Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ο Δήμος Πέλλας μπορεί να αναλάβει την διαχείριση ΧΥΤΑ ακόμη και σήμερα.


Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Γιαννιτσών και ο Σύλλογος Δημοτικών Υπάλληλων Πέλλας, εκφράζουμε δημόσια την αντίθεση μας στην απόφαση του προέδρου της 3ης Διαχειριστικής Ενότητας και του νυν Δημάρχου Πέλλας υπέρ της εκχώρησης της διαχείρισης του ΧΥΤΑ σε ιδιώτη. Η διαφωνία τους στα έτη παραχώρησης μας αφήνει αδιάφορους. Η εκχώρηση από τη μία μεριά καταργεί τη μόνιμη και σταθερή εργασία και από την άλλη δημιουργεί ένα τεράστιο κόστος που θα μετακυλίσει σύντομα στα δημοτικά τέλη. Το τελικό κόστος από την εκχώρηση της λειτουργία του ΧΥΤΑ υπολογίζεται περίπου στο 1.000.000 ευρω το έτος ενώ εάν λειτουργήσει με την ευθύνη του δήμου, το κόστος δεν θα ξεπερνά τα 400.000 ευρω.

Πιστεύουμε ότι το σύνολο της Διαχείρισης των απορριμμάτων από την αποκομιδή έως την ασφαλή απόθεση των υπολειμμάτων αποτελεί κοινωνικό αγαθό που πρέπει να εκτελείται από δημόσιο φορέα με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Η λειτουργία της διαχείρισης είναι συνδεδεμένη άμεσα με την υγιεινή και τη περιβαλλοντολογική ασφάλεια και αποτελεί προϋπόθεση για την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμος μπορεί να αναλάβει την διαχείριση ακόμη και σήμερα.

Αν δεν μπορούν να βρεθούν 7-8 εργαζόμενοι για να λειτουργήσει ένα τόσο σημαντικό μονοπωλιακό κοινωνικό αγαθό που θα βρεθούν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ;

Η απόφασή αυτή εάν υλοποιηθεί θα κάνει την κοινωνία και το δήμο φτωχότερους.

Ζητάμε από τον Δήμαρχο Πέλλα εάν τελικά η λειτουργία του ΧΥΤΑ περάσει σε ιδιώτη να δεσμευτεί ότι δεν θα επιβαρυνθούν οι πολίτες το επιπλέον κόστος λειτουργίας του.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το συμφέρον δημοτών και εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου