Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Πρόωρος “επιτάφιος” για τον Τσίπρα

Καθώς η ταύτιση του πρωθυπουργού με την χυδαιότητα του Π. Πολάκη, έχει προκαλέσει τεκτονικές αλλαγές, οι οποίες είναι πολύ δύσκολο να μετρηθούν τώρα. Η ρατσιστική χυδαιότητα του «Σφακιανού», που είναι «αψύς», έθιξε βαθιά την ψυχή και τις ευαισθησίες της ελληνικής κοινωνίας. Κι αυτό γίνεται ήδη αντιληπτό σε όλο τον
δημόσιο χώρο. Το γεγονός, ότι το κυβερνητικό στέλεχος επιχείρησε να το «μετρήσει», απλώς επιβεβαιώνει πόσο διάχυτη είναι στην κοινωνία, η αποστροφή που προκάλεσε το «δίδυμο Τσίπρας-Πολάκης». Και είναι τόσο έντονη, ώστε να την αντιλαμβάνονται και να την εισπράττουν, ακόμα και «οι έγκλειστοι του Μαξίμου».
ΠΕΡΑΝ όμως του βαθιού τραύματος στην σχέση του με την κοινωνία, το Μ. Μαξίμου βρίσκεται αντιμέτωπο με αλυσίδα εκρηκτικών προβλημάτων. Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αναβρασμό. Ποτέ ξανά τόσο πολλά κυβερνητικά και κομματικά στελέχη δεν αντέδρασαν δημοσίως σε μια προσωπική επιλογή του Α. Τσίπρα. Ταυτοχρόνως αρκετοί βουλευτές, δεν νοιώθουν καθόλου ευχάριστα με την αναγκαστική στοίχιση στην οποία τους υποχρεώνει ο Α. Τσίπρας, θέτοντας θέμα ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, προκειμένου να καλυφθεί η χυδαιότητα του «σαχλαμαρόμαγκα». Η αναγκαστική ταύτιση τους με τον «χρυσαυγίτικο Πολακισμό», προκαλεί δύσκολα αποκρυπτόμενη ενόχληση.
ΜΕ ΤΟΝ «κομματικό στρατό» του ασύντακτο, ο Α. Τσίπρας βλέπει να συντρίβεται όλος ο προεκλογικός του σχεδιασμός. Η βιομηχανία των fake news, περί δήθεν κατάργησης του δώρου Χριστουγέννων από τη ΝΔ ή ότι οι μίζες είναι μέρος των υπουργικών καθηκόντων στη συνείδηση της «ακροδεξιάς ΝΑ» ή ότι ο Κ. Μητσοτάκης …φοβάται ν’ αντιμετωπίσει τον Α. Τσίπρα σ’ ένα ντημπέιτ, κατέρρευσε. Μαζί της κατέρρευσε και ο «πόλεμος λάσπης» που είχαν σχεδιάσει τα «υπόγεια». Και εντέλει ακυρώθηκαν οι προσδοκίες για μια δημοσκοπική ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή.
ΚΑΠΩΣ έτσι το Μ. Μαξίμου, όπως θα έλεγε και ο ποιητής, πάει «στα παλιά ελλείψει νέων»: Αχαλίνωτη παροχολογία και εξαγγελία μόνιμων κι εφάπαξ μέτρων μετά το Πάσχα. Μετά την χυδαιότητα η κυβέρνηση εναγκαλίζεται και με την χειρότερη μορφή παλαιοκομματισμού. Επιχειρεί να εξαγοράσει συνειδήσεις και ψήφους στην έσχατη προσπάθεια της ν’ αποφύγει την εκλογική συντριβή. Τα έως τώρα δεδομένα δείχνουν, ότι το «τάξιμο» και τα ρουσφέτια της αριστεράς, δεν έχουν αποτέλεσμα. Όχι μόνο γιατί η κυβέρνηση έχει πάρει πολλαπλάσια απ’ αυτά που φαίνεται διατεθειμένη να επιστρέψει. Αλλά γιατί εκτός από την αξιοπιστίας της που έγινε διάτρητη λόγω των ψευδών, πλέον έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα και η ηθική υπόσταση της. Το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρεύμα» το δημιούργησε τελικά η κυβέρνηση μόνη της. Και είναι ένα «ρεύμα» στο οποίο συγκλίνουν εξαπατηθέντες, απογοητευμένοι, θυμωμένοι, ειλικρινείς πατριώτες, άνθρωποι με αξιοπρέπεια και αρχές, «κοψοχέρηδες» και σύσσωμη η μεσαία τάξη, αμυνόμενη στην ολομέτωπη ταξική και τοξική επίθεση που έχει δεχθεί.
Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι πρόθυμοι γυρολόγοι της κεντροαριστεράς και οι μηχανισμοί του Μαξίμου, είναι πολύ λίγοι και αδύναμοι να σταθούν απέναντι σε αυτό ρεύμα πολιτικής και κοινωνικής απαξίας. Φέτος η Μ. Παρασκευή ήρθε νωρίς για τον πρωθυπουργό και το «καραβάνι» του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου