Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Πρόστιμα και είσπραξη επί τόπου από το ΣΔΟΕ!


Σειρά δράσεων για τον καλύτερο συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ιδίως στις τουριστικές περιοχές, αποφασίστηκε στη διάρκεια σύσκεψης που είχαν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και την ηγεσία του ΣΔΟΕ.Επι τάπητος τέθηκε συνολικά το φλέγον ζήτημα των εσόδων, καθώς οι αποκλίσεις άνω του 1,5 δισ. ευρώ, που καταγράφονται μέχρι στιγμής, δυναμιτίζουν τις όποιες προσπάθειες της κυβέρνησης για υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί, ενώ επιτρέπουν στην τρόικα να ζητεί νέα μέτρα και να αμφιβάλλει για τους στόχους που τίθενται όσον αφορά στον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Στις δράσεις που αποφασίστηκαν με στρατηγικό στόχο την άμεση συλλογή εσόδων περιλαμβάνονται η απογραφή και διασταύρωση όλων των εκθέσεων ελέγχου, προκειμένου να διαπιστωθεί η καταβολή των προστίμων, η δημιουργία άμεσης διασύνδεσης όλων των συστημάτων του υπουργείου (ΤΑΧΙΣ, ELENXIS και ISIS) και η διενέργεια άμεσων ελέγχων στους λήπτες πλαστών και εικονικών τιμολογίων.

Αποφασίστηκε επίσης να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση για να εισπράττονται από τις ελεγκτικές αρχές τα πρόστιμα που καθορίζονται, αλλά και να προχωρήσει η ανασυγκρότηση της Επιτροπής Συμβιβασμού, με στόχο την άμεση ολοκλήρωση των χιλιάδων υποθέσεων που χρονίζουν και στερούν έσοδα από το Δημόσιο.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Μαυραγάνης δήλωσε πως δεν είναι ικανοποιημένος από τα έσοδα, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει λίπος στη φοροδιαφυγή».

Ο υφυπουργός τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο συντομότερο χρονικό διάστημα και αυτό, σημείωσε, απαιτεί καλύτερο συντονισμό των ΔΟΥ με το ΣΔΟΕ.

Ακολούθως, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας είχε συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη. Στο επίκεντρο ο εξορθολογισμός του δημόσιου τομέα και τα σχέδια της κυβέρνησης για το μέτρο της εφεδρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου