Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Νέα μέτρα από το Υπ.Υγείας για να «χτυπηθεί» ο κοροναϊός.

Σε κόκκινο συναγερμό εξακολουθούν να παραμένουν οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρα μας για να αναχαιτισθεί τυχόν κρούσμα του κοροναϊού! Την ίδια στιγμή εντείνονται τα μέτρα στις Πύλες εισόδου της Ελλάδας, για την έγκαιρη ανίχνευση πιθανού κρούσματος.
Κατά την διάρκεια του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να γίνουν 200 προσλήψεις, για να ενισχυθούν τα εργαστήρια, τα
νοσοκομεία με γιατρούς, ειδικούς επιστήμονες, την task force, τις πύλες εισόδου της χώρας μέσω του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Η διαδικασία των προσλήψεων που θα ακολουθηθεί θα είναι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ώστε το συντομότερο δυνατόν να καλυφθούν τα κενά.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας συνέστησε στους πολίτες να μη δίνουν σημασία στις φήμες και να ακολουθούν τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ.



Θωρακίζεται η χώρα

Στην διάρκεια της σύσκεψης που έγινε παρουσία επιστημόνων από διάφορους φορείς και πανεπιστήμια εξετάσθηκαν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί στη χώρα μας για τον θανατηφόρο ιό , ενώ μελετήθηκε η αύξηση των μέτρων ώστε να θωρακισθεί πλήρως η χώρα.

Βέβαια δεν αποκλείεται να εμφανιστεί τις επόμενες εβδομάδες κάποιο ύποπτο περιστατικό στην Ελλάδα.

Επίσης συστήνεται Διατομεακή Επιτροπή σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων και Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων, για τον καλύτερο συντονισμό

Πάντως να σημειωθεί εδώ είναι ότι μέχρι σήμερα στη χώρα μας έχουν εξετασθεί από το Ινσιτούτο Παστέρ 29 δείγματα τα οποία εστάλησαν από όλη την Ελλάδα, ενώ μόνο το ένα από αυτά θεωρήθηκε πραγματικά ύποπτο (ΑΧΕΠΑ), το οποίο βέβαια απεδείχθη αρνητικό.



Καθησυχαστικός ο ΠΙΣ

Καθησυχαστικός εμφανίζεται για την ενδεχόμενη έλευση και αντιμετώπιση του κοροναϊού στη χώρα μας ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος τόνισε πως «η ανησυχία των Ελλήνων πολιτών θα πρέπει να είναι μειωμένη, διότι και η θνητότητα του συγκεκριμένου ιού είναι σχετικά μικρή, αλλά και γιατί κάνουμε όλα όσα πρέπει να κάνουμε σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας».

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ανέφερε ακόμα ότι οι γιατροί έχουν λάβει οδηγίες για το πώς θα πρέπει να ενεργήσουν σε περίπτωση που μπορεί να έχουν ύποπτο περιστατικό και είναι έτοιμοι.

Συμβούλευσε επίσης τους ασθενείς, «από τη δεύτερη ημέρα να απευθύνονται στους γιατρούς, δηλαδή εγκαίρως, ειδικά εάν έχουν ταξιδέψει στην Κίνα ή έχουν έρθει σε επαφή με άτομα που έχουν ταξιδέψει στην συγκεκριμένη περιοχή και να μην λαμβάνουν σε καμία περίπτωση από μόνοι τους αντιβιοτικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου