Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Νοσηλεύτρια κλινικής απολύθηκε για μια ανάρτηση κατά του Πολάκη

Μια νοσηλεύτρια έχασε τη δουλειά της, γιατί αναδημοσίευσε ανάρτηση συγγενικού προσώπου της που σχολίαζε δεικτικά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη. Ειδικότερα, η γυναίκα, η οποία εργαζόταν στην ιδιωτική κλινική "Ιπποκράτης" που εδρεύει στον Πειραιά, κοινοποίησε στο προφίλ της στο facebook τη δημοσίευση του εξαδέλφου της και γιατρού Μ. Λιβανού.


  Η ανάρτηση έγραφε: «Χαιρετίζω τους φίλους μου αριστερούς και «προοδευτικούς» Χανιώτες που επέλεξαν και έστειλαν έναν απαίδευτο φασιστάκο να τους εκπροσωπεί στο κοινοβούλιο. Για το άλλο το παλικαράκι που τον έκανε υπουργό και τον κρατάει ακόμη είναι της ίδιας συνομοταξίας οπότε τα σχόλια περιττά». Λίγες ώρες αργότερα, η νοσηλεύτρια κλήθηκε από τον προσωπάρχη της κλινικής για να λάβει την απόλυσή της, εξ αιτίας και μόνο της κοινοποίησης που έκανε.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση αποφάσισε την απομάκρυνση της νοσηλεύτριας, καθώς ο Παύλος Πολάκης είναι "άνθρωπος της συγκεκριμένης κλινικής" και δεν μπορούν να βρίσκονται στο ανθρώπινο δυναμικό της όσοι τον κρίνουν, ιδίως αυτή την περίοδο. Μάλιστα, συχνά οι εργαζόμενοι δέχονται επιπλήξεις και προειδοποιήσεις, όταν συμμετέχουν σε πολιτικές συζητήσεις -ακόμη και στα διαλείμματα τους- παίρνοντας θέση υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

 Αυτή είναι η πολιτική της Πρώτης Φοράς Αριστεράς, εν έτει 2019, στην Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα, κολλητού του Μαδούρο. Έτσι απομακρύνονται με συνοπτικές διαδικασίες οι αντιφρονούντες. Και αυτή είναι η κοινωνική πολιτική που ευαγγελίζεται ο ίδιος ο αψύς, Σφακιανός Παύλος Πολάκης... Τους είναι παγερά αδιάφορο, αν ο οποιοσδήποτε βρεθεί εν μια νυκτί στην ανεργία, μόνο γιατί εκφράστηκε ελεύθερα. 
Απειλούν, φιμώνουν και εξοντώνουν ψυχολογικά όποιον δεν είναι μαζί τους.

  Την δημοσιοποίηση της απόλυσης έκανε, αρχικά, ο κ. Λιβανός μέσω Facebook, χωρίς να αποκαλύπτει τα στοιχεία της εργαζόμενης: «Μια φίλη και μακρινή συγγενής μου έκανε σήμερα το πρωί το λάθος να κοινοποιήσει την ανάρτηση μου για τον αξιότιμο υπουργό μας. Το μεσημέρι απολύθηκε για το λάθος της αυτό, όπως της εξήγησαν με περίσσιο θράσος. Κάποιοι θα ζητήσουν συγνώμη από τη δημοκρατία σε αυτό τον τόπο, γιατί κάναμε πολύ υπομονή μαζί τους και δεν τους άξιζε ούτε η υπομονή ούτε η ευγένεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός. Να σημειωθεί πως η "σχέση" του Παύλου Πολάκη με τη συγκεκριμένη κλινική δεν έρχεται τώρα στην επιφάνεια της δημοσιότητας. Πριν μερικά χρόνια, ο ίδιος κοινοποιούσε φωτογραφίες από τα χειρουργεία που πραγματοποιούσε σε αυτήν κι όπως προκύπτει συνεχίζει να διατηρεί άριστες επαφές... τόσο άριστες, που η διοίκηση επιλέγει να απολύει εργαζόμενους για να μην τον κακοκαρδίσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου