Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Διοικητές Νοσοκομείων: Νέα ονόματα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.Άλλαξαν 13 από τον αρχικό κατάλογο

Τα ονόματα που περιλαμβάνονται στον οριστικό πίνακα των 111 διοριζομένων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών Νοσοκομείων της χώρας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, μετά τη μερική τροποποίηση της αρχικής εντολής διορισμού. Συγκεκριμένα, έγιναν αποδεκτές οι παραιτήσεις 6 διοικητών νοσοκομείων και αναπληρωτών που είχαν επιλεγεί αρχικά και τοποθετήθηκαν νέοι στη θέση τους. Επίσης, ανακλήθηκε η εντολή διορισμού 7 διοικητών νοσοκομείων και αναπληρωτών, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν. Η αρχική λίστα είχε
προκαλέσει αντιδράσεις.
  Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση αφορούσε τον Κωνσταντίνο Πατέρα, που είχε επιλεγεί ως διοικητής για το Νοσοκομείο Καρδίτσας. Ο 80χρονος εκπαιδευτικός, που υπήρξε πολιτευτής της ΝΔ, πρώην πολιτευτής του ΛΑΟΣ και των ΑΝΕΛ, τελικά είχε υποβάλει την παραίτησή του. Κριτική όμως είχε ασκηθεί τον Νοέμβριο- όταν δημοσιοποιήθηκε η πρώτη λίστα των διορισμών- και για τα προσόντα άλλων επιλεγμένων για τις θέσεις διοικητών και αναπληρωτών νοσοκομείων, κάτι για το οποίο το υπουργείο Υγείας είχε απαντήσει τότε ότι το 72% των διορισθέντων έχουν μεταπτυχιακό. 

Ετσι, έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές με παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και σήμερα ανακοινώθηκε η νέα λίστα. Το υπουργείο επισημαίνει εκ νέου ότι το 77% των διοικητών είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και διδακτορικών και πως το ποσοστό αυτό υπερβαίνει το 80% για τους διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων.

 Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με τον νόμο 4633/2019 άρθρο 35, που ψηφίστηκε πρόσφατα, όλοι οι διοικητές θα υπογράψουν συμβόλαιο αποδοτικότητας, βάσει του οποίου θα αξιολογούνται τακτικά για το έργο τους, με συγκεκριμένους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους και θα κρίνονται για την επάρκεια και την αποτελεσματικότητά τους. 

Παραμένουν Πλιόγκας-Ανδρίτσος

Όπως προκύπτει από τον τελικό πίνακα οι συντοπίτες μας Ηλίας Πλιόγκας και Γιώργος Ανδρίτσος μετά τη δεύτερη και τελική αξιολόγηση παραμένουν στις θέσεις τους.Έτσι ο κ.Πλιόγκας θα είναι Διοικητής των Νοσοκομείων Ημαθίας(Βέροιας και Νάουσας) ενώ ο κ.Ανδρίτσος θα αναλάβει Διοικητής στο Κιλκίς.Τέλος στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών θα είναι ο κ.Λόγκος Ευαγ. από τη Σκύδρα.













2 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία στον Ηλία και τον Γιάννη.Είναι πραγματικά άξιοι και τιμούν την κοινωνία μας.Ξέρω πως κατασυκοφαντήθηκαν κυρίως από τους εσωκομματικούς "φίλους" τους αλλά οι αξίες πάντα ξεχωρίζουν.Όπως υπηρέτησαν με αξιοπρέπεια και επιτυχία την αυτοδιοίκηση έτσι θα κάνουν και στα νέα καθήκοντα τους.Είναι τιμή για τον τόπο μας.
    Χριστίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ-ΑΝ ΠΑΡΕΙ- ΠΤΥΧΙΟ ΣΤΑ 54 Ο ΓΛΙΤΣΑΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή