξε στη βάρκα του ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέγεται έκτοτε βουλευτής, τσιρίζοντας κατά καιρούς για το μνημόνιο ή πετώντας επαναστατικές παρόλες. Για να εισχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε την τακτική των γενίτσαρων: έφτασε το 2013 να υπονοήσει στο Τwitter ότι λυπήθηκε

Κατασκευή Ε.Ε.Λ. στη δημοτική ενότητα Κύρρου



Υπογράφηκε την Τετάρτη η σύμβαση του έργου «Κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Δημοτικής Ενότητας Κύρρου»  από τον δήμαρχο  Πέλλας,  τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Π. και τον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρίας.   
Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο, ενταγμένο  στο Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»  και ο προϋπολογισμός του είναι   2.807.967,92 ευρώ.   

Με νέο «Αττίλα» απειλεί ο Ακάρ: "Βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο με το 1974"

Εκεί που βρισκόμασταν το 1974, βρισκόμαστε και σήμερα, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία έκανε αυτό που έπρεπε και θα συνεχίσει να το κάνει στο πλαίσιο του θαλάσσιου δικαίου.Σε δηλώσεις του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, ο τούρκος υπουργός αναφέρθηκε στις εξελίξεις σε

Πρόσκληση προσφοράς τροφίμων για το «Xριστουγεννιάτικο τραπέζι για όλους» που ετοιμάζει ο Δήμος Σκύδρας



Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Μέρες γιορτινές. Μέρες που η κοινωνία οφείλει και πρέπει να μεγιστοποιεί τις δρώσες ανθρωπιστικές της δυνάμεις: την αγάπη, τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό.
Στο πνεύμα αυτό ο Δήμος Σκύδρας ενεργοποιεί κι αυτή τη φορά την ανθρωπιστική δράση «Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για όλους».

Μειώσεις σε 3.072 φάρμακα στη νέα λίστα τιμών του υπουργείου Υγείας

Χωρίς καμιά αύξηση σε 4.985 σκευάσματα και με μείωση τιμής έως και 7% σε άλλα 3.072 φάρμακα, εκδόθηκε σήμερα το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, το οποίο και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας.
«Όπως καθίσταται προφανές από την αναρτηθείσα λίστα, προκύπτει σημαντική μείωση του κόστους, τόσο σε επίπεδο νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης, όσο και σε επίπεδο εξωνοσοκομειακής δαπάνης. Κάτι που μεταφράζεται σε μικρότερο κόστος για τους ασθενείς και εξοικονόμηση πόρων για το κράτος.

Συνάντηση Καρασμάνη με Κώστα Καραμανλή για τον Οδικό Άξονα Χαλκηδόνα – Γιαννιτσά - Έδεσσα



Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, είχε ο Γιώργος Καρασμάνης, για όσα ανεύθυνα ειπώθηκαν την τελευταία φορά στη Βουλή για τον οδικό άξονα Χαλκηδόνας Γιαννιτσών Έδεσσας. Δηλαδή ότι δήθεν… ουσιαστικά τίποτα δεν έχει γίνει γι’ αυτόν τον δρόμο…, ή έστω ότι έχει γίνει πρέπει να ξαναγίνει…, ότι το έργο είναι… ανώριμο…, και άλλοι απαράδεκτοι ισχυρισμοί που πρωτίστως υπονομεύουν ευθέως τα συμφέροντα του Νομού μας, αλλά, θίγουν και πρόσωπα που επί σειρά ετών έχουν δώσει μάχες και μάχες, όπως ο Γιώργος Καρασμάνης που έχει δώσει αγώνα ζωής για την υλοποίηση αυτού του τεράστιας σπουδαιότητας έργου για την Πέλλα.

Μητσοτάκης: Δεν θα βάλουμε σε ζυγαριά την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλες.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης : «Το ευρωπαϊκό συμβούλιο επαναβεβαιώνει τα συμπεράσματα του Ιουλίου.Το μνημόνιο συνεννόησης Τουρκίας-Λιβύης παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τριών κρατών και δεν παράγει έννομες

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 14/12




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 14 Δεκεμβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Πέντε τρόφιμα που μας δηλητηριάζουν... αργά

Νερό, καφές, σοκολάτα… Οι περισσότεροι δε ζουν χωρίς αυτά.. Το ξέρατε όμως ότι αν καταναλωθούν σε υπερβολικές ποσότητες μπορεί να μας σκοτώσουν;
Κάτι που ισχύει για το αλάτι και το αλκοόλ.
Αυτά τα 5 πολύ διαδεδομένα τρόφιμα, είναι που εξέτασε

Εκλογές στη Βρετανία: Οριστικό το Brexit -Πώς ο Κόρμπιν με τη στάση του οδήγησε στη... νίκη Τζόνσον

Η σαρωτική νίκη του Μπόρις Τζόνσον στις εκλογές στη Βρετανία συνέτριψε τα όνειρα όσων ονειρεύονταν ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, καθώς το Brexit είναι πλέον αναπόφευκτο.
Με τους Συντηρητικούς έτοιμους να κερδίσουν τη μεγαλύτερη πλειοψηφία τους από το 1987, ο Τζόνσον θα μπορέσει να περάσει από το κοινοβούλιο τη συμφωνία του για το διαζύγιο, επιτρέποντας στη Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ τον ερχόμενο μήνα, στην πιο σημαντική γεωπολιτική

Σβήνουν το τσιγάρο οι Έλληνες: Η επιτυχία του αντικαπνιστικού νόμου

Σημαντική μείωση του καπνίσματος καταγράφεται στον ελληνικό πληθυσμό, όπως επισημάνθηκε σε χθεσινή επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Νοσοκομεία χωρίς Κάπνισμα», που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).
Η συμμόρφωση που καταγράφεται στον αντικαπνιστικό νόμο δημιουργεί, ωστόσο, πρόβλημα στους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης που αναζητούν

Στόχος των εμπρηστικών επιθέσεων και ο Νίκος Ρωμανός της ΝΔ

Στόχος των εμπρηστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε Χαλάνδρι, Κηφισιά και Καλογρέζα ήταν και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.
Ειδικότερα, άγνωστοι τοποθέτησαν στις 1:40 γκαζάκια στο καφέ Zillions που ανήκει στην οικογένεια του κ. Ρωμανού, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Αυτός είναι ο νέος χάρτης των κοινωνικών επιδομάτων

Αλλαγές στα προνοιακά επιδόματα και θεσμοθέτηση του νέου επιδόματος γέννας ύψους 2.000 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2020 προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας το οποίο οδεύει προς τη Βουλή.Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις , από κόσκινο θα περνούν όλοι οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, οι οποίοι θα πρέπει να δηλώνουν και το σχολείο των παιδιών τους, ενώ για να δικαιούνται το επίδομα οι πολίτες

Φρίκη στην Καλαμάτα: Περιέλουσε με βενζίνη τη γυναίκα του και πήγε να την κάψει ζωντανή!

Φρίκη και αποτροπιασμό προκάλεσε η απόπειρα δολοφονίας μιας γυναίκας από τα χέρια του συζύγου της, με τον οποίο καβγάδισε έντονα λόγω προσωπικών διαφορών το βράδυ της Τετάρτης και εκείνος προσπάθησε να την κάψει ζωντανή, αφού πρώτα την περιέλουσε με βενζίνη!
Στην πολυκατοικία επί της οδού Ακρίτα έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής, οι οποίοι

Χαστούκι της ΕΕ στη Τουρκία: «Παράνομη η συμφωνία με την Λιβύη»- Ασπίδα σε Ελλάδα και Κύπρο

Σαφές «σήμα» στήριξης της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας έστειλαν οι ηγέτες της ΕΕ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Σαρλ Μισέλ.

Μιλώντας περί τις 02:20 τα ξημερώματα της Παρασκευής, λίγο μετά την ολοκλήρωση του δείπνου, την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε, σε συνέντευξη Τύπου:  «Εκφράσαμε την πλήρη

Ο ΟΠΕΚΑ πληρώνει πριν τα Χριστούγεννα το ΚΕΑ Δεκεμβρίου 2019

Πριν τα Χριστούγεννα θα γίνει η πίστωση του ΚΕΑ Δεκεμβρίου 2019 στους λογαριασμούς των δικαιούχων από τον ΟΠΕΚΑ.
Συγκεκριμένα για το ΚΕΑ Δεκεμβρίου 2019, εγκρίθηκε δαπάνη 53.863.369,92 € σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ.
Το ποσό του ΚΕΑ διαμορφώνεται ως εξής:

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 13/12




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Οργή στη Κρήτη για τον πατέρα που βίαζε την κόρη του για 15 χρόνια

Σάλο και αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη της Κρήτης και της χώρας έχει προκαλέσει η απίστευτη απίστευτη υπόθεση κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας, με θύμα μια 27χρονη σήμερα Κρητικιά και θύτη τον ίδιο της τον πατέρα, όπως αποκάλυψε η ΚΡΗΤΗ TV και ανέδειξε πρώτο διαδικτυακά το neakriti.gr.

Ουρολοίμωξη : Πώς μπορείτε να προφυλαχτείτε έγκαιρα

Oι ουρολοιμώξεις είναι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος που προκαλούνται από παθογόνους μικροοργανισμούς.Υπό κανονικές συνθήκες, τα βακτήρια που εισέρχονται από την ουρήθρα στο ουροποιητικό σύστημα απομακρύνονται γρήγορα με την ούρηση, πριν προλάβουν να εγκατασταθούν και να δημιουργήσουν φλεγμονή.Ωστόσο, ορισμένες φορές βρίσκουν μειωμένη τη φυσική άμυνα του οργανισμού και δρουν ανενόχλητα.

Λάρισα : Δικηγόρος έπεσε θύμα απάτης – Του «έφαγαν» 187.000 ευρώ

Την πλήρη άγνοια του για το θέμα των επενδύσεων πλήρωσε ένας Καρδιτσιώτης δικηγόρος και μάλιστα πολύ ακριβά.Εμπιστεύτηκε ποσό 187.000 ευρώ σε έναν Λαρισαίο που ισχυριζόταν πως ήταν «εξπέρ» του είδους αλλά τελικά ο θεμιστοπόλος το μόνο που κατάφερε ήταν να χάσει τα χρήματά του και να τρέχει στα δικαστήρια.Αυτή τη φορά όχι όμως ως συνήγορος αλλά ως παθών.

Ανατροπές στο επίδομα παιδιού - «Ξεσκονίζουν» τους δικαιούχους

Τα πάνω – κάτω  έρχονται στο επίδομα παιδιού από το 2020.Οι αλλαγές αναμένεται να ενταχθούν στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το υπουργείο Εργασίας στις αρχές του νέου έτους.Το επίδομα παιδιού θα χορηγείται στους δικαιούχους που έχουν παιδιά που υποχρεούνται στην υποχρεωτική φοίτηση εφόσον υπάρχει εγγραφή σε σχολείο και δεν έχει μείνει στην ίδια τάξη λόγω του αριθμού απουσιών.

Ιστορική συναίνεση: Πέρασε με πλειοψηφία 288 βουλευτών η ψήφος αποδήμων

Με ιστορική πλειοψηφία διακομματικής συναίνεσης 288 βουλευτών πέρασε το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων.
Υπέρ του νομοσχεδίου επί της αρχής ψήφισαν 288 από τους 296 βουλευτές. Επτά ψήφισαν «όχι» και ένας «παρών». Υπέρ ψήφισαν ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση. Το μόνο κόμμα που καταψήφισε ήταν το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη. Σε πολλά άρθρα μάλιστα η συναίνεση χτύπησε «κόκκινο» καθώς συγκέντρωσαν πλειοψηφία 295 βουλευτών αφού τα ψήφισαν

Γιαννιτσά.Καταδίκη για την υπόθεση της Λίνας Κοεμτζή και επικήρυξη δυο υπόπτων

Καταδικάστηκαν σήμερα άτομα για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων με τη “διαρροή” στο διαδίκτυο γυμνών φωτογραφιών της 22χρονης φοιτήτριας Λίνας Κοεμτζή που βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας του ΑΠΘ.Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας: «Σήμερα ο πρωταίτιος του διασυρμού

Χαστούκι της ΕΕ στον Ερντογάν: Παραβιάζει το διεθνές δίκαιο η συμφωνία με την Λιβύη

Νέο δυνατό χαστούκι, αυτή τη φορά από το χέρι της Κομισιόν, έρχεται για την Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που επιμένει να υποστηρίζει τη συμφωνία που υπέγραψε με τη Λιβύη, τη στιγμή που εντείνεται η διεθνής κατακραυγή.Καταπέλτης για τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης θα είναι (και) η δήλωση της ΕΕ μετά τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά την Πέμπτη, ενώ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα «επαναβεβαιώσει απόλυτα την

Πολεμική Αεροπορία.Άγριο χουνέρι έπαθαν οι Τούρκοι στο Αιγαίο.

Την ισχυρή επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, με πρόσφατο παράδειγμα την αιφνιδιαστική κίνηση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο, εξήρε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, βάλλοντας - παράλληλα - έναντι όσων "υποκύπτουν" στην προπαγάνδα ότι είμαστε μειονεκτικοί σε θέμα εξοπλισμών.

Χωρίς πρόστιμα η διόρθωση για αυθαίρετα και λάθος τετραγωνικά στους δήμους -Οδηγίες από την ΠΟΜΙΔΑ

Ως λυτρωτική χαρακτηρίζει η ΠΟΜΙΔΑ τη λύση που έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών στο ζήτημα των λανθασμένα δηλωμένων εμβαδών στους δήμους.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελούσε πάγιο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), καθώς απαλλάσσει τις παραπάνω περιπτώσεις από πρόστιμα και αναδρομικά.
Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, το άρθρο που ενέταξε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας ο ΥΠΕΣ

Ανοίγει η «πόρτα» και για αναδρομικά στα εφάπαξ, στον αέρα ο τρόπος υπολογισμού

Ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ θα κριθεί σε πρότυπη δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο - δείτε όλες τις πληροφορίες του Dikaiologitika News.Η πρότυπη δίκη ήταν να πραγματοποιηθεί μέσα στον Δεκέμβριο αλλά πήρε αναβολή για τέλος Ιανουαρίου. Αφορά την υπόθεση των εφάπαξ των τραπεζικών υπαλλήλων οι οποίοι διεκδικούν από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών(ΕΤΕΑΕΠ) και το Ελληνικό Δημόσιο τα ποσά

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 12/12



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Kουραμπιέδες, μελομακάρονα ή δίπλες; Τι είναι καλύτερο διατροφικά; Πόσες θερμίδες περιέχουν;


της Θάλειας Γούτου, medlabnews.gr

Τα Χριστούγεννα βρίσκονται προ των πυλών και τελικά δίλημμα αποτελεί το πόσα μελομακάρονα, κουραμπιέδες ή δίπλες μπορούμε να καταναλώσουμε χωρίς να επιβαρυνθούμε με περιττά κιλά, καθώς επίσης και τι από όλα τα χριστουγεννιάτικα γλυκά είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε.
Πρόκειται για τρία πολύ αγαπημένα και γιορτινά γλυκά, τα οποία ωστόσο μοιάζουν με... θερμιδικές βόμβες. 

Εκδήλωση της Τ.Ο. Πέλλας του ΚΚΕ στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών για το προσφυγικό


Η Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ, το Σάββατο 14 Δεκέμβρη, στις 18:30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα:

" Οι ανταγωνισμοί και οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών χωρίζουν τους λαούς και γεννούν την προσφυγιά. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας και τον αγώνα μας ενάντια στον κοινό εχθρό"

Ασφαλιστικό : Ολες οι μεγάλες ανατροπές σε συντάξεις και εισφορές

Αυξήσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων (μαζί με αναδρομικά), μείωση εισφορών για μισθωτούς και νέο σύστημα εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες - αυτοαπασχολουμένους και αγρότες θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή τον Ιανουάριο.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων 9ης Παραμυθούπολης - Γιαννιτσά




Γρονθοκόπησαν γιατρό και σεκιούριτι στο νοσοκομείο Ναυπλίου

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Ναυπλίου. Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ ο ιστότοπος anagnostis.org, όλα ξεκίνησαν στις 2.30 το μεσημέρι, όταν ένας 30χρονος μεταφέρθηκε από γνωστούς του στα εξωτερικά ιατρεία, χωρίς να επικοινωνεί.
Πληροφορίες ανέφεραν ότι ήταν υπό την επήρεια ισχυρής δόσης κοκαΐνης ή μείγματος ναρκωτικών. 

Εκδήλωση με θέμα «Μνήμες Καππαδοκίας» του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών


Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που οργανώνεται με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Πέλλας, την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:00,  στην Αίθουσα  Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά:

Η Ευρώπη στο πλευρό της Ελλάδας."Άκυρη" η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Ακυρη χαρακτηρίζουν κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης τη συμφωνία που υπέγραψαν πρόσφατα η Τουρκία με τη Λιβύη και αφορά τον καθορισμό θαλάσσιων συνόρων στην Ανατολική Μεσόγειο.Κινούμενες στο ίδιο μήκος κύματος με το προηγούμενο διάστημα σε ό,τι αφορά το μνημόνιο συνεργασίας των δύο χωρών, όπως τόνιζαν αρμόδιες ευρωπαϊκές πηγές στο γερμανικό πρακτορείο, η εν λόγω συμφωνία δεν μπορεί να έχει καμία νομική ισχύ, κάτι

Ο Βουλευτής κ. Σταμενίτης Διονύσιος στα Γραφεία της ΔΗΜ.Τ.Ο. Πέλλας στα Γιαννιτσά.



         Ενημερωτική  συνάντηση  στις 08/12/2019   με  τον Βουλευτή της Ν.Δ.  Ν.Πέλλας είχαν  τα μέλη στα της ΔΗΜ.Τ.Ο Ν.Δ Πέλλας στα γραφεία της οργάνωσης  στα Γιαννιτσά .

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκρό βρέφος 5 μηνών από μηνιγγίτιδα

Στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας κατέληξε ένα βρέφος 5 μηνών από τη Λέσβο, το οποίο διακομίστηκε εσπευσμένα το περασμένο Σάββατο από το νοσοκομείο Μυτιλήνης στην Αθήνα.Το βρέφος, που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, διακομίστηκε το Σάββατο στην Αθήνα από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου είχε μεταφερθεί ήδη επιβαρυμένο στην υγεία του.

Επετειακή Συνάντηση 40 ετών του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών


Με αφορμή τα 40 χρόνια λειτουργίας του Ναυτικού Ομίλου και σύνθημα "Γιορτάζουμε-Θυμόμαστε" ο Ν.Ο. Γιαννιτσών διοργάνωσε με επιτυχία την επετειακή συνάντηση σε γνωστό κέντρο εκδηλώσεων το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου παρουσία φίλων, παλιών μελών και νέων, αθλητών( παλιών και νέων) και επισήμων.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα μέλη του συλλόγου παρουσίασαν την 40 ετών πορεία του ομίλου με μια ιστορική αναδρομή και πλούσιο φωτογραφικό υλικό ξυπνώντας όμορφες αναμνήσεις στους παλιούς και παρουσιάζοντας στους νέους τη διαδρομή που χάραξε ο όμιλος όλα αυτά τα χρόνια γεμάτα επιτυχίες και διακρίσεις.

Δώρο Χριστουγέννων 2019: Πότε καταβάλλεται και πώς θα το υπολογίσετε

Λίγο ή πολύ όλοι αναμένουμε το Δώρο Χριστουγέννων 2019 για να κλείσουμε τρύπες που έμειναν ανοιχτές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Πότε, όμως, καταβάλλεται;
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Τετάρτη 11/12


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας