Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

«Πρόκληση» από τη Βρετανία! Να ενταχθεί η «Μακεδονία» στο ΝΑΤΟ ακόμα και χωρίς λύση στο όνομα!



«Φωτιά» έχει βάλει έγγραφο της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της βρετανικής βουλής των Λόρδων εν μέσω των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό. Η Μεγάλη Βρετανία στο έγγραφο αυτό αποκαλεί την ΠΓΔΜ «Μακεδονία» και τον Νίκολα Ντιμιτρόφ… «Μακεδόνα».
Και μπορεί εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ να επιμένουν ότι αν δεν βρεθεί λύση στην ονομασία τότε η ΠΓΔΜ δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ωστόσο, η Μεγάλη Βρετανία… διαφωνεί.
Η Μεγάλη Βρετανία η οποία είναι Βρετανία, ισχυρότατο μέλος του ΝΑΤΟ και ένα από τα
πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αναφέρει στο άρθρο 42: «Η ένταξη στο ΝΑΤΟ και η συνεργασία θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Συμφωνούμε με τη διαρκή υποστήριξη που παρέχει η κυβέρνηση σχετικά με τις φιλοδοξίες ένταξης της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και της Μακεδονίας. Με την προϋπόθεση ότι πληρούν τις προϋποθέσεις, η ένταξή τους θα ήταν ένα ευπρόσδεκτο βήμα προς την επίτευξη μεγαλύτερης σταθερότητας στην περιοχή».
Στο ακριβώς επόμενο στο άρθρο 43 αναφέρει: «Η κυβέρνηση πρέπει να υποστηρίξει μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν την «Μακεδονία» να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, με ή χωρίς λύση στο ζήτημα του ονόματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου