Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Βίκυ Σταμάτη: Ζούσα σαν μια μέση Ελληνίδα


Μια δεύτερη συνέντευξη, μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, έδωσε η σύζυγος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, επαναλαμβάνοντας ότι η προφυλάκισή της είναι άδικη και πως οι δικαστές, με την απόφασή τους, την οδηγούν στα όρια της αυτοκτονίας.

Η Βίκυ Σταμάτη υποστηρίζει ότι η απεργία πείνας δεν ήταν "δικονομικό τέχνασμα" ούτε "εφεύρημα μιας δήθεν πολιτικής κρατούμενης" αλλά "κραυγή αγωνίας και απελπισίας σε μια άδικη προφυλάκιση, σε μια απόφαση που υπονοεί "ματια ερμητικά κλειστά" ή άλλως μπορείτε να αυτοκτονήσετε ελεύθερα εντός των φυλακών"...

Στη συνέντευξή της στην ιστοσελίδα newsvoice.gr η σύζυγος του πρώην υπουργού λέει ακόμη ότι η κατάσταση της υγείας της είναι άσχημη και ότι έχει γίνει "ράκος ηθικό, ψυχικό και σωματικό, επιβιώνω μόνο με την ιατροφαρμακευτική αγωγή".
Σε ότι αφορά τα στοιχεία που βρέθηκαν για τον πολυτελή πρότερο βίο της, υποστηρίζει ότι "ανταποκρίνονται στον τότε τρόπο ζωής μιας μέσης Ελληνίδας, με μια στοιχειώδη οικονομική άνεση" και προκαλεί τους "δημοσιογραφικούς κεκράκτες" να ανατρέξουν στο «πόθεν έσχες» δεκαετίας για συζύγους διατελεσάντων πρωθυπουργών, υπουργών, μιντιαρχών, μεγαλοκατασκευαστών, εθνικών εργολάβων, μεγαλοδημοσιογράφων, ως και στο «πόθεν έσχες» των πάσης φύσεως τρωκτικών, εφοριών, πολεοδομιών συστήματος υγείας, και άλλων δημοσίων λειτουργών».
Εξαπολύει τέλος επίθεση στο πολιτικό σύστημα και σε ότι αφορά την περιπέτειά της επισημαίνει: «Τελικά, επικράτησαν οι πολιτικές - κομματικές νομενκλατούρες οι οποίες υποκριτικά φερόμενες ξόρκισαν στο πρόσωπο μου το κακό και με έριξαν εντέχνως στα πυρά της Ιεράς Εξέτασης που έπρεπε να πληρώσω συνολικά για την μεταπολιτευτική, πολιτική κομματική απαξίωση και έτσι υπήρξα ιδανικό θύμα σε συνθήκες τηλεοπτικής δημοκρατίας, ανθρωποφαγίας. Εξάλλου, μην ξεχνάτε ότι στην Ελλάδα οι συντεταγμένες εξουσίες αν δεν επικοινωνούν, τουλάχιστον δεν αλληλουπονομεύονται».

Πηγή  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου