Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Σκύδρα-Γιαννιτσά η "3η σχολική ποδηλατοδρομία Κ. Μακεδονίας"

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας - Περιβαλλοντική Αγωγή, και ο Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Πέλλας – Πιερίας συνδιοργανώνουν με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, την 3η Σχολική Ποδηλατοδρομία στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των μαθητών /μαθητριών για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της προσωπικής υγείας. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στα πλαίσια του Περιφερειακού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ποδήλατο και βιώσιμη κινητικότητα» στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συντονίζεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας.

Η ποδηλατοδρομία θα διεξαχθεί την Τρίτη 12/4/2011 με αφετηρία τη Σκύδρα και τερματισμό στα Γιαννιτσά.

Η διαδρομή θα καλύψει 21 χιλιόμετρα από την παλιά εθνική οδό.

Θα λάβουν μέρος περίπου 400 μαθητές και μαθήτριες καθώς και εκπαιδευτικοί της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας.

Για το σκοπό αυτό έχει ειδοποιηθεί η Ελληνική Αστυνομία, η οποία θα επιληφθεί της ασφάλειας των συμμετεχόντων μαθητών και θα διακόψει την κυκλοφορία από τις 9.30 μέχρι τις 11.30 π.μ..

Τη διοργάνωση υποστηρίζει επίσης η ΙΙ Μεραρχία Στρατού με με ασθενοφόρο και οχήματα, καθώς και οι Δήμοι Πέλλας, Έδεσσας και Σκύδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου