Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Στο Μαξίμου «ψηφίζουν» τριπλές κάλπες τον Μάιο

Ισχυρή είναι πλέον η πίεση, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, για τον κ. Τσίπρα να αποφασίσει το χρόνο των επόμενων εθνικών εκλογών, καθώς αυξάνονται και πληθύνονται οι γνώμες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι τριπλές εκλογές του Μαΐου είναι πλέον το επιθυμητό τέλος του πολιτικού ορίζοντα της κυβέρνησης και όχι μία από τις επιλογές.

Η κριτική της αντιπολίτευσης περί παραθεσμικών μεθοδεύσεων που ευτελίζουν τη Βουλή και την πολιτική κερδίζει συνεχώς έδαφος στην κοινή γνώμη και αυτό το βλέπουν και οι επιτελείς του Μαξίμου στις μετρήσεις που έχουν και μελετούν.
Παράλληλα, αυξάνονται τα στελέχη εντός της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ που εκτιμούν ότι η… ιλαροτραγωδία που βιώνουμε εντός και εκτός Βουλής προκαλεί μεγάλη ζημιά και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Στη δίνη της αυταπάτης μένει μόνο η ομάδα του Μαξίμου, η οποία -αποκομμένη από το υπόλοιπο σύστημα ώστε να διατηρεί το βαθμό επιρροής της στον πρωθυπουργό- πιστεύει ότι αυτή η χαοτική κατάσταση ευνοεί το κυβερνών κόμμα αλλά και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Το επιχείρημά τους είναι ότι δήθεν η αναμπουμπούλα που κυριαρχεί δυσκολεύει την ανάδειξη της μεγάλης εικόνας, που σε αυτή τη φάση είναι συντριπτικά κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτικοί με εμπειρία θεωρούν κομβικό για τον κ. Τσίπρα να πάρει άμεσα αποφάσεις για το αν οι εθνικές εκλογές γίνουν πριν ή ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εκτιμώντας ότι το σενάριο των εκλογών τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο έχει ήδη «καεί» από την ίδια την κοινή γνώμη.
Ο κυβερνητικός μηχανισμός προσπαθεί εναγωνίως να κρύψει ή να υποβαθμίσει το κλίμα που επικρατεί πανελλαδικά κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε περίοδο διεξαγωγής δημοσκοπήσεων το κάνει δύσκολο έως αδύνατο. Μία ματιά στις επιδόσεις των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στις κρίσιμες πολιτικά περιφέρειες ή δήμους, σε όποια μέτρηση όποιας εταιρίας, φτάνει για να εξαγάγει κανείς βέβαιο συμπέρασμα.
Σύμφωνα δε με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες, ήδη υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίστηκαν τρίτοι, τέταρτοι ή και προτελευταίοι σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις αποδίδουν το κακό αποτέλεσμα στη γενικότερη κακή εικόνα της κυβέρνησης χωρίς να κρύβουν την απογοήτευσή τους για το τελικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου