Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Η Δέλτα αγόρασε το 43% της ΜΕΒΓΑΛ



Στη ΔΕΛΤΑ μεταβιβάζεται to 43% της ΜΕΒΓΑΛ, ποσοστό που κατέχει ο πρόεδρος της βορειοελλαδικής γαλακτοβιομηχανίας, Πέτρος Παπαδάκης.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, οι υπογραφές έπεσαν χθες, αναβιώνοντας έτσι το mega deal στον κλάδο της εγχώριας γαλακτοβιομηχανίας που παρότι είχε ανακοινωθεί το 2010, τελικά οδηγήθηκε σε ναυάγιο το Σεπτέμβριο του 2012, λόγω της απροθυμίας των ταπεζών να ικανοποιήσουν τα αιτήματα αναχρηματοδότησης τόσο της
Δέλτα όσο και της Μεβγάλ.
Το ύψος του τιμήματος δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ενώ αξίζει να σημειώθεί ότι στην προηγούμενη συμφωνία, που τελικά χάλασε, το αντίτιμο ήταν 57 εκατ. ευρώ για το ίδιο ποσοστό. Το τελευταίο διάστημα είχε πυκνώσει η φημολογία ότι, λόγω των προβλημάτων ρευστότητας της ΜΕΒΓΑΛ, οι πιστώτριες τράπεζες εξέταζαν το ενδεχόμενο να αποκτήσουν τον μετοχικό έλεγχο της βορειοελλαδικής γαλακτοβιομηχανίας.
Η ΔΕΛΤΑ διατηρεί επιπλέον ποσοστό 14,5% στη ΜΕΒΓΑΛ και πλέον ελέγχει την πλειοψηφία της, ήτοι 57,5% και θα επιχειρήσει να δώσει νέα ώθηση στην εταιρεία, με τις οικονομίες κλίμακος που δημιουργεί η ένωση των δύο μεγάλων ελληνικών γαλακτοβιομηχανιών. Ποσοστό 28% κατέχει η πλευρά του Δημήτρη Συμεωνίδη και 13% η Μαίρη Χατζάκου.
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου