Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

«Καλό σου ταξίδι φίλε και σύντροφε Κώστα» !



Με συγκίνηση συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία στα Κοιμητήρια Αριδαίας το Σάββατο το μεσημέρι τον εκπαιδευτικό & εκδότη-δημοσιογράφο της τοπικής εφημερίδας «ΦΩΝΗ της ΑΛΜΩΠΙΑΣ»  Κώστα Τζανή η οικογένειά του, πολλοί επώνυμοι, αλλά κύρια απλός κόσμος της Αριδαίας και ολόκληρης της Αλμωπίας.
      Έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο μόλις στα 58 του χρόνια, αφήνοντας μεγάλο κενό στην οικογένειά του και στην τοπική κοινωνία σαν ενεργό και δραστήριο μέλος της.

      Στη νεκρώσιμη ακολουθία του έδωσαν το παρόν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεοδωρίδης Θεόδωρος, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Πασόης Δημήτριος, ο πρώην υπουργός Πασχαλίδης Γεώργιος, οι πρώην Δήμαρχοι Αριδαίας Ιωαννίδης Γούλης & Χατζηδημητρίου Αθανάσιος, πολυμελής αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ.
     Από μέρους του ΚΚΕ τον θανόντα αποχαιρέτισε με τον παρακάτω επικήδειο ο Ουγγρίνος Αλέκος : 
      «Καλό σου ταξίδι φίλε και σύντροφε Κώστα
      Ένα από τα πιο δύσκολα καθήκοντα από την Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του Κόμματος ο αποχαιρετισμός σου, τον κάνει ακόμη πιο δύσκολο και η πολύχρονη, σημαντική για μένα,  προσωπική μας γνωριμία και φιλία.
      Μας συγκλόνισε όλους, Κώστα, το άκουσμα του πρόωρου - και γι’αυτό και άδικου θανάτου σου. Πάλεψες με όλες σου τις δυνάμεις κάθε δυσκολία,  μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά δεν τα κατάφερες.
      Γεννήθηκες πριν από 58 χρόνια & μεγάλωσες στην Αθήνα, αλλά από  το 1982 δέθηκες με την Αλμωπία. Πρωτοδιορίστηκες  σαν εκπαιδευτικός στο Γυμνάσιο της Φούστανης και στη συνέχεια έβαλες το δικό σου λιθαράκι στην εκπαιδευτική διαδικασία σε πολλά Σχολεία της Καρατζόβας. Πάλεψες πάντα με αφοσίωση για να μεταδώσεις την πολύτιμη γνώση στους μαθητές σου, να την κάνεις εφόδιο, όχι μόνο για την κατανόηση της ζωής και της κοινωνίας, αλλά και για την ανάγκη εξέλιξης της σε μια κοινωνία δικαιοσύνης για τους πολλούς. Εδώ, και στο κομμάτι που σου αναλογούσε σαν εκπαιδευτικός, έκανες το καθήκον σου, τα κατάφερες.
           Πάλεψες για την εκπαίδευση και τα προβλήματά της και έξω από την τάξη. Έδωσες το δικό σου στίγμα στον αγώνα για ένα καλύτερο Σχολείο μέσα από την αγωνιστική συμπόρευσή σου με όλους τους συναδέλφους σου, που εκτίμησαν αυτή σου την παρουσία και σε ανέδειξαν στο Προεδρείο του συνδικαλιστικού σας οργάνου της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης του Νομού.


    Ξεχωριστή ήταν η συμβολή σου και έξω από το Σχολείο στην κοινωνία της Αλμωπίας & όλης της Πέλλας. Συνέβαλες σημαντικά στην ανάδειξη και τον αγώνα για τα μικρά και τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα της περιοχής και από το δημοσιογραφικό μετερίζι, που αφιέρωσες πολλές δυνάμεις με συνέπεια, συγκρουόμενος με μικρά & μεγάλα συμφέροντα, έχοντας απέναντί σου την εξουσία, από το 1991 με την έκδοση της «Φωνής της Αλμωπίας» και το Ράδιο-Μελωδία.
   Σε ζήσαμε τη δεκαετία του ’80 και στην οργανωμένη πάλη,  από το μετερίζι του μέλους του Νομαρχιακού Γραφείου & της  Νομαρχιακής του Επιτροπής του ΚΚΕ στην Πέλλα και συμπορευτήκαμε μαζί σου στο Κόμμα. Άφησες το στίγμα σου και παρακαταθήκη τη συμβολή σου.
   Αφήνεις πρόωρα ένα κενό Κώστα. Πρώτα - πρώτα στην οικογένειά σου, στην αγαπημένη σου συντρόφισσα Μαρία & τα παιδιά σου. Δεν μπορούν τα λόγια να το απαλύνουν και το ξέρουμε. Αφήνεις κενό στη διαπαιδαγώγηση των αγαπημένων παιδιών σου, της Βαλεντίνης & του Θοδωρή. Νάναι όμως περήφανοι για το πέρασμά σου από τη ζωή και ν’αξιοποιήσουν τα πολύτιμα εφόδια, που μόχθησες να τους δώσεις με την Μαρία.
     Θα σε θυμούμαστε για πάντα Κώστα !  Καλό σου ταξίδι σύντροφε !»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου