Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Βενιζέλος: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος-Βεστερβέλε: Οι θυσίες των Ελλήνων αποδίδουν



Το θέμα της βιωσιμότητας αλλά και το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού δημόσιου χρέους δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη, όπως ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογο του.

Ο κ. Βενιζέλος από την πλευρά του, τόνισε ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδος εξυπηρετείται με ασφαλή τρόπο, ενώ πρόσθεσε ότι για τη βιωσιμότητα του χρέους υπάρχει σαφή πολιτική δέσμευση από το Eurogroup...

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ εκτίμησε ότι οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα σύντομα θα καταλήξουν σε μία κοινή αποδεκτή λύση για την εκταμίευση των δόσεων.

Ο κ. Βεστερβέλε εξήρε τον ελληνικό λαό για τις θυσίες που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, ενώ εξέφρασε και την αισιοδοξία του για την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών, την κινητικότητα που παρατηρείται στο μέτωπο των επενδύσεων, αλλά και για τη συμφωνία της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου TAP.

Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι η επίσκεψή του στη χώρα μας, αμέσως μετά τον ανασχηματισμό, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της γερμανικής αλληλεγγύης προς την Ελλάδα.

Σε ότι αφορά τις δραματικές εξελίξεις στην Αίγυπτο, οι δυο υπουργοί Εξωτερικών απηύθυναν έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους να προφυλάξουν τη σταθερότητα και τη δημοκρατική προοπτική της χώρας.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στα θέματα που αναμένεται να συζητήσει με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις 18 Ιουλίου, όταν και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη χώρα μας.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, τα δυο βασικά θέματα αναμένεται να είναι η μείωση των επιτοκίων που πληρώνει η Ελλάδα, η ίδρυση αναπτυξιακού ταμείου με τη βοήθεια της γερμανικής κυβέρνησης και της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας, αλλά και η μείωση του κόστους ενέργειας για την Ελλάδα προκειμένου με τον τρόπο αυτό να βοηθηθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου