Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Επιστρέφει στη Βουλγαρία το ζευγάρι που ζει σε σπηλιά στην παραλιακή ζώνη του Ηρακλείου!


Το σπιτικό του μέσα σε μια σπηλιά στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου έχει φτιάξει ένα ζευγάρι Βούλγαρων, αφού η ανέχεια δεν τους επιτρέπει να έχουν ένα φυσιολογικό κατάλυμα.
Το ζευγάρι μένει εκεί τις τελευταίες μέρες, έχοντας μοναδικά υπάρχοντα έναν παλιό καναπέ, ο οποίος λειτουργεί ως κρεβάτι και έναν τενεκέ, που χρησιμεύει για το μαγείρεμα.
Η υπόθεση πάντως έχει ήδη ευαισθητοποιήσει κάποιες αρχές, όπως το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, το οποίο δεσμεύτηκε ότι θα τους παράσχει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης...


Το δρόμο του γυρισμού για την πατρίδα του  παίρνει το ζευγάρι των Βουλγάρων , που τις τελευταίες εννιά ημέρες μένει υπό άθλιες συνθήκες μέσα σε μια σπηλιά , που βρίσκεται στην παραλιακή ζώνη , εκατό μέτρα πιο κάτω από το λούνα πάρκ.
Πρόκειται για μια ιδιάζουσα περίπτωση ενός ζευγαριού που ήρθε πριν ένα μήνα στο Ηράκλειο  από τη Βουλγαρία , αφήνοντας το σπίτι του , για να κάνει μεροκάματα στο νησί, όπως πρέπει να έχει γίνει στο παρελθόν.
Όμως αλλιώς τα περίμεναν τα πράγματα και αλλιώς τους τα έφερε η ζωή. Ξέμειναν στην κυριολεξία , χωρίς ούτε ένα ευρώ στην τσέπη, αφού δεν βρήκαν πουθενά να δουλέψουν.
Χωρίς στέγη, χωρίς φαγητό, χωρίς τίποτα βρήκαν αυτή τη σπηλιά και έμειναν εκεί.
Μέσα στη σπηλιά υπάρχει επίσης ένας σπασμένος καναπές, μια ξεφτισμένη πολυθρόνα που προφανώς μάζεψαν από κάπου, ελάχιστα ρούχα και ένας σαπισμένος τενεκές που έχει μετατραπεί σε κατσαρόλα.
 Φωτιά ανάβουν στα ξύλα και βάζουν μέσα στο τενεκέ ότι βρίσκουν για να φάνε.
Μέσα σε αυτή την  εξαθλίωση , αυτοί  οι δύο άνθρωποι, δεν είχαν ούτε που να ζητήσουν βοήθεια ούτε που να απευθυνθούν.
Τόσες ημέρες μετά ,  μόλις χθες, περαστικοί ειδοποίησαν τους δημοσιογράφους.
Για το θέμα ενημερώθηκε το ΕΚΗ όπου ο πρόεδρος του κ. Σωκράτης Βαρδάκης τους επισκέφθηκε σήμερα για να δει τι ακριβώς συμβαίνει και τι ακριβώς θέλουν αυτοί οι άνθρωποι.
Το ζευγάρι φανερά εξαθλιωμένο ζήτησε να επιστρέψει στην πατρίδα του.
«Θέλω 72 ευρώ για να γυρίσω στη Βουλγαρία , τίποτα άλλο , θέλω να πάω σπίτι μου» είπε ο άνδρας με σπαστά ελληνικά στον πρόεδρο  του ΕΚΗ, ο οποίος αύριο θα τους παραδώσει τα εισιτήρια, για να φύγουν με το πλοίο της γραμμής, για Πειραιά , και από εκεί για Βουλγαρία.      

Πηγή crete2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου