Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

C4i: Η δικογραφία για τον Παπαντωνίου- Ο μάρτυρας «φωτογραφίζει» και Σημίτη



Ο μάρτυρας έδωσε μια και μοναδική κατάθεση στις 5 Νοεμβρίου, εκφράζοντας - όπως χαρακτηριστικά τονίζει- τις «προσωπικές του εκτιμήσεις» χωρίς να διαθέτει επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση.
Δικογραφία που αφορά τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου διαβιβάστηκε τη Δευτέρα στη Βουλή από τη Δικαιοσύνη.
Πρόκειται για στοιχεία που αφορούν την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων (C4i) 2004, καθώς μια νέα κατάθεση μάρτυρα, του Ευάγγελου Βασιλάκου στον αρμόδιο εφέτη ανακριτή, εμπλέκει τον κ. Παπαντωνίου. Ο κ. Βασιλάκος, πρώην Γενικός Δ/ντής Εξοπλισμών στο Υπ. Άμυνας την περίοδο 2006 - 2010, εκτιμά ότι την υπόθεση γνώριζε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Ο κ. Βασιλάκος, που ήταν στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη την περίοδο 2006 - 2010, σύμφωνα με την δικογραφία που κατατέθηκε στη Βουλή έδωσε μια και μοναδική κατάθεση στις 5 Νοεμβρίου, εκφράζοντας - όπως χαρακτηριστικά τονίζει- τις «προσωπικές του εκτιμήσεις» χωρίς να διαθέτει επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει δωροδοκηθεί ο κ. Παπαντωνίου. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο κ. Σημίτης έχει δωροδοκηθεί για την συγκεκριμένη προμήθεια, αλλά θεωρώ αδύνατον να μην έχει ενημερωθεί για τις παράνομες πληρωμές της σύμβασης C4I από τον Χριστοφοράκο» αναφέρει μάλιστα στην κατάθεσή του στον ανακριτή ο μάρτυρας.



Η δικογραφία στρέφεται κατά κ. Παπαντωνίου για το αδίκημα της «παθητικής δωροδοκίας κατά μόνας από κοινού, άπαξ και κατ' εξακολούθηση, στρεφόμενη κατά του δημοσίου», «από την οποία –όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό- «το όφελος που επεδίωξε και πέτυχε και η ζημιά που προξενήθηκε υπερβαίνει το ποσό των 50 εκατ. δρχ ή 150.000 ευρώ» - το ποσό αυτό αναφέρεται γιατί πάνω από αυτό μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής απαιτείται να υποβληθεί αίτημα με 30 υπογραφές.

Για χυδαία λασπολογία και παροξυσμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖA - ANEΛ σε εφαρμογή του «δόγματος Πολάκη» έκανε λόγο την Παρασκευή με ανακοίνωσή του ο προφυλακισμένος σχολιάζοντας διαβίβαση δικογραφίας στη Βουλή για την υπόθεση του C4i.

«Μόλις ανοίξει ο σχετικός φάκελος στη Βουλή, θα ασκήσω όλες τις ένδικες δυνατότητες που έχω στη διάθεσή μου για να προστατεύσω την τιμή και την υπόληψή μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Για «σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και του δεξιού παρακράτους που αποκαλύφθηκαν και θα πέσουν στο κενό» κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ.

Πηγή
: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου