Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Χιλιάδες κόσμου στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε Πέλλα και Έδεσσα.ΦΩΤΟ


Την αντίθεσή τους στην παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» στο κράτος των Σκοπίων διατράνωσαν χθες χιλιάδες άνθρωποι σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στην πλατεία της Πέλλας.
Στην γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου –η οποία επελέγη για αυτόν ακριβώς το λόγο ως μέρος διεξαγωγής του κεντρικού εκ των συνολικά 24 συλλαλητηρίων που διοργανώθηκαν xθες σε όλη
την Ελλάδα. Οι χιλιάδες άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν δεν πτοήθηκαν ούτε από τη βροχή που έπεσε για μικρό χρονικό διάστημα και, κρατώντας στα χέρια ελληνικές σημαίες, φώναζαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.





Οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων απορρίπτουν όλα τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων και περιέχουν τον όρο «Μακεδονία». Οι ίδιοι σχεδιάζουν μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, στην περίπτωση που, όπως διαγράφεται, η κυβέρνηση προχωρήσει σε συμφωνία με την FYROM.
Να σημειωθεί ότι xθες διοργανώθηκαν συλλαλητήρια, εκτός από την Αρχαία Πέλλα, σε άλλες 14 πόλεις της Μακεδονίας: Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Σιάτιστα. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια και στις εξής πόλεις: Λάρισα, Ιωάννινα, Βόλος, Θήβα, Κέρκυρα, Ρόδος, Χαλκίδα, Χανιά και Κως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου