Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Τακτοποίηση κατεχόμενων εκτάσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης


Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα (11/7) στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ενημέρωσε τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Κρανιάς, Περίκλειας, Αψάλλου, Όρμας, Καρυδιάς και Σωτήρας σχετικά με το νέο νόμο (4061/22-3-2012) ο οποίος δίνει τη δυνατότητα να τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις αγροτών που κατέχουν αυθαίρετα εκτάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (πρώην Γεωργίας)...


Η αρμόδια υπηρεσία τοπογραφίας, εποικισμού κι αναδασμού της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ενημερώνει τους κατοίκους της Πέλλας ότι όλοι όσοι κατέχουν αυθαίρετα εκτάσεις διαθέσιμες ή κοινόχρηστες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι τις 22/9/2012 για την εξαγορά τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2381-3-51365 (εργάσιμες ώρες). Θα εξεταστούν όλες οι αιτήσεις ενώ όλοι όσοι έχουν υποβάλλουν αντίστοιχες αιτήσεις στο παρελθόν, θα πρέπει να συμπληρώσουν τα τοπογραφικά τους διαγράμματα με τις συντεταγμένες ΕΓΣΑ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μία εξέλιξη που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα καθώς δίνεται η δυνατότητα σε πολλούς αγρότες της Πέλλας να γίνουν κύριοι των εκτάσεων που καλλιεργούσαν και να τις αξιοποιήσουν καλύτερα. Την τελευταία διετία σημειώνεται σημαντική αύξηση των εξαγωγών της Πέλλας και πιστεύω ότι με την εξωστρέφεια που αναπτύσσουμε και με την έμφαση στην ποιοτική παραγωγή μπορούμε να εγγυηθούμε ένα καλύτερο μέλλον για τους αγρότες και, κυρίως, τους νέους αγρότες που θέλουμε να παραμείνουν στην Πέλλα και να συμβάλλουν στην κοινωνική και οικονομική ευημερία της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου