Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Συγνώμη ζητάει ο Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Κορέστης

Ο Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Κορέστης και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου Σκύδρας παραβρέθηκε στην ευρεία σύσκεψη του περασμένου Σαββάτου στο Δημαρχείο Σκύδρας με εκδήλωση διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση μεταναστών σε πρώην στρατόπεδο. Μάλιστα, πήρε τον λόγο και καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος για τα όσα σημείωσε.


Ο ίδιος πάντως με επιστολή του σε τοπικά ΜΜΕ ζητάει συγνώμη για κάποιες από τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε επιχειρώντας  να αποκαταστήσει τις όποιες παρερμηνείες που προκλήθηκαν απο την προβολή των δηλώσεών του.

Η επιστολή του έχει ως εξής

Οφειλόμενη συγγνώμη

Επειδή δημόσια αμάρτησα, δημόσια ζητώ και συγγνώμη. Το Σάββατο 26-10-2019 στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Σκύδρας έλαβα τον λόγο μετά από πρόσκληση συνδημότου μας. Δεν έχω να προσθέσω κατι καινούργιο στα όσα ειπώθηκαν στην προαναφερθήσα συνεδρίαση, θέλω όμως να κάνω μία διόρθωση.

Προσπαθώντας να εξηγήσω την διαφορά νοοτροπία όσων προέρχονται από τον ισλαμικό κόσμο και μάλιστα από μουσουλμανικές χώρες της Μέσης Ανατολής, χρησιμοποίησα λάθος εκφράσεις. Αντί λοιπόν να πω ότι οι ερμηνείες των λόγων του Κορανίου περί Ιερού Πολέμου οδηγούν σε βλακώδης ή χειρότερα σε εγκληματικές πράξεις, είπα ότι το κοράνι λέει <<βλακείες >>.

Ζητώ συγγνώμη λοιπόν για αυτή την έκφραση πρώτον γιατί ακομα κι αν δεν συμφωνώ με αυτά σέβομαι τα Ιερά Κείμενα των άλλων θρησκειών, και δεύτερον γιατί δεν είναι σωστό να προσβάλουμε μουσουλμάνους που ζούν ανάμεσά μας π.χ. καταγωμένους από την Αλβανία και δεν συμφωνούν με τις ερμηνείες περί <<Τζιχάντ>> των ακραίων Ισλαμιστών.

Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Κορέστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου