Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Στο νοσοκομείο του Κιλκίς ο 35χρονος δολοφόνος της 21χρονης φοιτήτριας


Φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς νοσηλεύεται ο 35χρονος δράστης του στυγερού εγκλήματος που διεπράχθη την περασμένη Παρασκευή, στην Καστοριά, με θύμα μία 21χρονη φοιτήτρια. Ο 35χρονος ομολόγησε την πράξη του και αναμένεται να οδηγηθεί τα επόμενα 24ωρα στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καστοριάς.
Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης, μετά τη σύλληψή του, ομολόγησε ότι σκότωσε την νεαρή κοπέλα, με την οποία διατηρούσε δεσμό. Η άτυχη φοιτήτρια βρέθηκε κοντά στη λίμνη της Καστοριάς κατακρεουργημένη, καθώς έφερε αλλεπάλληλες μαχαιριές στο στήθος και χτυπήματα με κατσαβίδι στο λαιμό...


Η σύλληψή του Ευστάθιου Ευσταθίου από τη Θεσσαλονίκη έγινε τυχαία το απόγευμα της Παρασκευής, κοντά στο Πολύκαστρο Κιλκίς, όταν το αυτοκίνητό του έπεσε πάνω σε στύλο της ΔΕΗ έπειτα από αστυνομική καταδίωξη κι ενώ νωρίτερα ο 35χρονος ανέπτυξε ταχύτητα, θέλοντας να αποφύγει τον τροχονομικό έλεγχο.
Μέχρι εκείνη τη στιγμή, οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν για το έγκλημα που διέπραξε νωρίτερα. Ωστόσο, κατά την έρευνα στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν ίχνη αίματος και τρίχες σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου που δεν δικαιολογούνταν από το τροχαίο ατύχημα. Ο 35χρονος ομολόγησε ακολούθως το αποτρόπαιο έγκλημα που είχε διαπράξει λίγες ώρες νωρίτερα, υποδεικνύοντας το σημείο όπου είχε εγκαταλείψει την άτυχη φοιτήτρια Ανδριάνα Γαρδικιώτη, κοντά στη λίμνη της Καστοριάς, στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου.
Σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής από την προανάκριση, η 21χρονη ζήτησε να διακόψει τη σχέση της με τον 35χρονο, κάτι που εξόργισε τον τελευταίο και τον οδήγησε στο φρικιαστικό έγκλημα που προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία της Καστοριάς.

Χθες η κηδεία στην Κέρκυρα
Η κηδεία της άτυχης κοπέλας, που σπούδαζε Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία στο ΤΕΙ της Καστοριάς, έγινε χθες, μέσα σε κλίμα οδύνης, στην ιδιαίτερα πατρίδα της στην Κέρκυρα. Την ίδια ώρα, και μετά από αίτημα του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών του ΤΕΙ Καστοριάς, ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ τέλεσε τρισάγιο στο σημείο όπου βρέθηκε η Ανδριάνα Γαρδικιώτη.
Στο μεταξύ, λίγο μετά τη δολοφονία, ο κατηγορούμενος «ανέβασε» στο προφίλ του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης μήνυμα προς το θύμα, τονίζοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Προς Ανδριάνα: Λυπάμαι και συγνώμη... ό,τι έγινε πλέον δεν αλλάζει... σε αγάπησα... σε αγάπησα και θα συνεχίσω να σε αγαπάω. Ενα ολόκληρο χρόνο μαζί και από εδώ και πέρα για πάντα στην αιωνιότητα μαζί! Καλό ταξίδι και έρχομαι και εγώ μαζί σου! Άλλωστε ένα χρόνο τώρα ποτέ δεν άφησε ο ένας τον άλλο μόνο του... έρχομαι»,

Είχε συλληφθεί το καλοκαίρι για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας
Ο δράστης που εργάζονταν περιστασιακά ως dj είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές αρχές. Τον περασμένο Αύγουστο συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενος ότι κατείχε και διακινούσε 30 χιλιάδες αρχεία με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Κατά την απολογία του ενώπιον των ανακριτικών αρχών της Θεσσαλονίκης, ο Ευστράτιος Ευστρατίου αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονταν, ισχυριζόμενος ότι τα εν λόγω αρχεία «παρεισέφρησαν» στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών του, την ώρα που «κατέβαζε» μουσική από το Διαδίκτυο. Εισαγγελέας και ανακριτής με σύμφωνη γνώμη τον άφησαν ελεύθερο υπό τους όρους της αυτοπρόσωπης εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής του, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ.
Όπως είχε γίνει γνωστό τότε, οι δικαστικές αρχές οδηγήθηκαν στην παραπάνω απόφαση λόγω των αυστηρών προϋποθέσεων που θέτει ο νόμος στην επιβολή του μέτρου της προσωρινής κράτησης.
Μάλιστα, στην περίπτωσή του, οι εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης είχαν ενεργοποιήσει ειδική διάταξη του νόμου που προέβλεπε τη δημοσιοποίηση του ονόματος για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων.

Κατηγορούμενος και για αποπλάνηση ανηλίκου
Αυτήν δεν ήταν η πρώτη περιπέτεια του 35χρονου με τη Δικαιοσύνη. Λίγα χρόνια πριν, βρέθηκε κατηγορούμενος στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για αποπλάνηση ανηλίκου, αλλά μετά από συμβιβασμό, η πλευρά του θύματος απέσυρε τελικά την μήνυση.

Πηγή  www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου