Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Τζάμπα συνωστίστηκαν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι στις εφορίες παραμονή πρωτοχρονιάς



Την Τρίτη 31/12/2013 αναστάτωσε το δημόσιο μία είδηση για δήθεν έκδοση δικαστικής απόφασης σχετικά με επιστροφή της ειδικής εισφοράς αλλυλεγγύης. Η φρενίτιδα που ακολούθησε αποκαλύπτει πολλά πράγματα σχετικά με τις φρούδες ελπίδες στις οποίες προσπαθεί να αγκιστρωθεί ο εργαζόμενος. Η ΠΟΕ- ΟΤΑ έστειλε επιστολή σχετική με την οποία συμφωνούμε απόλυτα. Για όσους ακόμη δεν το έχουν καταλάβει τους πληροφορούμε ότι α) οι νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές δεν θα καταργηθούν από δικαστήριο β) Δεν θα επιστρέψουμε μισθολογικά με αιτηση στην εφορία ή στο δήμαρχο γ) Ο Σάντα Κλάους είναι φανταστικό πρόσωπο δημιούργημα της Κόκα Κόλα.  

Ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας για την ανατροπή των πολιτικών της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού.
Καλή Χρονιά σε όλους

Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων δήμου Πέλλας

Παραθέτουμε το κείμενο της επιστολής της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Συνάδελφοι,
Με αφορμή την «αναταραχή» που προκλήθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο και ιδιαίτερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις φήμες περί έκδοσης δικαστικής απόφασης για την επιστροφή της Eιδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης ύψους 2% του άρθρου 38 και Αλληλεγγύης του άρθρου 29 του Ν. 3986/2011, προκειμένου να υπάρξει έγκυρη ενημέρωση, σας στέλνουμε την από 31 Δεκεμβρίου 2013 επιστολή της Δικηγόρου-Εργατολόγου Αθηνών κας Μαρία-Μαγδαληνή Τσίπρα που απαντά σε όλα τα ερωτήματα που υπάρχουν.
Συνημμένα σας στέλνουμε και δύο υποδείγματα Αιτήσεων (ατομική και ομαδική) για τη διακοπή της παραγραφής, η οποία γίνεται με προσωπική επιλογή του κάθε ενδιαφερόμενου.

Συνάδελφοι,
Η «κινητοποίηση» και η ταλαιπωρία πολύωρης αναμονής έξω από τα κτίρια των Δ.Ο.Υ. χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο αν είχε εφαρμοσθεί για την αποτροπή και ανατροπή όλων των μνημονιακών αποφάσεων, το αποτέλεσμα σήμερα θα ήταν διαφορετικό.
Οι ψευδαισθήσεις και οι προσδοκίες που δημιουργούνται από διαρροές για δήθεν δικαστικές αποφάσεις που καταργούν μνημονιακές πολιτικές δείχνει την αγωνία όλων μας για τα σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πολιτική τους που για την ανατροπή τους χρειάζεται η αποφασιστική, ενωτική και μαζική κινητοποίηση όλης της κοινωνίας (εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι κ.λπ.) που σήμερα συνωστίζεται στα συσσίτια για ένα πιάτο φαί και που αγωνιά για τα βασικά κοινωνικά αγαθά (Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια). Αγαθά δεδομένα για κάθε συγκροτημένο πολιτισμένο κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου