Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Επιμένει η ΝΔ σε εκλογές πριν το Πάσχα


Σταθερή στη θέση της για εκλογές πριν το Πάσχα παραμένει η ΝΔ. Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του στο Βυζαντινό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε τη θέση αυτή απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Κατά τα άλλα, ευχήθηκε «το 2012 να είναι και η χρονιά που θα ξεκινήσει η έξοδος από αυτή την πολύ μεγάλη κρίση, που βιώνει όλος ο ελληνικός λαός και τη βιώνει πολύ επώδυνα»...


Γ. Καρατζαφέρης: Αν δεν σοβαρευτούν, φεύγω
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης έθεσε τέσσερις παραμέτρους για να συνεχίσει να μετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου εκφράζοντας το φόβο ότι «τα δύο άλλα κόμματα δεν είναι έτοιμα να περάσουν τις συμπληγάδες».
Μιλώντας στον τ/σ ΑΝΤ1, ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε συγκεκριμένα «να περιοριστεί δραστικά η σύνθεση της κυβέρνησης, να υπάρξει ασφαλής ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει η ΝΔ τον ρόλο της και να ξεκαθαριστεί ο χρόνος των εκλογών».
Οπως είπε, «αν δεν γίνουν τα πράγματα αυτά που θέτω εγώ ως παραμέτρους μου φαίνεται πως ματαιοπονούμε. Η Ευρώπη φαίνεται πως έχει μετανιώσει για τα 130 δισεκατομμύρια. Ψάχνει δικαιολογία για να μην τα δώσει. Δεν θα τους δώσω εγώ αυτή τη δικαιολογία έτοιμη».
«Ή θα σοβαρευθούν, ή θα βγω από την κυβέρνηση συνεχίζοντας όμως να στηρίζω τον κ. Παπαδήμο. Κάποιοι έχουν το δικαίωμα να αυτοκτονούν. Όμως, δεν έχουν το δικαίωμα να παίρνουν και την Ελλάδα μαζί τους και αυτό εγώ δεν θα το επιτρέψω», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε νέες δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη επέμεινε στην πρόταση του να μειωθεί ο αριθμός των μελών της κυβέρνησης εκτιμώντας πως ο κ. Παπαδήμος συμφωνεί.
Ερωτηθείς για τις παραινέσεις που απευθύνει προς τους πολιτικούς αρχηγούς απάντησε: «Μακάρι οι πολιτικοί αρχηγοί να εκτελούσαν τα καθήκοντά τους και τις υποχρεώσεις τους στην πατρίδα, με την ίδια σαφήνεια που το κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός».

Πηγή  naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου