Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Πόνος στα πλευρά, πλευροδυνία, νευραλγία. Ποιες οι αιτίες; Πότε πρέπει να πάτε σε γιατρό;


του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr

Έντονος πόνος στην δεξιά πλευρά 
Ένας πόνος στα πλευρά πέρα από την ενόχληση που μπορεί να προκαλεί μπορεί να υποδηλώνει κάτι πολύ σοβαρό, άρα δεν θα πρέπει να μας αφήσει αδιάφορους. 

Ο πόνος στα πλευρά μπορεί να οφείλεται σε αίτια ή καταστάσεις συνήθεις και απλές ή σε σοβαρές και δυνητικά επικίνδυνες για τη ζωή.
Για παράδειγμα, μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της κακής πέψης, αερίου ή δυσκοιλιότητα. Ωστόσο, αυτό το είδος του πόνου, ειδικά αν είναι η δεξιά πλευρά, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι για κάτι πιο σοβαρό, όπως η σκωληκοειδίτιδα, παγκρεατίτιδα, τροφική δηλητηρίαση,

Ενημέρωση – Εκπαίδευση σε βασικές πρώτες βοήθειες στο 2ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης


Είναι  γνωστό ότι η γνώση ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ αποτελεί επιλογή ζωτικής σημασίας και ύψιστη ανθρωπιστική συμπεριφορά. Μέσω αυτών οι άνθρωποι μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα προβλήματα και τους κινδύνους στο περιβάλλον τους, το μικρο και το μεγάλο, όπως στο σπίτι, στην εργασία, στη κοινωνία, στη φύση, στο σχολείο, ώστε μέσα από τις ασφαλείς παρεμβάσεις τους, και τη πρόληψη, να ανατρέπουν, και να αποτρέπουν, την πορεία μιας δύσκολης κατάστασης, ενός ατυχήματος ή ακόμα το πιο σπουδαίο να σώζουν ζωές.

Τι να προσέξουμε πριν το ραντεβού με την εφορία: Μυστικά και παγίδες στις φετινές δηλώσεις

Περισσότεροι από 8,9 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν εντός του τριμήνου Απριλίου – Ιουνίου να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr, τις δηλώσεις για τη φορολόγηση των εισοδημάτων που απέκτησαν το 2019.
Οι διατάξεις για τον τρόπο υπολογισμού των φόρων στα εισοδήματα του 2019

Συνεχίζεται η προληπτική απολύμανση των σχολείων του Δήμου Σκύδρας


Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας και κάθε ενδιαφερόμενο ότι στο πλαίσιο της προληπτικής αντιμετώπισης της νόσου Covid – 19(κορωνοϊός) συνεχίζονται από εξειδικευμένα συνεργεία οι απολυμάνσεις στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σκύδρας που ξεκίνησαν το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020.

Μητσοτάκης στο CNN: Τουρκική προβοκάτσια στα σύνορά μας -Eχουμε κάθε δικαίωμα να τα προστατέψουμε

Συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CNN και τον δημοσιογράφο Ρίτσαρντ Κουέστ έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην προπαγάνδα της Άγκυρας αναφορικά με την μεταναστευτική κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
«Αντιμετωπίζουμε μια συνεχή προσπάθεια της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει μετανάστες και πρόσφυγες ως γεωπολιτικά πιόνια προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντά της.

Συνάντηση του δημάρχου Πέλλας με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


Με πρωτοβουλία του βουλευτή Πέλλας κ. Διονύση Σταμενίτη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη συνάντηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα, του Δημάρχου Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκου και του βουλευτή με θέμα την αξιοποίηση των υπαρχόντων φραγμάτων αλλά και την κατασκευή νέων στο δήμο Πέλλας.

Έβρος: Οι φρουροί των συνόρων που κρατούν τη σημαία ψηλά

To παράπονο των ακριτών μας στον Έβρο, των ανθρώπων που επέλεξαν συνειδητά να ζήσουν στην άκρη της Ελλάδας, είναι πως η Αθήνα και τα ΜΜΕ ασχολούνται μαζί τους μόνο κάθε φορά που η ένταση με την Τουρκία χτυπάει … «κόκκινο». Τελευταία φορά ήταν το 2018, με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατήθηκαν για 18 μήνες, και εδώ και μία σχεδόν εβδομάδα, με την επιχειρούμενη προσπάθεια της Άγκυρας να προωθήσει χιλιάδες παράνομους μετανάστες στη χώρα μας.

Γιώργος Καρασμάνης : Απάντηση του Υφυπουργού Οικομομικών για τα διακατεχόμενα οικόπεδα και κτήματα

Στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο Γιώργος Καρασμάνης προς τους αρμόδιους υπουργούς σχετικά με τα διακατεχώμενα οικόπεδα και κτήματα, μετά την απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας απάντησε και ο αρμόδιος Υφυπουργός κος Βεσυρόπουλος, ο οποίος μας πληροφορεί ότι με απόφασή του συστάθηκε δεκαμελής ομάδα εργασίας προκειμένου να εξεταστεί η οριστική επίλυση του σχετικού προβλήματος, για το οποίο ο Γιώργος Καρασμάνης ζήτησε δοθεί λύση κατά τρόπο δίκαιο, οριστικό και υπέρ των κατοίκων για τις ιδιοκτησίες που κατέχουν και νέμονται εδώ και δεκαετίες.

Έκκληση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή για την προστασία των μελισσών και επικονιαστών στην ΠΕ Πέλλας


Η προστασία των μελισσών και υπολοίπων επικονιαστών είναι ζωτικής σημασίας για τις αγροτικές καλλιέργειες και τη διατήρηση της ισορροπίας στη φύση. Παράλληλα, το μέλι αποτελεί ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, απαραίτητο για την καλή υγεία των ανθρώπων. Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας δραστηριοποιούνται πολλοί μελισσοκόμοι οι οποίοι παράγουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες μελιού, με εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, συμβάλλοντας στην τοπική οικονομία, με κύριο και συμπληρωματικό εισόδημα.

Νέες οδηγίες ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό: Πώς ορίζεται το κρούσμα και η «στενή επαφή»

«Ο νέος κορωνοϊός είναι μία γρίπη στη συμπεριφορά της και στον τρόπο που θα συμπεριφερθεί στην κοινότητα», είμαστε σε επιφυλακή και λαμβάνουμε μέτρα, επανέλαβε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.
Αναφορικά με την στρατηγική του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, (ΕΟΔΥ), είπε ότι έχει εγκριθεί ομόφωνα από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και το ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων). «Τη στρατηγική του ΕΟΔΥ, η οποία

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 7/3




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 7 Μαρτίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Δημοπράτηση της τελευταίας φάσης για την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του «Μ. Αλεξάνδρου»


Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες που πραγματοποιεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας στο κτήριο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και για το λόγο αυτό ο Δήμος Έδεσσας προχώρησε στη δημοπράτηση του έργου με τίτλο «Αναβάθμιση πολυχώρου πολιτισμού «Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» & περιβάλλοντος χώρου (β’ φάση)».

Υψηλή χοληστερίνη, Yπερλιπιδαιμία, Δυσλιπιδαιμία. Τι τρώμε και τι αποφεύγουμε;


του Ξενοφώντα Τσούκαλη, Μ.D., medlabnews.gr

Η υπερλιπιδαιμία είναι η αύξηση των λιπιδίων (χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, HDL-χοληστερόλη, LDL- χοληστερόλη) του αίματος και αποτελεί ένα από τα συχνότερα προβλήματα που απασχολούν το κοινωνικό σύνολο.
Η δυσλιπιδαιμία είναι μια διαταραχή του μεταβολισμού των λιπιδίων, η οποία όταν συνδυάζεται και με άλλους παράγοντες κινδύνου (π.χ. κάπνισμα) διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην παθογένεια της αθηρωματικής νόσου, αποτέλεσμα της οποίας είναι τα καρδιαγγειακά επεισόδια.

Επίσκεψη της Δημάρχου Σκύδρας και του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας στον ΕΛΓΑ


Επίσκεψη στον οργανισμό των Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) Βέροιας  πραγματοποίησε, την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου με τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας: τον Πρόεδρο Παναγιώτη Πασάκη, τον Ταμία Γιάννη Χριστοφορίδη, το μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου Νικόλαο Χατζηνικολάου. Συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Σταματέλλος κι ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεμιστοκλής  Κρητίδης.

Εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου «Η ΣΤΡΑΝΤΖΑ»


Το απερχόμενο Δ.Σ του Συλλόγου μας καλεί τα μέλη του στις 8 Μαρτίου 2020 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ. στα γραφεία του συλλόγου μας για εκλογο-απολογιστική γενική συνέλευση με θέματα :

Σύσκεψη με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή για την αναγνώριση και την πιστοποίηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της ΠΕ Πέλλας


Τα αναγνωρισμένα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ αποτέλεσαν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 05/03/2020 στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Στη σύσκεψη που αφορούσε το ροδάκινο και άλλα αγροτικά προϊόντα συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας (Ε.Κ.Ε) κ. Κωνσταντίνος Aποστόλου, o Πρόεδρος κ. Νίκος Μηνάς και τα μέλη του Διοικητικού συμβούλιου του Συνδέσμου Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών (Σ.Ε.Α.Σ) και τα στελέχη της ΔΑΟΚ Πέλλας.

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων


Μέχρι τις 18 Μαρτίου θα διαρκέσει η φάση της διαβούλευσης της νομοθετικής πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον Εκσυγχρονισμό της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα συνάντηση εργασίας με το Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Δρ. Κωνσταντίνο Αραβώση και στελέχη του Υπουργείου. Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνονται θέματα αρμοδιότητας της Γενική Γραμματείας τα οποία αφορούν την Πέλλα και τους πολίτες της.

Προληπτική απολύμανση σε ΚΑΠΗ, Παιδικούς Σταθμούς και Σχολεία του Δήμου Πέλλας


Προληπτική απολύμανση θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα κέντρα ανοιχτής προστασίας ηλικιωμένων του Δήμου Πέλλας (ΚΑΠΗ) την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 και θα ακολουθήσει στους Παιδικούς Σταθμούς και σε όλες τις σχολικές μονάδες.
Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα σε σχέση με την έξαρση των κρουσμάτων του κορωναϊού και αναθέτουμε σε ειδικούς την απολύμανση όλων των ΚΑΠΗ για προληπτικούς λόγους,

Κοροναϊός: Χάρτης δείχνει τα νέα κρούσματα και τον αριθμό των νεκρών σε πραγματικό χρόνο


Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κοροναϊού αλλάζει διαρκώς και ένας χάρτης παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο, μας δείχνει πόσο γρήγορα γίνεται αυτό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, ο αριθμός των θυμάτων έχει ανέβει δραματικά τις τελευταίες ώρες, φτάνοντας τους 170 – μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν 38 θάνατοι – ενώ ο αριθμός των ατόμων που νοσούν είναι πάνω από 7.700 σε όλο τον κόσμο.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 6/3


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας