Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Οξεία και χρόνια βρογχίτιδα. Σε τι οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται; Ροφήματα που κάνουν καλό



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Η βρογχίτιδα είναι η φλεγμονή των κύριων αεραγωγών των πνευμόνων, των βρόγχων και εκδηλώνεται με βήχα και συνήθως με απόχρεμψη. 

Μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια, που σημαίνει ότι μπορεί να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα και συχνά να υποτροπιάσει.

Ντ. Τραμπ: Νέοι δασμοί από τον Ιούνιο σε όλα τα αγαθά από το Μεξικό, για να σταματήσει η «παράνομη μετανάστευση»


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε μέσω Twitter ότι η κυβέρνησή του θα επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς 5% σε όλα τα αγαθά που εισάγονται στη χώρα από το Μεξικό, αρχής γενομένης τον Ιούνιο, εάν οι μεξικανικές αρχές δεν σταματήσουν την παράτυπη μετανάστευση.
«Ο δασμός σταδιακά θα αυξάνεται ώσπου το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης να επιλυθεί, και τότε οι δασμοί θα καταργηθούν», διευκρίνισε ο Τραμπ μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Πρώτη κατοικία: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις ρυθμίσεις δόσεων


Στο τέλος του Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα ρύθμισης χρεών για τους «κόκκινους» δανειολήπτες (στεγαστικών δανείων), καθώς συνεχίζεται η διαδικασία ολοκλήρωσης της πλατφόρμας, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο λειτουργική.
Μάλιστα, όσο θα διαρκεί η διαδικασία για τη ρύθμιση, θα υπάρχει προσωρινή προστασία του δανειολήπτη από το ενδεχόμενο πλειστηριασμού, όπως επισήμανε η προϊσταμένη του νομικού τμήματος της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Θεώνη Αλαμπάση, στη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), όπου παρίστατο.

Ενας στους τρεις υπέβαλε φορολογική δήλωση


Με ρυθμό 70.000-80.000 φορολογικών δηλώσεων την ημέρα προχωράει το τελευταίο διάστημα η ροή υποβολής των εφετινών εντύπων της Εφορίας και μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία συμπλήρωσης της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το έτος 2019 (εισοδήματα 2018) 2.704.315 ζευγάρια ή μεμονωμένα άτομα σε σύνολο περίπου

Πρόγραμμα εκδηλώσεων ΔΗΚΕΠΑΠ για τον μήνα Ιούνιο





Δεν υπογράφει ο Παυλόπουλος τις αλλαγές-πραξικόπημα στη Δικαιοσύνη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έχει λάβει την απόφαση να μην επικυρώσει με την υπογραφή του τον διορισμό νέας ηγεσίας στη Δικαιοσύνη και ειδικά στον Άρειο Πάγο. Ηδη πάντως, ξεσπά σύγκρουση ανάμεσα στη ΝΔ και το Μαξίμου για την υπογραφή του κ.Παυλόπουλου με την αξιωματική αντιπολίτευση να τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι εμπιστεύεται την κρίση του Προέδρου και το Μαξίμου να την εγκαλεί

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 1 Ιουνίου




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σάββατο 1 Ιουνίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Aπονεύρωση. Πότε είναι απαραίτητη η ενδοδοτική θεραπεία



του Γιώργου Κουτσικάκη Χειρουργού Οδοντιάτρου Μ.Sc., medlabnews.gr

Σε γενικές γραμμές είναι απαραίτητη όταν έχει προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά στον πολφό (νεύρο) του δοντιού. Η βλάβη προέρχεται από τερηδόνα ή τραύμα.



Παρουσίαση βιβλίου "ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ: Φύλακες της ζωής" στα Γιαννιτσά



Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 και ώρα 19.30, στον 2ο όροφο το Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών  θα πραγματοποιηθεί  παρουσίαση του βιβλίου του κ. Αθανασίου Φυσικούδη με τίτλο «ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ: Φύλακες της ζωής».

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο ιστορικός, εκπαιδευτικός και συγγραφέας  κ. Ιωάννης Παπαλαζάρου.

«Κόλαση» στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο ένας κατηγορεί τον άλλον για την συντριβή στις ευρωεκλογές


Ευθύνες και στον Αλέξη Τσίπρα για τη μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές επέρριψε χθες ο Νίκος Φίλης, γνωστοποιώντας τη διαφωνία του για την κεντρική γραμμή και τη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές και εν όψει των εθνικών εκλογών.
«Ολοι μας θα έπρεπε να ζητήσουμε “συγγνώμη” από τον ελληνικό λαό, και ο πρωθυπουργός, κανείς δεν είναι υπεράνω ευθυνών», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός

Παράκληση για τους εξεταζομένους μαθητές στα Γιαννιτσά


Έκθεση Καλλιτεχνικών Δράσεων Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών



Την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019, στις 8:00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της έκθεσης καλλιτεχνικών δράσεων με έργα μαθητών που συμμετείχαν στις σχολές Αγιογραφίας, Πυρογραφίας, Ξυλογλυπτικής, Πλεξίματος, Ραπτικής, Χαλκογραφίας, Decoupage, Ζωγραφικής και Κατασκευών με πηλό της ενορίας.
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 6:00 - 9:00 μ.μ. και θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως και την Κυριακή 9 Ιουνίου.

Ζητούνται συνοδοί για τις θερινές διακοπές των μαθητών του ΚΔΑΠ- μεΑ Γιαννιτσών



Συνοδούς για τις θερινές διακοπές των παιδιών ζητά το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.
Πιο συγκεκριμένα, όσοι επιθυμούν να αναλάβουν ρόλο συνοδού (με αμοιβή) για την κατασκηνωτική περίοδο 2019, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στα γραφεία του Κέντρου (Ισόγειο Ανοιχτού Θεάτρου, Κολοκοτρώνη 10- Γιαννιτσά), μέχρι την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019.

Γ.Καρασμάνης: «Μην τολμήσετε να εξαιρέσετε το Φράγμα Αλμωπαίου (Καλής) από την απόφαση που θα υπογράψετε»!



Το μήνυμα προς την απερχόμενη Κυβέρνηση και, ειδικότερα προς την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ότι η κραυγαλέα αδικία και οι εξοργιστικές μεθοδεύσεις τους με το Φράγμα Αλμωπαίου δεν θα περάσουν, έστειλε ο Γιώργος Καρασμάνης με μία ακόμη – την έβδομη! – Ερώτησή του στη Βουλή για το τεράστιο αυτό θέμα. Και καλεί τον αρμόδιο Υπουργό ούτε καν να διανοηθεί στον απομένοντα ένα μόλις μήνα της θητείας του, να εκδώσει απόφαση για την κατασκευή έργων, χωρίς σ’ αυτά να περιλαμβάνεται το Φράγμα Αλμωπαίου!

Απάντηση Γρηγόρη Στάμκου στον Στάθη Καστερίδης



Ακατάλληλος ο κύριος Καστερίδης! Ή ψεύτης;

Με τη σημερινή του ανακοίνωση ο κύριος Καστερίδης δείχνει γιατί δεν είναι κατάλληλος να γίνει δήμαρχος του μεγάλου μας δήμου. Δεν είμαστε όμως σίγουροι για ποιόν από τους δύο λόγους: γιατί δεν έχει ιδέα γι αυτά που λέει ή γιατί αντίθετα τα ξέρει αλλά λέει ψέματα;
Ελπίζουμε ότι είναι απλώς άσχετος!

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 31/5



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 31 Μαΐου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Στάθης Καστερίδης: Προκλητικός και αλαζονικός ο κ. Στάμκος



Πέρα από κάθε όριο ηθικής λογικής και πολιτικού πολιτισμού,
ο απερχόμενος Δήμαρχος Πέλλας προχώρησε σε προκήρυξη για την πρόσληψη
24 υδρονομέων (από 29/5 ως 4/6  οι αιτήσεις), στις δημοτικές ενότητες, τρεις ημέρες μόλις πριν τις εκλογές της 2ης Κυριακής.
Η δικαιολογία των εκτάκτων αναγκών μπορούσε να περιμένει μέχρι την Δευτέρα. Ο πανικός όχι!! Οι ηθικές αρχές και αξίες δεν υπάγονται σε νομικά πλαίσια, αλλά είναι προσωπική υπόθεση και τρόπος ζωής του καθενός.

Αγρυπνία αποδόσεως του Πάσχα στα Γιαννιτσά



Την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019, το βράδυ, από τις 21.00 μέχρι τις 0.30 στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών θα τελεσθεί Αγρυπνία για την Απόδοση της εορτής του Πάσχα.

Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για την πολλαπλή σκλήρυνση (σκλήρυνση κατά πλάκας). Μύθοι και αλήθειες



του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D., medlabnews.gr

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι πάσχουν περίπου 12.000 ασθενείς, κυρίως άτομα παραγωγικής ηλικίας από 20 χρόνων και πάνω.
Η σκλήρυνση κατά πλάκας προκαλείται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα εκλαμβάνει λανθασμένα ένα μέρος του εγκεφάλου ως εχθρικό εισβολέα με αποτέλεσμα να του επιτίθεται. Καταστρέφει έτσι τα μονωτικά καλύμματα των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο μην επιτρέποντας τη σωστή μετάδοση ηλεκτρικών σημάτων μέσω του νευρικού συστήματος.

Πανήγυρις Ι.Ναού Αναστάσεως Κοιμητηρίων Εδέσσης



Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα, πανηγυρίζει ο ιερός ναός Αναστάσεως του Κυρίου Κοιμητηρίων Εδέσσης σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη: Εκπληκτικής ομορφιάς Διόνυσος «κοιμόταν» στη Ρώμη



Αρχαιολόγοι έπειτα από ανασκαφές στην «καρδιά» της Ρώμης ανακάλυψαν ένα τεράστιο μαρμάρινο κεφάλι του θεού Διονύσου
Οι αρχαιολόγοι πραγματοποιούσαν ανασκαφές γύρω από τα ερείπια του μεσαιωνικού τείχους όταν βρήκαν το μαρμάρινο κεφάλι, το οποίο πιστεύουν πως αντικατοπτρίζει τον Διόνυσο και ενδεχομένως αποτελεί μέρος ενός μεγάλου αγάλματος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Έδεσσας για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 26η Μαΐου



Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΔΕΣΣΑΣ χαιρετίζει τα μέλη, τους συνεργαζόμενους, τους
ψηφοφόρους που έδωσαν τη μάχη, συστρατεύτηκαν και συνέβαλαν στο εκλογικό
αποτέλεσμα. Η μάχη δόθηκε ενιαία σε όλο το δήμο με τα ψηφοδέλτια της ΛΑΙΚΗΣ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές. Ιδιαίτερα θέλουμε να
ευχαριστήσουμε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά , τους νέους και τις νέες που
έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο.

Θεσσαλονίκη: Φοιτητές εισέβαλαν στη Σύγκλητο του ΑΠΘ - Εγκλώβισαν καθηγητές



Φοιτητές εισέβαλαν του κτιρίου της πρυτανείας του ΑΠΘ απαγορεύοντας την έξοδο του πρύτανη Περικλή Μήτκα και των υπολοίπων καθηγητών

Περίπου 30 φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  εισέβαλαν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα και διέκοψαν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Συγκρότηση Δ.Σ. Β΄ ΕΛΜΕ Πέλλας



Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Πέλλας. Η σύνθεση του ΔΣ είναι η εξής:

Η ήττα έφερε διχόνοια στον ΣΥΡΙΖΑ -Ποιους θα «θυσιάσει» ο Τσίπρας ενόψει εκλογών


Η πρώτη αναλυτική συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τα αίτια της συντριπτικής ήττας στις ευρωεκλογές δεν θα μπορούσε, φυσικά, να είναι «αναίμακτη».Και όσο κι αν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ότι η συζήτηση που έγινε ήταν από τις καλύτερες που έχουν γίνει ποτέ στο όργανο, τα όσα ειπώθηκαν όμως αναδεικνύουν τη διχόνοια που επικρατεί στον ηγετικό πυρήνα του κόμματος.Στην κορυφή

Απεργία διαρκείας στα διαγνωστικά κέντρα – Από πότε θα ισχύσει



Νέα κινητοποίηση αποφάσισε το Συντονιστικό όργανο των ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τις 10 Ιουνίου, σε σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα εκτάκτως, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.

Ξεκινά το πρόγραμμα αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας των εμβολιασμών των κόκκινων αλεπούδων κατά της λύσσας στην Περιφ. Κ. Μακεδονίας



Με βάση την υπ’ αριθ. 1213/111989/20.05.2019 εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ), η 10η εκστρατεία για τον από του στόματος εμβολιασμό των κόκκινων αλεπούδων κατά της λύσσας στην εμβολιαστική εκστρατεία της άνοιξης του 2019 ολοκληρώθηκε σε όλες τις περιφερειακές ενότητες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, μεταξύ των οποίων και οι επτά (7) περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Bloomberg: Οι αγορές προεξοφλούν νίκη Μητσοτάκη -Δεν θα δυσκολευτεί να βρει συμμάχους, αν χρειαστεί



«Τα πράγματα δεν δείχνουν καλά για τον Αλέξη Τσίπρα», γράφει το Bloomberg, σε μία σύντομη ανάλυση για τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα και τα σενάρια για το αποτέλεσμα της κάλπης.

Το Bloomberg επισημαίνει ότι οι αγορές ήδη προεξοφλούν νίκη της ΝΔ στις πρόωρες εκλογές της 7ης Ιουλίου- κάνοντας αναφορά στο γεγονός ότι οι αποδόσεις των ομολόγων έπεσαν σε ιστορικά χαμηλά μετά την ευρεία νίκη στις ευρωεκλογές.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 30/5



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας