Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Κοροναϊός: Αναβάλλονται τα χειρουργεία και όλα τα απογευματινά ιατρεία στα νοσοκομεία

Ο κοροναϊός “χτύπησε” και τα προγραμματισμένα χειρουργεία των νοσοκομείων αλλά και τα απογευματινά ιατρεία. Πράγμα το οποίο στην πράξη σημαίνει ότι σε αυτή τη φάση δεν θα γίνεται στο ΕΣΥ κανένα προγραμματισμένο χειρουργείο με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς που περίμεναν σε λίστες αναμονής για να χειρουργηθούν.Όπως ανακοίνωσε το υπ. Υγείας λόγω της αναμενόμενης αύξησης στη ζήτηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων, το πρόγραμμα των
χειρουργείων προσαρμόζεται άμεσα, μέχρι νεοτέρας, και θα καλύπτει μόνο τα έκτακτα περιστατικά και τα περιστατικά εκείνα τα οποία δεν δύναται να αναβληθούν.
Επίσης, αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, μέχρι νεοτέρας.
Σε αυτή την απόφαση φαίνεται ότι οδηγήθηκε το υπ. Υγείας τόσο για να είναι σε θέση οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό να αντιμετωπίσει τα πιθανά αυξανόμενα κρούσματα του ιού όσο και από το γεγονός βάση καταγγελιών της ΠΟΕΔΗΝ πως πάνω από 100 επαγγελματίες υγείας είναι σε καραντίνα .
Μάλιστα για το λόγο αυτό οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ νωρίτερα απηύθυναν έκκληση στον Υπουργό Υγείας να διορθωθεί η οδηγία, ώστε όταν οι γιατροί των νοσοκομείων ή κέντρων υγείας κρίνουν ότι περιστατικό θεωρείται ύποπτο κρούσμα με δική τους πρωτοβουλία να λαμβάνεται δείγμα και όχι κατόπιν επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου