Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

ΠΚΜ: Διάθεση κουπονιών για δωρεάν αγορές από τις λαϊκές αγορές

Για   Τρίτη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζεται το κοινωνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  για την οικονομική στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, που ξεκίνησε  το 2017, με πρωτοβουλία  του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κ. Γιουτίκα, προκειμένου να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της ανταπαδοτικότητας  το ποσό που κάθε χρόνο συγκεντρώνεται σε ειδικό λογαριασμό της ΠΚΜ από το ημερήσιο τέλος που πληρώνουν  οι πωλητές 
στις Λαϊκές Αγορές. Από το ποσό αυτό η Περιφέρεια έχει το δικαίωμα σύμφωνα με το νόμο,  να διαθέσει μέχρι το 25% σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.
-Το 2017, κουπόνια έως και 700 ευρώ,  διατέθηκαν σε οικογένειες με απροστάτευτα τέκνα. Την πρώτη χρονιά ωφελήθηκαν περισσότερες από χίλιες μονογονεϊκές οικογένειες με απροστάτευτα τέκνα.
-Το 2018, δικαιούχοι ήταν πολύτεκνες οικογένειες. Υποβλήθηκαν συνολικά 890 αιτήσεις, από τις οποίες οι 673 αφορούσαν πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα (4) τέκνα, 166 με πέντε ή έξι (5-6) τέκνα και 41 με επτά τέκνα και άνω (7+). Οι τελικοί δικαιούχοι των κουπονιών που διέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ήταν 880. Κάθε ωφελούμενη πολύτεκνη οικογένεια έλαβε κουπόνια αξίας διακοσίων πενήντα (250) ευρώ.
– Υπενθυμίζεται ότι το νέο μέτρο  πέραν των κοινωνικών του  διαστάσεων και της οικονομικής  ωφέλειας  για τη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα, έχει και σαφή ανταποδοτικό χαρακτήρα  προς  τους επαγγελματίες και  τους παραγωγούς στις Λαϊκές Αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου