Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

«Καίγεται» η υποψηφιότητα Παυλόπουλου, αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις

Αντίστροφα μετράει  ο χρόνος για την ανακοίνωση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη της κυβερνητικής πρότασης σε σχέση με τον νέο ένοικο της Ηρώδου Αττικού. Η κατάθεση του νέου εκλογικού νόμου την Δευτέρα και κυρίως η ψήφιση του στις 22 Ιανουαρίου, όπως είναι ο στόχος του Μεγάρου Μαξίμου, σηματοδοτεί την τελευταία στροφή πριν από τη λύση του μυστηρίου. Όπως άλλωστε έχει ήδη ειπωθεί, ο
πρωθυπουργός μετά το τέλος της σχετικής διαδικασίας με τον νέο νόμο, θα ανοίξει τα χαρτιά του.

Τα ονόματα που γράφονται πολλά και ακόμα περισσότερα είναι αυτά που διαρρέονται δεξιά και αριστερά. Ποια από αυτά είναι λοιπόν αλήθεια και ποια αποτελούν ευσεβείς πόθους ;

Όπως αποκαλύπτει συνεργάτης του κ.Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός δεν έχει μιλήσει σε κανέναν για το πρόσωπο που θα προτείνει. Την ίδια στάση κράτησε, σύμφωνα με την ίδια πηγή και στα ραντεβού που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς. Σε κανέναν δεν είπε το παραμικρό και όλοι έφυγαν από το γραφείο του στη Βουλή χωρίς να γνωρίζουν τις προθέσεις του.
Αυτό που πάντως είναι σε θέση να γνωρίζει το liberal.gr είναι μία παράμετρος που σαφώς δίνει νέα διάσταση στον όλο γρίφο:

Η πιθανότητα της εκ νέου υποψηφιότητας του σημερινού προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου έχει χάσει έδαφος και μάλλον αποτελεί σενάριο το οποίο δεν “περπατάει”.

Αυτό ασφαλώς και μένει να αποδειχθεί όμως η εικόνα αυτή την στιγμή δείχνει να είναι αυτή. Η επιμονή μάλιστα του Αλέξη Τσίπρα στην υποψηφιότητα Παυλόπουλου περισσότερο την αποδυναμώνει παρά την ενισχύει.

Σε κάθε περίπτωση , με τον χρόνο πλέον να είναι πολύ λίγος μέχρι την τελική ανακοίνωση τα στοιχεία δείχνουν να είναι συγκεκριμένα, τουλάχιστον τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές : 
- Κερδίζει  συνεχώς έδαφος η λεγόμενη “πολιτική” υποψηφιότητα. Σε μία περίοδο που η χώρα αφήνει πίσω της την κρίση μιας δεκαετίας  και παράλληλα με τους γείτονες να μην λένε να ηρεμήσουν, ο κ.Μητσοτάκης  κλίνει προς μία επιλογή που δε θα κινείται εκτός πολιτικού πλαισίου και θα έχει την ικανότητα της εκπροσώπησης της χώρας στο εξωτερικό. 
- Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι θα επιδιώξει την μέγιστη δυνατή συναίνεση, κάτι που αποκλείει υποψηφιότητες μέσα από το κόμμα της ΝΔ. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι κερδίζουν έδαφος  υποψηφιότητες με  στοιχεία προερχόμενα από άλλα κόμματα. 
Μετά λοιπόν τις πρόσφατες αλλαγές στα σχετικά άρθρα του συντάγματος για την προεδρική εκλογή απαιτούνται τέσσερις ψηφοφορίες 200, 200, 180 και 151. Η θητεία του κ. Παυλόπουλου λήγει στις 12 Μαρτίου 2020.

Η διαδικασία των ψηφοφοριών, όπως συνήθως συμβαίνει, θα πρέπει να αρχίσει τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα, στα μέσα Φεβρουαρίου. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το όνομα που θα υποστηρίξει στο διάστημα μεταξύ της 22ας Ιανουαρίου, ημέρα που πιθανότατα θα ψηφιστεί ο νέος εκλογικός νόμος και των αρχών Φεβρουαρίου. 

1 σχόλιο:

  1. Βάλτε τον Σαμαρά ή τον Βενιζέλο για να τους ξεπλύνετε.... άλλωστε αυτή είναι η πολιτική σας...ποιος λογαριάζει την χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή