Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Βερολίνο σε Αθήνα: Τι πρέπει να κάνετε αν δεν θέλετε άλλα μέτρα...



Έστω και αργά, στην ελίτ των Γερμανών οικονομολόγων, αρχίζει να γίνεται συνείδηση ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει άλλα προγράμματα λιτότητας»
Περισσότερο χρόνο, για να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, θα διασφαλίσει η Ελλάδα από τους πιστωτές της.
Αυτό πληροφορείται η Voria.gr από πηγές της στο Βερολίνο, οι οποίες αναφέρουν ότι το μότο που αρχίζει να κυριαρχεί στη γερμανική πρωτεύουσα αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα είναι: «Περισσότερες μεταρρυθμίσεις και λιγότερη λιτότητα».

Έστω και αργά, στην ελίτ των Γερμανών οικονομολόγων, αρχίζει να γίνεται συνείδηση ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει άλλα προγράμματα λιτότητας».
Και αυτή ακριβώς την άποψη εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όταν υποστηρίζει στις τελευταίες του συνεντεύξεις ότι η βοήθεια που πρέπει να δοθεί στη χώρα μας, από εδώ και στο εξής, δεν θα πρέπει να είναι… επιβαρυντική.
Κοινή είναι η πεποίθηση και στο Βερολίνο πλέον, ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολλά για να ξεφύγει από τη μιζέρια της και ότι έχει ισορροπήσει, σε σημαντικό βαθμό, τα δημοσιονομικά της βιβλία. Το γεγονός άλλωστε ότι είναι η χώρα με τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις στον ΟΟΣΑ, λέει από μόνο του πολλά.
Ωστόσο, οι Γερμανοί είναι της άποψης ότι απομένουν ακόμα να γίνουν πολλά και εκεί θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στο εξής, προκειμένου να αποφευχθούν νέα μέτρα λιτότητας, που σε διαφορετική περίπτωση θα καταστούν σχεδόν αναπόφευκτα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου