Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Καταγγελία αναγνώστριας για χρεώσεις της ΔΕΗΑΠ για σύνδεση-παροχή νερού



Μία σοβαρότατη καταγγελία δεχτήκαμε από αναγνώστρια του Πέλλα Δώθε σχετικά με τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑ Πέλλας και πιο συγκεκριμένα με την πολιτική την οποία εφαρμόζουν όσον αφορά τις χρεώσεις για σύνδεση και παροχή οικοπέδων με το δίκτυο.
Στην καταγγελία της κάνει αναφορά για εξωφρενικό ποσό το οποίο ζήτησαν από τον άντρα της για την συγκεκριμένη υπηρεσία. Ωστόσο οι ίδιοι τηλεφώνησαν σε αντίστοιχες υπηρεσίες όμορων νομών, αλλά ακόμα και της Σαντορίνης και οι απαντήσεις οι οποίες λάβανε ήταν ότι οι χρεώσεις για την ίδια υπηρεσία στις συγκεκριμένες περιοχές ήταν κατά πολύ χαμηλότερες από αυτές του Δήμου Πέλλας...


Όταν το ανάφεραν στο δημαρχείο έλαβαν την εξής απάντηση «Εσείς με πόσα είστε ευχαριστημένοι»;  Θεωρώντας ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν επιδέχεται παζαρέματα δεν πρότειναν οι ίδιοι κάποιο ποσό και τους είπαν ότι θα το ψάξουν και θα τους ειδοποιήσουν. Όταν τελικά επικοινώνησαν μαζί τους από την υπηρεσία τους πρότειναν μία πιο χαμηλή τιμή από την αρχική αλλά πάλι πολύ μεγαλύτερη από τις περιοχές που ανέφεραν ότι έκαναν έρευνα.
Στην καταγγελία της η αναγνώστρια κλείνει με την απορία πόσοι άλλοι δημότες μπορεί να την έχουν πατήσει μην έχοντας κάνει παρόμοιες έρευνες και ακόμα, τι «σούπερ» υπηρεσίες προσφέρει ο Δήμος Πέλλας που να δικαιολογεί αυτή την μεγάλη διαφορά.

Σημείωση: Επειδή πολλές φορές έχει συζητηθεί στο παρελθόν το θέμα της χρέωσης για σύνδεση οικοπέδων με το δίκτυο της ΔΕΥΑΠ, καλό θα ήταν η συγκεκριμένη υπηρεσία του Δήμου Πέλλας να τοποθετηθεί δημόσια επί του θέματος προς ενημέρωση των δημοτών της.

5 σχόλια:

  1. χωρίς να θέλω να υποστηρίξω δημόσια υπηρεσία καλό είναι να ξέρουμε το λογικό πριν αποφασίσουμε να δώσουμε στοιχεία για κάτι. η κυρία που καταγγέλει το γεγονός δεν μας λέει σε πόση απόσταση είναι το οικόπεδο από την κεντρική γραμμή ύδρευσης που περνά από την γειτονιά της; δεν είναι απόλυτα λογικό ανάλογα με τα χιλιόμετρα να χρεώνεται και η σύνδεση; δεν είναι όλα τα οικόπεδα και τα σπίτια κοντά στους αγωγούς. αν θέλουμε δηλαδή να πάρουμε νερό σε ένα οικόπεδο άκρη Θεού (μέσα στο σχέδιο πόλης δεν λέει τίποτα) πρέπει να πληρώσουμε το ίδιο με έναν που συνδέει τις βρύσες του στον πεζόδρομο;;;να είμαστε και λίγο δίκαιοι όταν ζητάμε παροχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χωρίς να θέλω να κατηγορήσω δημόσια υπηρεσία να σε ενημερώσω ότι όταν λέει εντός σχεδίου πόλης σημαίνει ότι υπάρχει δίκτυο σαν ν α είμαστε στον πεζόδρομο.Για να γίνει ένας δρόμος πρώτα γίνεται το δίκτυο.Εκτός εαν το οικόπεδο είναι εντός σχεδίου αλλά σε κάποιο βουνό χωρίς δρόμους.Ξέρετε κανένα τέτοιο σημείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η ΔΕΥΑΠ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ζήτησαν διευκρινίσεις από κανέναν δήμο σχετικά με την τοποθεσία του οικοπέδου και την απόσταση από την κεντρική γραμμή. Αλλά και έτσι να ήταν, το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι κεντρικότατο αφ ενός και αφ ετέρου η τιμή περιλαμβάνει και τα υλικά τα οποία εδώ χρεώνονται πανάκριβα για ανεξήγητους λόγους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εκείνοι (ΔΕΥΑΠ) δεν απάντησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή