Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Χιλιάδες Εδεσσαίοι στην πορεία διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία.


Χιλιάδες οι Εδεσσαίοι και Σκυδραίοι που συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα της Πέμπτης 5-7-2018 μπροστά στην είσοδο του Δημοτικού Σταδίου της Έδεσσας "Φόρης Γιεντζής",  για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία Κοτζιά – Ντιμιτρόφ για την νέα ονοματοδοσία του κράτους των Σκοπίων. Την πορεία διοργάνωσαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Έδεσσας και Σκύδρας Σωματεία και Φορείς και αθλητικοί σύλλογοι.

 Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το στάδιο της πόλης και κατευθύνθηκαν στην οδό Δημοκρατίας (πεζόδρομο) έξω από το γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ όπου και σταμάτησαν και στο σημείο  διαβάστηκε από τον Αρχιμανδρίτη Παντελεήμων Καραλάζο ΕΥΧΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ η οποία συντάχθηκε από τον Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλωπίας κ Ιωήλ ο οποίος ήταν και παρών. Στη συνέχεια μίλησε ο Δήμαρχος Έδεσσας, και ο
αντιδήμαρχος Σκύδρας Μιχάλης Μέγας καθώς η Δήμαρχος Σκύδρας απουσίαζε από το συλλαλητήριο λόγω πένθους και αμέσως μετά διαβάστηκε το Ψήφισμα Διαμαρτυρίας το οποίο και τοιχοκολλήθηκε στην είσοδο του Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνέχεια οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου έψαλλαν όλοι μαζί  το "Υπερχμάχω Στρατηγό" και τον Εθνικό μας Ύμνο.Να σημειωθεί πως δεν σημειώθηκε το παραμικρό παρατράγουδο που θα αμαύρωνε την ειρηνική παρουσία του κόσμου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου