Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Κάλεσμα Παπανδρέου σε Γερμανούς βιομήχανους να επενδύσουν στην Ελλάδα


Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα κάνει τα πάντα για να πετύχει στην προσπάθειά της να σταθεί στα πόδια της...
και θα τα καταφέρει παρείχε, μιλώντας στους Γερμανούς βιομηχάνους, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Υπογράμμισε πως οι Έλληνες κάνουν θυσίες που πονάνε και ζητούν στήριξη, για την οποία είναι ευγνώμονες.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους Γερμανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως...

...πρόκειται για επένδυση στην κοινή ευρωπαϊκή επιτυχία, στο κοινό ευρωπαϊκό μέλλον. «Η επένδυση στην Ελλάδα «δεν είναι μια επένδυση σε λάθη του παρελθόντος, αλλά μια επένδυση σε νέες κοινές επιτυχίες».

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας και της πράσινης ανάπτυξης, λέγοντας ότι η Γερμανία δείχνει στην Ελλάδα το δρόμο για να αναπτύξει τους τομείς αυτούς και εξέφρασε την ελπίδα να μπορέσει η Ελλάδα να προσφέρει ηλιακή ενέργεια στη Γερμανία.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως υπάρχουν πολλές χώρες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν τα λιμάνια και στα αεροδρόμια της χώρας, καταλήγοντας: «Θέλω να ελπίζω ότι θα μπορέσετε να επενδύσετε κι εσείς».

«Είμαι εδώ για να δουλέψω είτε επανεκλεγώ είτε όχι, και στόχος μου είναι να σώσω την Ελλάδα», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα το 2012 θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα ενώ αναφέρθηκε στην μείωση του ΑΕΠ που επετεύχθη το 2010, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν έχει πετύχει καμία άλλη χώρα.

Είπε πως στόχος είναι η μείωση του ελλείμματος στο 3%, και εξήγησε πως για τον λόγο αυτό ελήφθησαν πρόσθετα μέτρα.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε τη στήριξη των Ευρωπαίων στην προσπάθεια της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να πάψει η κακοφωνία στην ΕΕ και να σταματήσουν οι κριτικές σε βάρος της Ελλάδας.

«Θέλουμε μια ισχυρή Ευρώπη που να καλύπτει τις ελπίδες όλων των πολιτών της», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Πηγή  bloglines.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου