Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Τρία superfoods που δίνουν ενέργεια χωρίς θερμίδες!

Αντί να πιείτε ένα ακόμη φλιτζάνι καφέ για να αποκτήσετε ενέργεια, δοκιμάστε αυτά τα 3 superfoods που σας δίνουν ενέργεια χωρίς θερμίδες. Είναι ιδανικά εάν βρίσκεστε σε περίοδο δίαιτας ή θέλετε να αδυνατίσετε και θα πάρετε όλα τα οφέλη που υπόσχονται.
Η έλλειψη ενέργειας μπορεί να επηρεάσει τις καθημερινές σας δραστηριότητες και να
σας κάνει λιγότερο παραγωγικούς. Η διατροφή σίγουρα παίζει ρόλο στην ενέργειά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Τα superfoods που σας προτείνουμε περιέχουν θρεπτικά συστατικά που αυξάνουν τα ενεργειακά σας επίπεδα και διατηρούν τη συγκέντρωσή σας όλη μέρα, χωρίς να σας επιβαρύνουν με θερμίδες.
1 Πράσινο τσάι 
Το πράσινο τσάι είναι ένα από τα πιο γνωστά superfoods, επειδή περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής. Το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη, που αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, χωρίς θερμίδες.
Ωστόσο, περιέχει και μια ένωση που ονομάζεται L-θεανίνη. Η L-θεανίνη μπορεί να μετριάσει τις επιδράσεις της καφεΐνης, όπως το στρες και τη νευρικότητα, και να προσφέρει μια ομαλότερη ώθηση της ενέργειας. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο συνδυασμός καφεΐνης και L-θεανίνης στο πράσινο τσάι μπορεί να αυξήσει τη συγκέντρωση και την εγρήγορση.
Επιπλέον, το πράσινο τσάι μπορεί να σας δώσει περισσότερη ενέργεια κατά την άσκηση, επειδή μειώνει την κόπωση αυξάνοντας την κατανομή του λίπους και απελευθερώνοντας την ορμόνη νορεπινεφρίνη.
2 Σπόροι Chia
Αυτοί οι μικροί σπόροι μπορούν να σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε σε μία μόνο κουταλιά: μια κουταλιά της σούπας περιέχει 69 θερμίδες, συν 5,5 γραμμάρια φυτικών ινών.
Οι σπόροι chia είναι το τέλειο superfood: είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, Ω-3 λιπαρά οξέα, ασβέστιο και αντιοξειδωτικά. Επίσης, είναι καλή πηγή μαγνησίου, σιδήρου και καλίου. Μάλιστα οι οι γυμναστές συστήνουν σε όσους αθλούνται σπόρους chia για αύξηση της αντοχής και της απόδοσης.
3 Λιναρόσπορος 
Μόλις μία κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο περιέχει 55 θερμίδες, 3 γραμμάρια φυτικών ινών και 4 γραμμάρια καλών λιπαρών, δίνοντάς σας ενέργεια χωρίς πολλές θερμίδες. Αποτελεί μια φυσική εναλλακτική για την απώλεια βάρους, δρα ως αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικό, αποτοξινωτικό και αντιαλλεργικό.
Βελτιώνει το καρδιαγγειακό και το πεπτικό σύστημα, συμβάλλει στην πρόληψη νόσων όπως ο καρκίνος, η αρθρίτιδα, τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου