Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ήττα της Αναγέννησης με 0-3 από την ΑΕΛ


Φώτο από matiespellas.gr
Με άσχημο τρόπο για το 2012 ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η ομάδα της Αναγέννησης καθώς γνώρισε εντός έδρας βαριά ήττα 0-3 από την ομάδα της Λάρισας.  Χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε την νίκη της Λάρισας καθώς ήταν δίκαιη βάση της απόδοσης των δύο ομάδων, ωστόσο θα χαρακτηρίζαμε το σκορ πλασματικό καθώς δεν αντικατοπτρίζει την κανονική εικόνα της αναμέτρησης μιας και η ομάδα του Σπύρου Μπαξεβάνου σαφώς βελτιωμένη από τις τελευταίες εμφανίσεις της πλήρωσε κάποια αμυντικά λάθη που την έκαναν να βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-0 πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου...


Το παιχνίδι διεξήχθη παρουσία ενός γεμάτου σχεδόν γηπέδου με φιλάθλους και από τις δύο ομάδες. Ισχυρή και η παρουσία της αστυνομίας η οποία μόνο αχρείαστη δεν αποδείχτηκε καθώς υπήρξαν στιγμές που η κατάσταση στις κερκίδες κόντεψε να ξεφύγει από κάθε έλεγχο με τους οπαδούς των δύο ομάδων να έρχονταν σε απόσταση αναπνοής ειδικά μετά από κινήσεις των φιλοξενούμενων  οι οποίοι φάνηκε ότι ήρθαν προετοιμασμένοι να δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα.

Φάσεις και γκολ:
Το παιχνίδι θα ξεκινήσει με τις δύο ομάδες να παίζουν περισσότερο αναγνωριστικά στο χώρο του κέντρου. Η πρώτη καλή ευκαιρία μάλιστα θα γίνει στο 18’ με τον Νεμπεγλέρα να πιάνει σουτ από καλή θέση το οποίο όμως θα καταλήξει άουτ.
Το πρώτο γκολ ήλθε στο 27’ μετά από δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του αφύλακτου Κογκολέζου επιθετικού της ΑΕΛ Τσιμπάμπα ενώ να πούμε στην αμέσως προηγούμενη φάση η Αναγέννηση είχε χάσει διπλή ευκαιρία με τον Κυζιρίδη για να ανοίξει αυτή πρώτη το σκορ και το δεύτερο ήρθε λίγο πριν την λήξη του πρώτου 45λέπτου όπου μετά από πάσα του Πλιάγκα στον Χατζή ο τελευταίος με ψύχραιμο διαγώνιο σουτ θα νικήσει τον Βοσνιάδη.

Β΄ ημίχρονο
Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι γηπεδούχοι θα χάσουν την ευκαιρία να μείωσουν το σκορ και να μπουν ξανά γερά στο παιχνίδι με τον Νταντίδη να σουτάρει και η μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της ΑΕΛ.
Στο 59’ ο Χασομέρης μετά από πάσα του Τσιμπάμπα θα πιάσει μακρινό σουτ για να μπλοκάρει ο Βοσνιάδης.
Το παιχνίδι θα διακοπεί προσωρινά στο 63’ καθώς οπαδοί των φιλοξενουμένων με ρίψει αντικειμένων θα εμποδίσουν τον Νταντίδη να εκτελέσει κόρνερ. Το κόρνερ τελικά θα εκτελεστεί με τον Γιόνδη να πιάνει την κεφαλιά για να την διώχνει ο Σωτηρίου με την βοήθεια του δοκαριού σε νέο κόρνερ.
Η ΑΕΛ θα βρεθεί να παίζει με 10 παίχτες από το 78’ καθώς ο Χατζής θα αντικρίσει την κόκκινη κάρτα μετά από επικίνδυνο μαρκάρισμα. Είχε δεχτεί κίτρινη νωρίτερα στο 58’.
Η αριθμητική υπεροχή της Αναγέννησης δεν στάθηκε αφορμή για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το παιχνίδι μιας και το εις βάρος της 2-0 δέκα λεπτά πριν από το τέλος δεν της έδινε και πολλά περιθώρια. Στο 84’ μάλιστα θα έρθει και η επισφράγιση της νίκης για την ΑΕΛ καθώς ο κορυφαίος της αναμέτρησης Ζοέλ Τσιμπάμπα μετά από έξοχη ατομική ενέργεια θα σουτάρει γράφοντας το τελικό 0-3.

Συνθέσεις των δύο ομάδων:
Αναγέννηση Γ.(Μπαξεβάνος): Βοσνιάδης, Παπαδόπουλος(75’ Μπαξεβάνος), Τέλλος, Σερέτης, Κυζιρίδης(83’ Τζεβελέκης), Γιόνδης(70’ Τοσουνίδης), Νταντίδης, ΑποστολίδηςΣτεργίδης, Μπεκα, Τσίλης.
ΑΕΛ(Coleman chris) : Σωτηρίου, Αραμπατζής, Κολοβέτσιος, Aarab, Κατσιαρός, Χατζής, Νεμπεγλέρας, Πλιάγκας(80’ Καρανίκας), Χασομέρης(88’Καραχάλιος),  Τhibamba(88’ Σιατραβάνης), Σαιτιώτης.

3 σχόλια:

  1. Και εδώ που φτάσαμε μέχρι στιγμής ούτε στο όνειρό μας δεν τον φανταζόμασταν. Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα στήθεικε για να κρατηθεί στην Γ' Εθνική και βρέθηκαν νεαρά παιδιά να παίζουν στην Β'. Αν κρατήσουμε την έδρα μας με τις μικρότερες θεωρητικά ομάδες τότε η παραμονή θα είναι στο τσεπάκι μας. Ας μην γελιώμαστε, άσχετα με το ονειρεμένο ξεκίνημα που κάναμε, αυτός ήταν και παραμένει ο στόχος μας για φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο, να μην σου πω μάλιστα ότι αρχικά για πολλούς δεν ήταν ίσως ούτε αυτός ο στόχος. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν καταδικάσει την ομάδα από τα φιλικά μάλιστα. Όχι ότι είχαν και απόλυτα άδικο βάση απόδοσης. Ίσως μόνο ο Μπαξεβάνος κατάφερε να πιστέψει σε αυτά τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήταν και ο γκαντέμης ο Καρασμάνης στον αγώνα ρε;;;;;;;;Γιαυτό φάγαμε 3 γκολάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή