Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Συνελήφθησαν μέλη συμμορίας που έκλεβε φορτηγά στη Β. Ελλάδα



Εξιχνιάστηκαν οι κλοπές οκτώ φορτηγών και ενός επιβατικού αυτοκινήτου, καθώς και μία ακόμη απόπειρα κλοπής, από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και στην αποδόμηση συμμορίας που διέπραξε τις κλοπές, ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρία μέλη συμμορίας, εκ των οποίων συνελήφθη ένα,ς 25χρονος ενώ στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθη ακόμη μία γυναίκα που παρείχε
συνδρομή.
Σε βάρος των δύο συνεργών του, ηλικίας 19 και 23 ετών, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Συμμορίας», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών», της «Πλαστογραφίας» και της «Απείθειας».
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Ιουνίου έως τέλη Σεπτεμβρίου 2017, οι δράστες αφαίρεσαν εννέα (9) αυτοκίνητα (8 φορτηγά και 1 επιβατικό) και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ακόμη ένα (1), από περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Πιερίας.
Τα μέλη της συμμορίας, απέκρυπταν τα κλαπέντα οχήματα σε περιοχή των Διαβατών, όπου είτε τα αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν τα μέρη τους ως μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, είτε προέβαιναν στην παραποίηση αριθμών πλαισίων τους και τα διέθεταν για ιδία χρήση ή προς πώληση.
Κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των Αμπελοκήπων, αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 25χρονο, ο οποίος νωρίτερα την ίδια ημέρα μαζί με συνεργούς του διέρρηξαν σταθμευμένο αυτοκίνητο σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων εμπορικού καταστήματος, χρησιμοποιώντας ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής το αυτοκίνητο 21χρονης (η οποία επίσης συνελήφθη).
Βρέθηκαν 4 κλεμμένα φορτηγά, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν δύο οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου