Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο



Σε ανταπόδοση της πρόσφατης  επίσκεψης των εθελοντών στελεχών της κοινωνικής οργάνωσης "ΑΡΣΙΣ" στο σχολείο τους,προχώρησε το 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, την Τρίτη 4 Μαρτίου.
Εθελοντική  ομάδα μαθητών και  καθηγητριών  ,μ' επικεφαλής την Διευθύντρια κ. Πισμίση Ελένη. επισκέφθηκε( και ξεναγήθηκε από τους υπευθύνους ) τις εγκαταστάσεις της οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη.

Παρουσιάστηκε αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων και των υπηρεσιών που προσφέρει η "ΑΡΣΙΣ", δουλεύοντας  κυρίως με νέους και νέες ηλικίας 15 έως 21 χρονών, και κατά περίπτωση με μικρότερα παιδιά ή μεγαλύτερα πρόσωπα που βιώνουν συνθήκες ζωής επιβαρυντικές για την ομαλή προσωπική τους ανάπτυξη και την πρόσβαση τους στα κοινωνικά αγαθά, όπως η ανεπαρκής υποστήριξη από την οικογένεια, η παραμέληση, η κακοποίηση, η εκμετάλλευση, η απόρριψη από το εκπαιδευτικό σύστημα, η μετανάστευση, η προσφυγιά, η έλλειψη στέγης, η ανεργία, η σύγκρουση με το νόμο, η διαβίωση σε ιδρύματα ή σωφρονιστικά καταστήματα,κ.α
..Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες βιωματικές εργασίες που πραγματοποίησαν σε ομάδες τα παιδιά ,με κύριο άξονα τους τρόπους και τα οφέλη του εθελοντισμού.
Επίσης, ακόμα μία ιδιαίτερη επίσκεψη, αυτή τη φορά  στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης  πραγματοποίησε το  ίδιο πρωί, το παραπάνω Γυμνάσιο των Γιαννιτσών ,αποδεικνύοντας την κοινωνική του ευαισθησία και αλληλεγγύη.
Ένας από τους υπευθύνους κοινωνικούς λειτουργούς ενημέρωσε τους μαθητές και καθηγητές για τη δημιουργία του Ελληνικού Παιδικού Χωριού, τον τρόπο λειτουργίας του και για τα παιδιά που διαμένουν εκεί. Αξίζει να σημειωθεί πως το Ελληνικό Παιδικό Χωριό είναι μή κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ανεξάρτητο από Διεθνείς Οργανισμούς και φορείς και πως η συντήρησή του και όλα τα έξοδα καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από δωρεές και εθελοντές. Κατόπιν ακολούθησε ειδική ενημερωτική προβολή. 
Η σημαντική αυτή επίσκεψη του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών,ολοκληρώθηκε με βόλτα στις εγκαταστάσεις και  ψώνια από το αντίστοιχο πωλητήριο του Παιδικού Χωριού ( προς ενίσχυσή του), ενώ παράλληλα δόθηκε η υπόσχεση για νέα συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών....






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου