Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

NΔ.Αρχίζουν τα… «όργανα» για τα ψηφοδέλτια.


Άναψε «φωτιές» στο ενεργό και στο… επίδοξο κοινοβουλευτικό δυναμικό της Ν.Δ. η απάντηση του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη στο thePresident.gr, σχετικά με το χρόνο έναρξης ανακοίνωσης προσώπων που θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος, υπό το πρίσμα της ανανέωσης που και ο ίδιος έχει προαναγγείλει.
Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι θα αρχίσει η ανακοίνωση ονομάτων στο αμέσως
προσεχές διάστημα, χωρίς να περιμένει η παράταξη την προκήρυξη εκλογών.
Ήδη μετά το τέλος της συνέντευξης, στο φουαγιέ και στον περιβάλλοντα του συνεδριακού κέντρου «Ι.Βελλίδης», στελέχη συζητούσαν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτή η σταδιακή ανακοίνωση ονομάτων –που όπως είχε πει νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης θα περιλαμβάνουν και κάποια προερχόμενα από την κεντροαριστερά.
Οι δυο βασικές προσεγγίσεις στις οποίες επέμειναν οι περισσότεροι και στις οποίες θα κληθεί να ισορροπήσει το επόμενο διάστημα η Ν.Δ. είναι:
α) Πως είναι εύλογο και θεμιτό τα νεότερα πρόσωπα να ανακοινωθούν συντομότερα, αν η Ν.Δ. θέλει πραγματικά να υποστηρίξει την ανανέωση που ευαγγελίζεται, ώστε να έχουν έναν εύλογο χρόνο τα «φρέσκα» πρόσωπα να καλύψουν το ενδεχόμενο μειονέκτημα αναγνωρισιμότητας, έναντι των ενεργών βουλευτών και των πιο πεπειραμένων πολιτευτών.
β) Πως θα είναι άδικη μια ενδεχόμενη σταδιακή ανακοίνωση ονομάτων, σε βάρος εκείνων που θα λάβουν μόνο λίγο πριν τις εκλογές το πράσινο φως να απευθυνθούν στους πολίτες των περιφερειών τους ως υποψήφιοι βουλευτές.
Λιγότερο «καυτή» είναι προς το παρόν η διαχείριση… μεγάλων σε ηλικία ενεργών βουλευτών, που σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ηγεσία της Ν.Δ. θα ήθελε να τους δει να αποσύρονται με δική τους πρωτοβουλία δίνοντας χώρο σε νεότερες γενιές και με δεδομένο το παραδοσιακό σεβαστό δικαίωμα των εκλεγμένων βουλευτών να είναι εκ νέου υποψήφιοι εφόσον το επιθυμούν. Οι πληροφορίες, θέλουν αυτό το «παραδοσιακό» δικαίωμα να επεκτείνεται και στους πρώτους επιλαχόντες, με όλα τα ενδεχόμενα από εκεί και κάτω, να μένουν ανοιχτά και καμία θέση να μην θεωρείται «καπαρωμένη» από οποιονδήποτε.
Θυμίζουμε την ερώτηση του thePresident.gr και την απάντηση του κ. Μητσοτάκη
ΕΡ.: Κύριε πρόεδρε θα επανέλθω στο θέμα των προσώπων της επόμενης μέρας. Είπατε και σήμερα ότι προτίθεστε να κυβερνήσετε με τους πιο άξιους και έχετε κατ` επανάληψη μιλήσει και έχουν ακουστεί πολλά για το θέμα της ανανέωσης των ψηφοδελτίων της Ν.Δ., καθώς, προφανώς, μια «δεξαμενή» αυτών των άξιων θα είναι η κοινοβουλευτική σας ομάδα. Ωστόσο, δεν έχουμε δει ακόμα πρόσωπα. Πριν από λίγο είπατε ότι θα δούμε και εκπλήξεις ενδεχομένως, πρόσωπα προερχόμενα από την κεντροαριστερά. Επειδή έχετε το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα και με βάσει το δικό σας σκεπτικό μπορεί εκλογές να έχουμε πολύ σύντομα, θα δούμε εγκαίρως κάτι περισσότερο για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, ώστε να έχουν το χρόνο και τα πρόσωπα που θα «κομίσουν» αυτή την ανανέωση να απευθυνθούν στο ευρύ κοινό, ή θα «τρέχουνε» όταν χτυπήσει το «καμπανάκι»;
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η απάντηση είναι ναι. Θα δείτε πρόσωπα και νωρίτερα, από τη στιγμή που πρόσωπα έχουν περάσει από τις σχετικές διαδικασίες και έχουν «προκριθεί» να είναι υποψήφιοι, δεν βλέπω καμία δυσκολία, γιατί δεν μπορούν να αρχίσουν να ανακοινώνονται και να μην περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή που θα προκηρυχθούν και επίσημα οι εκλογές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου