Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Γιαννιτσά.Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία.

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας περίπτωση ένοπλης ληστείας σε βάρος δύο ατόμων 63 και 49 ετών που έλαβε χώρα την 18.07.2012 στην Αγροσυκιά Πέλλας.Ύστερα από την πολύμηνη και μεθοδική αστυνομική έρευνα και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών και αποδεικτικών στοιχείων ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ληστείας τρία άτομα 19, 21 και 37 ετών.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, ο 19χρονος και ο 21χρονος τις πρώτες πρωινές ώρες της
18.07.2012 ανέμεναν επιμελώς κρυμμένοι τα δύο άτομα 63 και 49 ετών στην οικία τους και κατά τη στιγμή της άφιξης τους, τους επιτέθηκαν και με την απειλή πιστολιού τους ακινητοποίησαν και τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (800) Ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Κατά τη στιγμή της ακινητοποίησης, ο 63χρονος αντέδρασε με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή μεταξύ του 63χρονου και των δραστών και ενώ οι δράστες τον χτυπούσαν με τη λαβή πιστολιού στο κεφάλι, το πιστόλι εκπυρσοκρότησε προκαλώντας διαμπερές τραύμα στον αριστερό βραχίονα του 63χρονου και τραύμα στον αριστερό μηρό της 49χρονης.


Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 37χρονος ως ηθικός αυτουργός προκάλεσε την απόφαση της διάπραξης της ληστείας στους δύο 19 και 21 ετών.
Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της ληστείας, της παράνομης οπλοχρησίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των προαναφερόμενων θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου