Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Φτηνιάρικη φιέστα Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.Εγκαινίασε Μετρό που θα λειτουργήσει το...2022!

Σε προεκλογικό-πανηγυρικό κλίμα έγιναν σήμερα στη Θεσσαλονίκη τα εγκαίνια του σταθμού «Σιντριβάνι» του μετρό, έστω και αν απομένει αρκετός χρόνος ακόμα μέχρι να τεθεί σε λειτουργία.Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, κατά τον χαιρετισμό του δεν παρέλειψε να μιλήσει για «κατορθώματα» και να υποσχεθεί παρεμβάσεις στις αστικές συγκοινωνίες της συμπρωτεύουσας και άλλα έργα.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί εμμέσως και στη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας πως «έχουμε πραγματική έγνοια για τη Βόρεια Ελλάδα, για τη Μακεδονία, πραγματική έγνοια και όχι ψεύτικη απ' αυτή που κάποιοι κηρύσσουν, κηρύσσοντας ταυτόχρονα και το μίσος για τον διπλανό».
Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχολίασαν ειρωνικά τα εγκαίνια Τσίπρα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάζει το… ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης, ή μάλλον έναν… σταθμό χωρίς ΜΕΤΡΟ, με συναυλία και με την παρουσία του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα. Στην ουσία εγκαινιάζει… κυλιόμενες σκάλες», αναφέρει η ΝΔ Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της. Όπως αναφέρει, «είναι τα ίδια εγκαίνια με εκείνα της… γρήγορης σιδηροδρομικής σύνδεσης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, που έφεραν ένα τραίνο από την Ιταλία στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης για να το δείχνουν για μία εβδομάδα».
«Όπως… έφυγε το τραίνο αλλά παρέμεινε ο ίδια σιδηροδρομική σύνδεση, έτσι και σήμερα που θα ξαναφύγει ο κος Τσίπρας, θα παραμείνει η Θεσσαλονίκη με άθλιες αστικές συγκοινωνίες, με σαραβαλιασμένα λεωφορεία, με μποτιλιαρισμένους δρόμους, με κατεστραμμένους εμπόρους και με κλειστά μαγαζιά στο εμπορικό κέντρο. Και φυσικά χωρίς ΜΕΤΡΟ», τονίζει η Νέα Δημοκρατία.
«Οι κάτοικοί της θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται και από πάνω να νιώθουν σαν να τους κοροϊδεύουν. Σαν να μην έχουν αξιοπρέπεια, να τους συμπεριφέρονται σαν ιθαγενείς, άλλοτε για να θαυμάσουν το βαγόνι, άλλοτε για να κατέβουν την κυλιόμενη σκάλα και να… φανταστούν ότι πάνε με το ΜΕΤΡΟ… Ο λαϊκισμός στο μεγαλείο του», καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.
«Κακοστημένη κωμωδία» χαρακτήρισε το Ποτάμι το άνοιγμα στο κοινό του σταθμού και πρόσθεσε: «Οι Θεσσαλονικείς ούτε για το "Ασημένιο Βέλος" κόβουν εισιτήριο ούτε για το μετρό. Πολύ περισσότερο δεν κόβουν εισιτήριο για τις κακοστημένες προεκλογικές κωμικές παραστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τους Τσίπρα-Σπίρτζη».
Για «στημένες προεκλογικές φιέστες σε έργα που έχει χρυσοπληρώσει ο λαός της περιοχής μας και εδώ και 20 χρόνια δεν έχουν ολοκληρωθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.» έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Σύμφωνα με την οργάνωση, «πίσω από τις φιέστες αυτές επιδιώκουν να κρύψουν τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και του λαού της πόλης, που είναι η ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα, οι άθλιες συνθήκες δουλειάς, αλλά και τα απλά καθημερινά προβλήματα, όπως είναι τα ακριβά και μη επαρκή έως ανύπαρκτα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα έργα υποδομής που χρειάζονται για να βελτιωθεί η ζωή των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου