Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Γιατί δεν "ξανατρώει παραμύθι" ο πολίτης από τον Τρίπρα.


Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται της Ν.Δ. με διψήφιες διαφορές στην πρόθεση ψήφου και ότι η κυβέρνηση διανύει τους τελευταίους μήνες της θητείας της με την κοινή γνώμη να απορρίπτει τις βασικές της επιλογές.
Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ συμφωνία για τις Πρέσπες αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ό,τι αφορά τα
προαπαιτούμενα από την ΠΓΔΜ μέχρι το τέλος του έτους και μέσα στο πρώτο δίμηνο η ελληνική Βουλή θα κληθεί να κυρώσει το περιεχόμενό της.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη συμφωνία είναι προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων, όμως αντίθετη άποψη έχει πάνω από το 65% των πολιτών. Οι διεθνείς πιέσεις που ασκούνται και ενδεχομένως οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί προς το διεθνή παράγοντα δείχνουν ότι ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να περάσει τη συμφωνία παρά τη λαϊκή αντίθεση.
ΤΟ ΙΔΙΟ συμβαίνει και με την οικονομία. Οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί του Μεγάρου Μαξίμου προσπαθούν να εμφανίσουν την εικόνα μιας κυβέρνησης που έχει ξεφύγει από τα δεσμά του Μνημονίου και των δανειστών, όμως στην πράξη οι υπογραφές του κ. Τσίπρα έχουν δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα 40 χρόνια με θηριώδη πλεονάσματα, σκληρή λιτότητα και εγγύηση της δημόσιας περιουσίας για την αποπληρωμή των δανείων.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ η υποτιθέμενη συμφωνία κράτους – Εκκλησίας, που έχει προκαλέσει την αντίδραση των κληρικών αλλά και της Ιεραρχίας, έχει ουσιαστικά εκφυλιστεί από την κυβέρνηση, η οποία βρήκε μια ευκαιρία να προσλάβει δέκα χιλιάδες ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημόσιο, εκπαραθυρώνοντας τους ιερείς από το ενιαίο μισθολόγιο.
ΟΙ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΕΣ του πρωθυπουργού για την πορεία της οικονομίας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτά που βιώνει σήμερα η μέση ελληνική οικογένεια, αλλά και οι οικονομικά ασθενέστεροι, που ασφυκτιούν υπό το βάρος της υπέρογκης φορολόγησης και των μειώσεων των εισοδημάτων. Και δεν αναιρούνται από τα ψίχουλα των νέων εξαγγελιών Τσίπρα.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ δείχνουν ότι μέχρι το τέλος οι «στρατηγοί» του Μαξίμου θα προσπαθήσουν να παραπλανήσουν και πάλι τον ελληνικό λαό και με ψέματα να κερδίσουν λίγους πόντους στο πολιτικό παιχνίδι.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ όμως ξέρουν πολύ καλά με ποιους έχουν να κάνουν και δεν μπορούν πλέον να ξεγελαστούν από τα κόλπα του Μαξίμου, είτε με τις συντάξεις και τις εισφορές είτε με οποιοδήποτε άλλο τρικ θα επινοήσει η κυβέρνηση. Γι’ αυτό θα δώσουν την απάντησή τους στην κάλπη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου