Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Νίκη πρόκριση στους 32 για τον ΠΑΟΚ μέσα στο Λονδίνο επί της Τότεναμ με 1-2


Τρέλανε την Ευρώπη ο ΠΑΟΚ, με μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Νίκησε στο Λονδίνο 2-1 την Τότεναμ και τον Ολλανδό χασάπη που τον άφησε άδικα με 10 στο 38΄. Μεγάλη πρόκριση στους "32" του Europa League!
Στους ''32'' του Εuropa League βρίσκεται από την προτελευταία αγωνιστική των ομίλων ο ΠΑΟΚ. Ο “Δικέφαλος του Βορρά, ήταν... Άγγλος στο ραντεβού του! Ύστερα από την συγκλονιστική εμφάνιση στο White Heart Lane, επικράτησε 2-1 της Τότεναμ και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ελληνική ομάδα άνοιξε το σκορ στο 6' με τον Σαλπιγγίδη και στο 14' ο Αθανασιάδης έγραψε το 2-0. Οι Άγγλοι μείωσαν με τον Μόντριτς (2-1) που ευστόχησε στο 39' σε πέναλτι, το οποίο άδικα έδωσε ο Μπας Νιχάους για χέρι του Σταφυλίδη. Μάλιστα ο Ολλανδός ρέφερι απέβαλε τον Έλληνα μπακ, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με 10, για 57 λεπτά!
Το στήσιμο των κόουτς
Ο Μπόλονι έστησε τον ΠΑΟΚ σε διάταξη 4-3-3 με τον Χαλικά κάτω από τα δοκάρια, τον Σταφυλίδη αριστερό μπακ, τον Έτο δεξί και στόπερ τους Κοντρέρας-Μαλεζά. Την τριάδα των χαφ αποτελούσαν οι Λαζάρ, Πέρεζ και Φωτάκης, ενώ στις πτέρυγες αριστερό εξτρέμ έπαιξε ο Γεωργιάδης, δεξί ο Σάλπι και μοναδικός προωθημένος ο Αθανασιάδης. Από τη μεριά των Άγγλιων, ο Χάρι Ρέντκναμ επέλεξε το 4-4-2 με τους Γκόμεζ τερματοφύλακα, την τετράδα των αμυντικών αποτελούσαν οι Ρόουζ, Γκαλάς, Μπασόνγκ, Τσόρλουκα και τη μεσαία γραμμή οι Πιένααρ, Λίβερμορ, Μόντριτς και Λένον. Στην επίθεση αγωνίστηκαν ο Ντεφόε με τον Κέιν.
Με ασίστμαν τον Γεωργιάδη
Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και με τη συμπλήρωση 6 λεπτών στο παιχνίδι έβαλε φωτιά στο White Heart Lane και έκανε τους 1000 Έλληνες φιλάθλους που βρίσκονταν στις εξέδρες να ξεσηκωθούν! Και αυτό γιατί οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν το σκορ! Ο Γεωργιάδης έβγαλε σέντρα στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκόμεζ για το 0-1! Ένα λεπτό αργότερο ο τερματοφύλακας της Τότεναμ μπλόκαρε το σουτ του Αθανασιάδη, αλλά το πανηγύρι των ΠΑΟΚτσήδων δεν έμελλε να κοπάσει, αφού ο Κλάους στο 14' διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο την ασίστ του Γεωργιάδη (2η στο παιχνίδι).
Οι Άγγλοι πραγματικά τα είχαν χάσει και έδειχναν ανίκανοι να αντιδράσουν! Για να καταλάβετε πόσο πολύ πανικοβλήθηκαν οι παίκτες του Ρέντκναπ, δεν κατάφεραν να απειλήσουν καθόλου στα πρώτα λεπτά την εστία του Χαλκιά. Για την ακρίβεια η πρώτη ευκαιρία της ομάδας του Λονδίνου ήταν στο 33' με το σουτ του Πιένααρ, το οποίο κατέληξε άουτ με την παρέμβαση του Κέιν. Στο 37' ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Ντεφόε και όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ είχε και την τύχη με το μέρος του.
Το χέρι...φάντασμα του Σταφυλίδη
Δεν είχε όμως τη διαιτησία... Δεν εξηγείται αλλιώς, το πέναλτι που έδωσε ο Ολλανδός ρέφερι, Μπας Νιχάους στο 38' για χέρι του Σταφυλίδη, τον οποίο απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με 10 παίκτες! Το ριπλέι έδειξε ξεκάθαρα, ότι ο αριστερός μπακ της ελληνικής ομάδας βρήκε την μπάλα με το σώμα.
Οι Άγγλοι εκμεταλλεύτηκαν το δώρου του Ολλανδού με τον Μόντρις να ευστοχεί από τα 11 βήματα στο 39' και έτσι η Τότεναμ λίγο πριν την ανάπαυλα, ευτύχησε να μειώσει σε 1-2.
Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι τα έδωσαν όλα για όλα για την ισοφάριση πιέζοντας ασφυκτικά τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα! Ο Δικέφαλος του Βορρά όμως δεν λύγισε! Οι Άγγλοι έφτασαν πάρα πολλές φορές κοντά στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιαν! Ο Μπόλονι είχε στήσει πολύ καλά τους παίκτες του, πάνω απ' όλα όμως μέτρησε το πάθος τους, το οποίο τους οδήγησε σε μία ψυχωμένη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο! Με το ξεκίνημα ακυρώθηκε σωστά το γκολ του Γκαλάς από τον Νιχάους και από εκεί και πέρα άρχισε ένα ανελέητο σφυροκόπημα στην εστία του Χαλκιά μέχρι το τέλος!
Ήρωας ο Κοντρέρας
Ειδικά στο 76', έγινε η φάση του αγώνα με τον Κοντρέρας να εξελίσσεται με αυτοθυσία στον ήρωα του ΠΑΟΚ! Ο Φαλκέ που είχε περάσει στη θέση του Κέιν, σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Χιλιανό στόπερ να διώχνει πάνω στη γραμμή, σώζοντας τον Δικέφαλο. Στην εξέλιξη της φάσης όμως ο Ντεφόε τον τραυμάτισε και ο αμυντικός του ΠΑΟΚ βγήκε εκτός μάχης. Μέχρι να αντικατασταθεί όμως η ελληνική ομάδα έπαιξε με 9, αλλά και πάλι άντεξε. Η πίεση των Άγγλων έγινε μεγαλύτερη στο τελευταίο δεκάλεπτο και στα 5 λεπτά των καθυστερήσεων. Όλη η ομάδα έπαιξε συγκλονιστική άμυνα, ο Χαλκιάς έκανε δύο σωτήριες επεμβάσεις (92', 94') και ο ΠΑΟΚ τελείωσε το παιχνίδι νικητής επικρατώντας 2-1 της Τότεναμ. Το νικηφόρο αποτέλεσμα στο White Heart Lane τον έστειλε στους ''32'' του Europa League, από την προτελευταία αγωνιστική των ομίλων.
ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Κοντρέρας (81' Τσιρίλο ), Μαλεζάς, Έτο, Λαζάρ,(84' Αρίας ) Πέρεζ, Φωτάκης, Γεωργιάδης (62' Σνάουτσνερ), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης
Τότεναμ (Ρεντκναπ): Γκόμεζ, Ρόουζ (63' Μπέιλ), Γκαλάς, Μπασόνγκ, Τσόρλουκα, Λίβερμορ, Μόντριτς, Πιένααρ (66' Γουόλκερ), Λένον, Ντεφόε, Κέιν (71' Φαλκέ).

Πηγή  sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου