Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Στις 11 Απριλίου η έκδοση του ελληνικού ομολόγου



Συνάντηση περίπου μισής ώρας είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου κράτησε κλειστά τα χαρτιά του ως προς το συζήτησαν σχετικά με την έκδοση ομολόγου. 
Παρόλο που και ερωτήθηκε εάν θα υπάρξει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η έκδοση 3ετούς ή 5ετους ύψους δύο έως τρία δισ. ευρώ, ο υπουργός Οικονομικών απέφυγε να απαντήσει και τόνισε ως σημαντικότερο όλων το γεγονός ότι οι επενδυτές αγκαλιάζουν με
μεγάλη εμπιστοσύνη πια την  ελληνική οικονομία.
«Η Ελλάδα δεν άλλαξε απλά σελίδα, άλλαξε βιβλίο», είπε χαρακτηριστικά, θέλοντας να σηματοδοτήσει τη στροφή που παρατηρείται διεθνώς ως προς τη χώρα μας.
Επίσης, μίλησε με πολύ καλά λόγια για το κλίμα μεταξύ των Ευρωπαίων ομολόγων του κατά την ομιλία του πρωθυπουργού στο γεύμα που τους παρέθεσε την ΤρίτηΤρίτηhttp://cdncache-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png
FT: Στις 11 Απριλίου η έκδοση του ελληνικού ομολόγου
Στο μεταξύ, η 11η Απριλίου φημολογείται ως η ημέρα που η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές με την έκδοση του πρώτου ομολόγου της, μετά από τέσσερα χρόνια, όπως έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Κρις Άνταμς, δημοσιογράφος των Financial Times.
Σύμφωνα με το Newmoney.gr, ο Άνταμς διευκρινίζει ότι  η έκδοση θα είναι 5ετής, ύψους 2-3 δισ. ευρώ και θα γίνει πριν από το Πάσχα, με πιθανούς διοργανωτές τις Morgan Stanley και Citi.
Υπενθυμίζεται  ότι και το Reuters ανέφερε σε τηλεγράφημά του την ΠέμπτηΠέμπτηhttp://cdncache-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png ότι ήδη έχουν επιλεγεί οι ξένες τράπεζες που θα διοργανώσουν την έκδοση, η οποία θα είναι 5ετής και ύψους 2 δισ. ευρώ.
Οι Financial Times σε δικό τους δημοσίευμα τοποθετούν την απόδοση κοντά στο 4,5%, την ώρα που η Morgan Stanley με δική  της έκθεση την υπολογίζει στο 5,3%, αν και προβλέπει θετική υποδοχή στην ελληνική έκδοση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου