Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Ποδόσφαιρο Γιαννιτσών: ποια η επόμενη μέρα;


Του Γιώργου Χατζηχρήστου

Το ποδόσφαιρο των Γιαννιτσών εκπέμπει S.O.S. άσχετα αν  έχουμε μια ομάδα στην Γ’ εθνική (και μάλιστα στην 2η θέση) και μια πρωτοπόρο  στην Α’1.

Όμως  το μέλλον του Γιαννιτσιώτικου ποδοσφαίρου  μόνο αισιόδοξο δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί, αφού υπάρχει έντονη αποχή του φίλαθλου κόσμου της πόλης από τα γήπεδα.
Μπορεί κάποιοι στις πρώτες 2 σειρές που είδη έγραψα να έχετε ενστάσεις, άλλα περιμένετε να ολοκληρώσω την σκέψη μου και έπειτα βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Η Αναγέννηση Γιαννιτσών, συνέχεια του ΑΣ και της ιστορικής ομάδας, αγωνίζεται φέτος στην Γ’ εθνική και ενώ η πορεία της είναι αρκετά καλή, αφού παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο (2η θέση), η προσέλευση κόσμου είναι τραγική.
Δεν νοείται ομάδα με όνομα βαρύ και με ιστορία όπως αυτή της Αναγέννησης, να έχει στο γήπεδο τόσο λίγο κόσμο και να κόβει μόνο 50 εισιτήρια. Πως μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις από την ομάδα και από αυτούς που την διοικούν, από τους παράγοντες ενός συλλόγου, να βάζουν μόνοι τους το χέρι βαθιά στην τσέπη, χωρίς εμείς σαν πόλη να βοηθάμε στην όλη προσπάθεια με το εισιτήριο και την παρουσία μας στο γήπεδο.
Το οξύμωρο είναι ότι ενώ η πόλη δείχνει ότι αγαπάει το ποδόσφαιρο, έχοντας πάνω από 700 παιδιά σε διάφορες ακαδημίες της πόλης, με όνειρα και φιλοδοξίες όλα αυτά τα παιδιά και πολύ περισσότερο οι γονείς τους, θα  πρέπει να ξαναδούν την Αναγέννηση σαν το επόμενο πλατύσκαλο για το ποδοσφαιρικό τους μέλλον.
Στην πόλη μας δυστυχώς όμως έχουμε απορροφηθεί πάρα πολύ στο να υποστηρίζουμε μόνο ομάδες της Super League και να «καιγόμαστε» για το τι κάνουν αυτές και όχι η ομάδα της πόλης μας.
Πριν λίγες μέρες  είδα ανακοίνωση του Δημάρχου για ομάδα της Super League, και σίγουρα καλά έκανε που την έβγαλε γιατί αφορά πολλούς συμπολίτες μας που είναι οπαδοί της. Όμως για μένα θα είχε πολύ μεγάλη αξία αν ο Δήμαρχος, ο άρχοντας της πόλης μας, έκανε αναφορά και έδειχνε την συμπαράσταση του και στον μεγάλο εκπρόσωπο της πόλης μας, βοηθώντας τον και υλικά και οικονομικά με τον τρόπο του, ώστε αυτή η ομάδα να μπορεί να έχει βιωσιμότητα  και να μην στηρίζεται μόνο σε 2-3 ανθρώπους που – ξανατονίζω - βάζουν το χέρι στην τσέπη για την λειτουργία της.
Θα πρέπει και άλλοι επιχειρηματίες και λάτρεις του ποδοσφαίρου να έρθουν και να βοηθήσουν την ομάδα, για να υπάρχει ποδόσφαιρο και αύριο στα Γιαννιτσά.
Μην ξεχνάμε δημοτικοί άρχοντες και βουλευτές ότι το δημοτικό στάδιο στερείται πολλών πραγμάτων, όπως καλού χορτοτάπητα (τραγική η κατάσταση του παρά την προσπάθεια που καταβάλουν οι άνθρωποι του συλλόγου), προβολείς που υποσχεθήκατε κύριε Δήμαρχε εδώ και 2 χρόνια, κυλικείου για τους θεατές και γενικά βελτιωτικά έργα σε σκέπαστρο, κερκίδες, είσοδο σταδίου, αποδυτήρια  κ.α.
Ο κόσμος της πόλης, το φίλαθλο κοινό, πρέπει να δώσει το παρόν στους αγώνες της ομάδας της Αναγέννησης και να συνειδητοποιήσει ότι για να υπάρχει ποδόσφαιρο στα Γιαννιτσά θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε. Άσχετα αν συμφωνούμε η διαφωνούμε με τον χειρισμό κάποιον θεμάτων στον σύλλογο.  Η βιτρίνα του ποδοσφαίρου της πόλης είναι σίγουρα η Αναγέννηση και αν δεν στηριχθεί δεν νομίζω ότι το μέλλον μπορεί να είναι στρωμένο με ροδοπέταλα άλλα, δυστυχώς, με αγκάθια.

Σίγουρα και η ομάδα θα πρέπει να κάνει στροφή σε παιδία της περιοχής (κάτι που δείχνει ότι θα κάνει) για να κερδίσει και πάλι το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού της πόλης μας και να δώσει την ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά της περιοχής μας να προβληθούν και να προχωρήσουν ποδοσφαιρικά μέσα από αυτήν, αποτελώντας την βιτρίνα του ποδοσφαίρου του δήμου μας και του νομού μας γενικότερα.
Το μοτίβο αυτό είχε τεράστια επιτυχία με την διοίκηση Κάλτση - Καλαφάτη στην Δ’ εθνική και τον τότε τεχνικό Στέφανο Μπορμπόκη. Η ομάδα απαρτιζόταν από 24 ποδοσφαιριστές της περιοχής, με έμπειρους και ταλέντα, που κέντρισαν το ενδιαφέρον των φιλάθλων γεμίζοντας το γήπεδο, παίζοντας ταυτόχρονα και καλό ποδόσφαιρο και κατακτώντας  τίτλους.
Επίσης δεν μπορώ να μην σταθώ και να μην εκφράσω την χαρά μου για την ανοδική πορεία του Εθνικού Γιαννιτσών  και την τρελή κούρσα της ομάδας προς την Γ’ εθνική. Η ομάδα του Εθνικού, αποτελούμενη από τοπικούς παίκτες, με την δραστήρια  διοίκησή της, με τον πρόεδρο που βάζει τα γυαλιά σε πολλούς με τον έξοχο τρόπο διοίκησής του, με το τεχνικό τημ να κοουτσάρει με μεγάλη επιτυχία την ομάδα προς την Γ’ Εθνική. Φυσικά ο Εθνικός θέλει την βοήθεια και την συμπαράσταση ακόμα περισσοτέρων  φιλάθλων, πρώτα από τον συνοικισμό Ν. Τραπεζούντας Γιαννιτσών (Τσαλί) άλλα και ολόκληρης της πόλης και φυσικά την άμεση βοήθεια του Δήμου όσον αφορά σε έργα βελτίωσης των αθλητικών υποδομών του γηπέδου (κερκίδα - άρδευση γηπέδου, σκέπαστρο κερκίδας, περίφραξη κ.α.) που θα χρειαστεί η ομάδα στην Γ’ εθνική αν όλα πάνε κατά ευχή.

Ματιές Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου