Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Πληρωμή ΕΛΓΑ: Ποια χωριά του Ν. Πέλλας περιλαμβάνει


Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει στην καταβολή των αποζημιώσεων για τις ζημίες που υπέστησαν οι καλλιέργειες για το έτος 2019. Το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων για τον Νομό Πέλλας ανέρχεται στα 5.766.500 ευρώ. 

Στα πλαίσια της επόμενης πληρωμής ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης Διονύσης επανέφερε το αίτημα για διπλή πληρωμή μέχρι το Πάσχα, προκειμένου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στα χωριά που δεν περιλαμβάνονται στη πληρωμή της επόμενης εβδομάδας.
Επικοινωνώντας με τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ τόνισε ότι: «Γίνεται κατανοητό από όλους μας ότι στις δύσκολές αυτές ώρες που βρίσκεται η χώρα μας, οι υπάλληλοι του ΕΛΓΑ καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες ώστε να ολοκληρωθεί ο όγκος των πορισμάτων, καθώς με τα νέα δεδομένα δουλεύουν εκ περιτροπής, γεγονός που επιβαρύνει κι άλλο την έλλειψη που υπάρχει σε προσωπικό. Ωστόσο, το Πάσχα βρίσκεται σε απόσταση 20 ημερών και οι παραγωγοί δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τις αποζημιώσεις της περασμένης περιόδου. Αυτό, όπως είναι γνωστό, δημιουργεί τεράστια οικονομικά προβλήματα στις τάξεις των αγροτών, οι οποίοι διανύουν μια από τις πιο δύσκολες παραγωγικές χρονιές». Τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ, αναμένεται η απάντηση για την ικανοποίηση ή όχι του αιτήματος για διπλή πληρωμή μέσα στον Απρίλιο. Παράλληλα ο κ. Σταμενίτης, τόνισε για ακόμη μια φορά ότι είναι αναγκαίο ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή του υπολειπόμενου 35% του ποσού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, ενημερώνονται οι παραγωγοί του Νομού Πέλλας ότι τα χωριά που περιλαμβάνονται στην πληρωμή της επόμενης εβδομάδας παρατίθενται στον παρακάτω πίνακα.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου