Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Σύγκρουση κυβέρνησης-τρόικας για τον φόρο υπεραξίας στα ακίνητα.



Καμία εξαίρεση από το φόρο υπεραξίας ακινήτων, λεει η τρόικα. Θα νομοθετήσουμε μονομερώς, απαντά η κυβέρνηση.Νέες αντιρρήσεις ήρθαν να προστεθούν σήμερα από την πλευρά της τρόικας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και συγκεκριμένα για διατάξεις του επικείμενου νέου φορολογικού νομοσχεδίου.Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν να μην υπάρξει καμία απολύτως εξαίρεση, αντιδρώντας στη διάταξη που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία, εξαιρούνται από τον
συγκεκριμένο φόρο όσοι έχουν διακρατήσει τα ακίνητά τους για περισσότερα από 25 χρόνια.
Η εκκρεμότητα στον φόρο υπεραξίας των ακινήτων έχει βάλει στη βαθιά κατάψυξη στην κτηματαγορά, με αποτέλεσμα από τις αρχές του έτους να έχουν γίνει απειροελάχιστες μεταβιβάσεις ακινήτων.
Το ζήτημα συζητείται σε αλλεπάλληλες συσκέψεις σε τεχνικό επίπεδο, με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, να αναφέρει ότι εάν οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν συμφωνήσουν, η ελληνική κυβέρνηση θα νομοθετήσει μονομερώς.
Με φόντο τα «ανοικτά μέτωπα» των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αναμένεται να έχουν νέα συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου