Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ για τον θάνατο του Νίκου Χριστάκη


Η πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο δεν ήταν νικηφόρα για τον αγροτοσυνδικαλιστή Νίκο Χριστάκη , που «έφυγε»  σε ηλικία  56 χρόνων στις 10 Ιούλη και κηδεύτηκε την επομένη στο Ν.Μυλότοπο Πέλλας .
      Ο Νίκος Χριστάκης γεννήθηκε το 1956 στο Νέο Μυλότοπο του πρώην Δήμου Κύρρου και κατάγονταν από οικογένεια  κτηνοτρόφων της Κρώμνης - Πάϊκου. Οι ανάγκες επιβίωσης της οικογένειας  τον οδήγησαν από τα χρόνια της νιότης του στην αναζήτηση του μεροκάματου στη δυσκολία της θάλασσας και στο επάγγελμα του ναυτικού  . Μέσα στο ναυτεργατικό κίνημα έγινε κοινωνός των προοδευτικών ιδεών για τη δίκαιη σοσιαλιστική κοινωνία . Αργότερα εργάστηκε στη Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας , όπου ατσαλώθηκε ακόμη περισσότερο ταξικά ...

      Κατέληξε επαγγελματικά στην ενασχόλησή του με την κτηνοτροφία . Ανήσυχος από τη φύση του αναζήτησε τις αιτίες για την εκμετάλλευση του ιδρώτα των κτηνοτρόφων και την ανάγκη συγκροτημένης αντίδρασης τους . Κτηνοτρόφος με συνεχή και συνεπή αγωνιστική παρουσία στις διεκδικήσεις και τους αγώνες των αγροτών-κτηνοτρόφων σαν πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Κτηνοτρόφων Ν.Πέλλας-Ν.Κιλκίς αρχικά .
      Πρωτοστάτησε στην ίδρυση και τους συνεπείς αγώνες του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ν.Πέλλας στη πορεία . Πήρε ουσιαστικό μέρος στη προσπάθεια πανελλαδικού συντονισμού των αγροτο-κτηνοτρόφων από την ίδρυση της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης ( ΠΑΣΥ ) και ήταν για χρόνια μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της και μέχρι πρόσφατα μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής της ΠΑΣΥ .
     Οι προοδευτικές του ιδέες και η αγωνιστική του δράση τον «έφεραν» στις γραμμές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και παλιότερα διατέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ . Διαφώνησε με τη δημιουργία του Συνασπισμού και αποχώρησε από το Κόμμα με την «ομάδα Κάππου» . Συμπορεύτηκε όμως σταθερά για τα επόμενα χρόνια με το «συνεπές & αγωνιστικό ΚΚΕ» , όπως συνήθιζε να λέει ,του οποίου διετέλεσε και υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Πέλλας σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις .
     Διετέλεσε κοινοτικός σύμβουλος στο Νέο Μυλότοπο και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύρρου υπηρετώντας τους συντοπίτες του , που τον εξέλεξαν .
   
    Η κηδεία του Νίκου Χριστάκη έγινε με μεγάλη συμμετοχή κόσμου για να το τιμήσουν και να συμπαρασταθούν στην ακριβή του Μάνα , την αγαπημένη του σύζυγο Φανή και τα παιδιά του Χρήστο &  Δημήτρη . Παραβρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ , της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ , του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ν.Πέλλας και άλλων Φορέων. Τον Νίκο Χριστάκη αποχαιρέτισε από μέρους της Ν.Ε.Πέλλας του ΚΚΕ & της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ ο Ουγγρίνος Αλέκος .


                                                                                        Νομαρχιακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου