Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και Ημερίδα για την πρόληψη από δασικές πυρκαγιές


Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας πρόκειται να συνεδριάσει την Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου 2012 και ώρα 11.30π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας (5ος όροφος, Διοικητήριο-Έδεσσα). Παράλληλα με τη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί και Ημερίδα για το δασικό πλούτο, την προστασία του από τις δασικές πυρκαγιές και τις προοπτικές αξιοποίησής του. Ομιλητές θα είναι ο Διευθυντής Δασών Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας...
κ. Αθανάσιος Σαμαράς, η Ειρήνη Σκούλη, μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και Υπεύθυνη του Κέντρου Ενημέρωσης του Υγροτόπου Άγρα-Βρυττών-Νησίου και ο Δρ. Νικόλαος Γρηγοριάδης, Ερευνητής του ΕΘΙΑΓΕ.

Στην εκδήλωση προσκαλούνται να παραβρεθούν εκπρόσωποι όλων των τοπικών αναπτυξιακών, παραγωγικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών φορέων και συλλόγων, καθώς επίσης και κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης σε δήλωσή του αναφέρει: «Καλώ τους τοπικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πολιτικής προστασίας και αξιοποίησης του δασικού πλούτου της Πέλλας και όλους τους ενδιαφερόμενους, ενεργούς πολίτες να συμμετέχουν στην εκδήλωση. Μας ενδιαφέρει να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες σχετικά με την προστασία και ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς της Πέλλας. Η αποτελεσματικότητα της πολιτικής προστασίας βασίζεται στην ενημέρωση, στην επικοινωνία, στην πρόληψη και στον κατάλληλο επιχειρησιακό σχεδιασμό. Με τη διοργάνωση της Ημερίδας επιχειρούμε να προβάλλουμε τη βιολογική ποικιλότητα και τις μοναδικές αξίες που περιλαμβάνουν τα δασικά οικοσυστήματα της Πέλλας και να υιοθετήσουμε τις καλύτερες πρακτικές για την προστασία και αξιοποίησή τους».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου