Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Μήνυμα αντίστασης & νίκης από τους υποψήφιους του ΚΚΕ στην Πέλλα


Λίγες ώρες πριν τη κάλπη της 6ης Μάη οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Πέλλα ολοκληρώνουν το επίσημο προεκλογικό τους άνοιγμα στα λαϊκά στρώματα του Νομού , όπως το ξεκίνησαν , με συσκέψεις-συζητήσεις , περιοδείες , ομιλίες & ζωντανό διάλογο σε χώρους δουλειάς – χωριά και συνοικίες των πόλεων του Νομού Πέλλας .
    Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι , ξεκαθαρίζουν την ανάγκη με τη ψήφο όλων στις 6 Μάη για να μετατραπεί ουσιαστικά η αγανάκτηση σε ισχυρό μέτωπο αντίστασης στα χειρότερα , που έρχονται μετεκλογικά τον ερχόμενο Ιούνη ...

Με τη διαβεβαίωση προς τους εργαζόμενους , τους άνεργους , τους μικρομεσαίους επαγγελματίες , τους αγρότες , τη νεολαία , ότι το ΚΚΕ την άλλη μέρα από τις εκλογές θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντίστασης του λαού μπροστά στη νέα θύελλα που έρχεται . Θα βρίσκεται , όπως και μέχρι σήμερα , μπροστά στον αγώνα για μέτρα ανακούφισης του λαού, στον αγώνα για να μην περάσουν τα χειρότερα. Δεν κρύψαμε και δεν κρύβουμε από το λαό το συνολικό μας πρόγραμμα. Στην κάλπη, όμως, δεν κρίνεται η ριζική αλλαγή, αλλά αν μέσα στο κίνημα θα υπάρχει ένα αντίβαρο ισχυρό και σταθερό, χωρίς παλινωδίες, που θα δώσει δύναμη στο λαό. Και τέτοια δύναμη, και πάλης, και ελπίδας, είναι το ΚΚΕ.
    Σεβόμενο τους ψηφοφόρους , χωρίς «αριστερές κωλοτούμπες» & «αντιμνημονιακή ρητορική» , που όσο πλησιάζει η κάλπη δυναμώνουν ακόμη και από τα Κόμματα που ψήφισαν τη δανειακή σύμβαση , τη μια να μιλάνε για κατάργηση &  σβήσιμο  και την άλλη για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου .  

-   Τις τελευταίες μέρες ο υποψήφιος βουλευτής  Φουνταλής Μιχάλης περιόδευσε στις γειτονιές και τα καφενεία της Έδεσσας , επίσης στην Αγορά της πόλης , στη ΔΕΗ – ΟΤΕ – ΚΑΠΗ  και μαζί με τον συνυποψήφιό του Δρόσογλου Σταύρο στα χωριά της Αλμωπίας Ξιφιανή-Άψαλο-Πολυκάρπη-Μεγαπλάτανο-Μοναστηράκι-Όρμα-Λουτράκι , όπου μίλησαν σε καφενεία των χωριών .

-  Ο υποψήφιος βουλευτής Κανάκης Μάνος μίλησε σε Συσκέψεις γυναικών σε Μαυροβούνι & Σκύδρα.
-  Οι υποψήφιοι βουλευτές  Γιώγας Παναγιώτης & Δρόσογλου Σταύρος μίλησαν με τους κατοίκους στο Θοδωράκι Αλμωπίας .
-  Στο Προφ.Ηλία & Καλή θα ολοκληρώσουν την προεκλογική τους εκστρατεία οι υποψ.βουλευτές Γιώγας Παναγιώτης & Κανάκης Μάνος .  

-  Ο υποψήφιος βουλευτής Αποστολίδης Μπάμπης περιόδευσε στα χωριά Εσώβαλτα-Ακρολίμνη & Παραλίμνη-Μεσιανό .
-  Μαζί με τη συνυποψήφια του Χατζηβασιλειάδου Κατερίνα πραγματοποιούν εξορμήσεις με το ψηφοδέλτιο στην Αγορά & τις γειτονιές των Γιαννιτσών .

     Τονίζουν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στο Νομό Πέλλας την ανάγκη υπερψήφισης του . Γιατί είναι ευκαιρία σε αυτές τις εκλογές να στείλουμε ένα μήνυμα. Όλες οι άλλες παραλλαγές, που προτείνο-νται μπροστά στις εκλογές, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να διαχειριστούν τον ήδη χαραγμένο δρόμο που οδηγεί και πάλι στην κατάσταση που βιώνουμε τώρα.
      Ο δρόμος της ανάπτυξης της χώρας μας περνάει μέσα από το δρόμο της απεμπλοκής από την ΕΕ, περνάει μέσα από την αξιοποίηση του συνόλου των παραγωγικών δυνατοτήτων που έχει η χώρα. Και έχει τέτοιες δυνατότητες : Μπορεί να παράγει και να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των διατροφικών αναγκών της και να εξάγει προϊόντα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι μοναδι-κά και περιζήτητα. Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης δε σημαίνει περιχαράκωση, σημαίνει ίσα-ίσα αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με τους λαούς όλης της υφηλίου.
      Απευθύνουν κάλεσμα  στήριξης της δύναμης που μπορεί να αντισταθεί γιατί έχει τη θέληση, την πολιτική, αλλά και την πρακτική δυνατότητα να αντισταθεί στα μέτρα που είναι προαποφα-σισμένα. Ακόμη και ο σημερινός εντολοδόχος πρωθυπουργός υπαγόρευσε τα μέτρα της επόμενης κυβέρνησης. Δεν υπάρχει, λοιπόν, άλλος δρόμος που να περνάει έξω απ' την αντίσταση.
      Με ενισχυμένο ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν συνολικά συμφωνεί κάποιος  με την πρότασή του ή δε συμφωνεί , μπορεί ο οργανωμένος λαός να τους εμποδίσει . Σε αυτή τη φάση, το ρεαλιστικό είναι να ενισχυθούν οι δυνάμεις που μπορούν να αντισταθούν και να εμποδίσουν, να καθυστερήσουν τα βάρβαρα μέτρα.
      Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος ελπίδας, ψήφος που δυναμώνει το αντίπαλο δέος στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που μπορεί να βάλει εμπόδια στη νέα θύελλα που έρχεται στις 7 Μάη, αλλά και ψήφος επένδυσης στο μέλλον που αξίζει ο εργαζόμενος λαός.



                                                                               Γραφείο Τύπου της ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου