Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Γερμανοί βουλευτές χαιρέτισαν τις «ηγετικές ικανότητες» Μέρκελ


Οι βουλευτές της συμπολίτευσης χαιρέτισαν σήμερα τις "ηγετικές ικανότητες" της καγκελαρίου 'Αγγελας Μέρκελ μετά τις ολονύκτιες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, στις οποίες η Γερμανία επέβαλε κάποιους από τους βασικούς στόχους της.

"Επέβαλε σε μεγάλο βαθμό τη θέση της δείχνοντας τις ηγετικές ικανότητές της στην Ευρωπαϊκή Ένωση", ανέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.
Σημείωσαν ότι τα συμφωνηθέντα μέτρα συνιστούν "ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη σταθεροποίηση του ευρώ" αλλά επισήμαναν ταυτόχρονα ότι...

...το αποτέλεσμα δεν πρέπει να υπερεκτιμηθεί και αυτό χρειάζονται ακόμη πολλές διαπραγματεύσεις προκειμένου να εφαρμοστεί το σχέδιο και να μετατραπούν οι αρχές του σε ένα μηχανισμό που θα λειτουργεί.

Οι αξιωματούχοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους γιατί οι άλλες χώρες αποδέχτηκαν την άποψη της Γερμανίας για την επίλυση της κρίσης και τη διατήρηση της ανεξαρτησίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ARD ο επικεφαλής του Φιλελεύθερου Κόμματος (FDP) στην Μπούντεσταγκ, Ράινερ Μπρίντερλε, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της συνόδου "ένα βήμα προς τα εμπρός" αφού επιτεύχθηκαν οι απαιτούμενες συμφωνίες αλλά και επειδή το γερμανικό κοινοβούλιο έπαιξε ρόλο στις αποφάσεις.

"Εκδημοκρατίσαμε τη διαδικασία στη Γερμανία.

Αυτά είναι καλά νέα", σημείωσε.

Πηγή  protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου