Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Πλήρη στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου από Σαμαρά και Καρατζαφέρη


Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους προέδρους της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, κατά τις οποίες επαναβεβαιώθηκε η στήριξή τους στην κυβέρνηση συνεργασίας. Ισχύουν όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, λέει το κόμμα της λεωφόρου Συγγρού. "Πρέπει να είμαστε συνεπείς στη στήριξη της κυβέρνησης" και "να αφήσουμε τον Παπαδήμο να πρωθυπουργεύσει", τόνισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης

H συνάντηση του κ.Παπαδήμου με τον Αντώνη Σαμαρά «πήγε πολύ καλά», σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, που επισήμαιναν ότι ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε η αρχική συμφωνία των πολιτικών αρχηγών...

...για το χαρακτήρα της κυβέρνησης. Ανάλογες δηλώσεις έκαναν και στελέχη της ΝΔ που επεσήμαναν ότι στη συζήτηση έγινε αναφορά και στις εκλογές και στο έργο της κυβέρνησης.
«Είναι σαφές ότι ισχύουν τα όσα συμφωνήθηκαν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών» αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης.
Ο κ. Σαμαράς δεν έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου που διήρκησε 1 ώρα και 15 λεπτά.
«Έγινε αναλυτική συζήτηση για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Είναι σαφές ότι ισχύουν τα όσα συμφωνήθηκαν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, δηλαδή η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου και κυρίως του PSI και του νέου οικονομικού προγράμματος που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», ανέφερε ο κ.Μιχελάκης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, επαναβεβαίωσε την πλήρη στήριξή του στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. "Εκείνοι που δεν είναι προκρίνει και δεν ήθελαν να δουν τον Παπαδήμο πρωθυπουργό, πρέπει να τον αφήσουν να πρωθυπουργεύσει" είπε χαρακτηριστικά ο κ.Καρατζαφέρης. "Δεν μπορεί να χρησιμοιούν το υπουργικό συμβούλιο σαν εξώστη, ενόψει των εκλογών", πρόσθεσε, αφήνοντας σαφώς αιχμές κατά υπουργών.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αναφερόμενος στο έργο και τις αρμοδιότητες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, είπε ότι "τα θέματα είναι σοβαρά και οι ημερομηνίες ανελαστικές" και συμπλήρωσε ότι "η μόνη ημερομηνία που πρέπει να είναι ανελαστική, με τη σύμφωνη γνώμη των πολιτικών αρχηγών, είναι η ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών".
Επανέλαβε, δε, τη θέση του υπέρ της παράτασης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, λέγοντας ότι "ο Φεβρουάριος είναι καλός μήνας για τους μασκαράδες, αλλά δεν είναι για εκλογές".
Υπενθυμίζεται ότι οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποιήθηκαν, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τη θητεία αλλά και τα φαινόμενα δυσλειτουργίας της κυβέρνησης.

Πηγή  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου